Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 07:46 - На море в Гърция? Да затворим компотите, да измием колата и да изперем персийския килим на мама!
Автор: mit777 Категория: Забавление   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 12.08.2015 07:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Made in BG: Българи варят компоти на плажа в Гърция!
Βουλγαρικά τσίρκο - българският цирк! Така, ама без никаква злоба, гледат гърците сеира и подхвърлят на нашенци, които окупираха това лято плажовете в Северна Гърция. Византийците, известни с тънки номера, се хилят „под мустак" на български туристи, решили да минат по-тънко на море в чужбина. Но в момента натиснатите от кризата гърци не се сърдят на всевъзможните номера на комшиите им от север.
 Простотията върви по хората, а у нЕкои сънародници направо си живее. И няма почивен ден! "Някои смятат, че човек върви с простотията си, други пък твърдят обратното – че простотията върви с човека, тъй като той си върви, a простотията върви с него; кихне ли, тя също започва да киха, седне ли на някоя маса, тя също сяда до него, вземе ли да говори, тя веднага ще почне да говори заедно с него и не е изключено даже да го надговори."

За човеците не знам, но за българите вече съм сигурна. Потвърдено е за пореден път след последната изцепка на нашенците по гръцкото море.

Млад грък разказва пред БЛИЦ за сеира, устроен от българите за домакините им. По плажовете на Северна Гърция се търкаляли буркани, праскови, капачки, захар се сеела ... това на какво Ви прилича?

Някакъв коктейл ще да е, нещо екзотично, което си поръчват сънародниците ни, #ДААМАНЕ, това са продукти за КОМПОТ!

image

Ами да, по български да съчетаем полезното с приятното, а? Или зимнината с почивката, или простотията със зимнината? А може би толкова сме я загазили, че имаме пари да отидем на почивка в Гърция, но нямаме пари за ток(той е безплатен за къмпингуващите) и продукти, за да си направим прословутата зимнина в България.

Другата забавна ситуация, на която е бил свидетел Никос е ежедневното миене на колите. Питате се защо, чудите се как, като сме в България, мием колите си един път седмично (даже е много) а в Гърция всеки ден?

Безплатна автомивка бе, не ви ли идва наум!!!

Четем по форумите, че други пък си прали килимите... Хем, с гордост ги прали! 
Никос коментира, че не са малко пари за българите и пак се смее: „Защо хората да не си избият еврото чрез тока и водата?"

Общо взето ни се подиграва, взема ни на подбив и се забавлява с тези наши

чисто български привички. С тях сме разпознаваеми навсякъде.

Където и да сме, дори да не ни познават, дори да не знаят как звучи езикът ни, MADE IN BG си е MADE IN BG. И нито повече, нито по-малко.

Чистокръвни българи, без примеси (освен малко простотия)!




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2624786
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930