Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2015 06:33 - Тези вредни храни разбиват здравето и психиката!
Автор: mit777 Категория: Забавление   
Прочетен: 1461 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 21.05.2015 06:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Когато става въпрос за вредни храни, първото, за което си мислим е вредата върху тялото

Но когато консумираме вредни храни, правим лоша услуга не само на тялото, но и на духа си.
Съставките в храните оказват влияние върху нервната система и психиката. Оказва се, че ставаме дебели, нервни и неуравновесени. И всичко това „благодарение“ на храната!

image

Когато консумираме вредни храни, правим лоша услуга не само на тялото, но и на духа си

Основните съставки в храните, които оказват пагубно влияние върху психиката ни, са оцветителите, подобрителите, консервантите и всички добавки влагани, за да се удължи срокът на годност и добрият вид на храната да се съхрани за по-дълго време.
Редица племена по целия свят, които до преди няколко десетилетия не са познавали храни като захар, бяло брашно и рафинирани и преработени храни, не са познавали заболявания като рак, диабет, депресия и шизофрения. Храната им е била напълно естествена, а те са били здрави – физически и психически.
С напредването на технологиите, храната съдържа все повече синтетични вещества. Те са напълно изкуствени и не могат да бъдат преработени от човешкия организъм, в следствие, на което се натрупват и водят до унищожаване на тъканите и клетките.

В опит да се пребори с тях, тялото се самоунищожава – на физическо и психическо ниво!
Редица добавки в храните водят до появата на зависимост към тях – храните са вкусни и човек изпитва все по-голяма нужда да ги консумира. Т.н ексотоксини, към които спадат аспартам имононатриевия глутамат (МНГ)– две добавки, които се срещат в по-голяма част от храните, водят до разпадне на нервната тъкан и желание за още и още от „вкусната“ храна. Храните в заведенията за бързо хранене съдържат особено големи количества МНГ.
След дългогодишни проучвания е доказано, че МНГ води до невроендокринни разстройства, употребата му в по-големи количества и за по-дълго време, може да доведе до отключването на Алцхаймер и Паркинсон, както и множествена склероза.
Консумацията на вредни храни води до затлъстяване, а от там започват и безкрайните опити за отслабване и омагьосаният кръг на йо-йо ефекта.

Кои са най-вредните храни?

Майонеза
Майонезата, която се предлага в магазина, е особено вредна и в нея няма нищо естествено. Много консерванти, подобрители, оцветители. Не я яжте!
Пригответе си домашна мойонеза с яйца, олио и лимонов сок.
Кренвирши
Кренвиршите, както и повечето колбаси, които се продават на ниска цена НЕ съдържат месо, а МОМ (млени остатъци) – комбинация от вредни вещества, които ни тровят бавно, но сигурно.
Купувайте си чисто месо вместо колбаси и кренвирши!
Пастет
Подобно на кренвиршите, пастетът се прави от животински остатъци – кожа, сланина, дори и кости. Апетитният вид се дължи на подобрителите и оцветителите, които са особено вредни!
Всички видове разтворими храни и напитки
Бульони, разтворими сокове, кафе, чай, кремове и пудинги – нищо натурално и полезно!
Заменете ги с чисто кафе, чай от истински билки, домашно приготвен крем и сок приготвен от истински плодове.

Не пропускайте да видите и:




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2615458
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930