Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2015 10:58 - МИСТЕРИОЗНИЯТ КРЪГ
Автор: mit777 Категория: Забавление   
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 03.09.2015 06:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Още в гимназията, на 21 годишна възраст, японеца Йоджи Ооката, получил своята първа диплома за фотография на живота под водата. Почти веднага той купува първата си 35 милиметрова камера – Nikon, специално предназначена за подводни снимки. Оттогава той посвещава цялото си свободно време, извън редовната му работа, да усъвършенства своето изкуство на подводна фотография. Едва на 39 год. обаче, се решава да напусне кабинета си и да стане подводен фотограф на свободна практика. Но дори и за този човек, който е прекарал, последните 50 години в подводния свят на морския живот, океана се оказва безкрайно загадъчен. По време на едно гмуркане в полутропическия район на Амаши Ошима, на около 24 метра под морското равнище, Ооката забелязал нещо, което никога не е виждал до тогава. На морското дъно той открива геометрична фигура с диаметър около 3 метра, финно издълбана в пясъка. Кръгът се състоял от множество хребрети, симетрично ориентирани към центъра и изглежда, че е създаден прецизно и с инструменти от неизвестен подводен художник.
image
Поради приликата със житните кръгове, Ооката нарича откритието си – „мистериозният кръг“. Той незабавно се свързал със свои колеги от местната телевизия с молба да му помогнат в разследването. Те веднага поставят камери и след няколко дни неизвестнит художник е разкрит. Подводните камери показват, че тези сложни и перфектни геометрични форми са дело на малка рибка, която само с помоща на опашната си перка, извайва по чудодеен начин творението си. От подводните снимки, става ясно, че рибката работи ден и нощ. Още по-интересното е, че тя с устата си захапва дребни черупки, които отнася извън центъра на кръга, а с други доукрасява по финните му части от геометрични форми. Допълнително наблюдение показва още, че този тайнствен кръг е не за да краси морското дъно, а е романтичен капан за женски екземпляри от вида на рибката.
image

Привлечени от прилежно създадените канали и хребети, те ще открият мъжкия за да се чифтосат с него, след което ще снесат яйцата си в центъра на кръга. Учените установили още, че колкото повече финно изработени форми има в кръга, толкова повече се увеличава шанса, женската да се чифтоса с мъжкия. Отново обаче за отбелязване е, че рибката влага с устата си малки черупки и растения в структурата на кръга, които са пълни с жизненоважни хранителни вещества и това може би е начин за приготвяне на храна за бъдещите бебета. За учените обаче възникват много сложни въпроси. Как е възможно една толкова малка рибка, да създаде толкова сложна геометрично правилна форма, която надхвърля в пъти размерите й? Всъщност вижте видеоверсия на това откритие, създадена еднолично от мен под форума
Вижте по-долу и един клип за университета на бъдещето.






Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2617754
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930