Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 07:17 - Необяснимото явление на тридневната тъмнина
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 15.10.2015 07:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Наистина мистериозно ... Учените не могат да разгадаят няколко случая, в които хората са били обгръщани от тъмнина и са изчезвали за по няколко дни. На тях самите им се е струвало, че става въпрос за няколко минути.

image

През 60-те години на миналия век истински бум на прави историята на 54-годишната Мари Жоне, жителка на френския град Арл.

Тя работела като медицинска сестра и в свободното си време си докарвала по някой лев като детегледачка. Хората я знаели като напълно трезвомислеща и точно заради това целият град бил потресен от това, което се случило.

Било юли и мадам Жоне излязла на разходка в парка с бебето на семейство Котильон, което я наело за почасово гледане на малкия. Медсестрата седнала на пейка, а бебето заспало в количката.

Изведнъж слънцето изчезнало и всичко се превърнало в абсолютно непрогледна тъмнина. Бебето се събудило и заревало с пълен глас.

Това помогнало на мадам Жоне да го открие опипом. Тя го гушнала и се опитала да го успокои, но самата тя умирала от ужас, защото не се чувал никакъв звук. Листата на дърветата, птиците, кучетата, хората – никой не издавал и звук.

Според мадам Жоне така изминали десетина минути и след това се оказало, чевече е вечер.

Детегледачката с всичка сила се затичала с количката към къщата на семейство Котильон. Там я посрещнали безутешните родители:

оказало се, че тя и детето били изчезнали за три дни!

През цялото време ги търсили полиция и доброволци, обиколили целия парк няколко пъти, но не ги открили. В полицията мадам Жоне разказала за тъмнината, която я обгърнала, но там я сметнали за луда.

Това не е единственият такъв случай.

Преди години в Лондонското метро на една от станциите всичко било погълнато от непрогледна тъмнина. Това всяло паника не само сред пътниците, но и сред служителите на метрото.

Няколко дни по-късно на същото място пристигнали учени, за да направят модел на ситуацията и да дадат обяснение на инцидента. Пълна тъмнина не била постигната. Дори през нощта, без осветление, хората различавали силуети, виждали влака, който идва.

В американския град Луисвил, щата Кентъки, преди няколко десетилетия се случило същото, но траело цели три часа.

Някои от жителите на градчето така и не се възстановили психически от преживения ужас.

Някои хора твърдят, че това е послание на Сатаната, други – че е знак от висша сила.

Според някои учени става въпрос за нарушаване на целостта на пространствата или на проникване на част от друго измерение в нашия свят.




Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2623359
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930