Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2015 11:52 - Най-чистите градове в света
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1152 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 06.06.2015 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дестинация:
Фрайбург - Германия;
Калгари - Канада;
Ифран - Мароко;
Осло - Норвегия;
Минеаполис - САЩ;
Сингапур;
Хелзинки - Финландия;
Берн - Швейцария;
Кобе - Япония;
Вижте кои са градовете, които попадат в топ 10 на най-чистите в света. Посещавали ли сте някой/някои от най-чистите градове в света?                   

image

Наричат град Ифран „малката Швейцария на Африка” заради чистотата и защото е разположен в планинска местност. Градът е популярен курорт в Мароко и е един от най-чистите в света. Ифран е толкова чист, защотоняма действаща индустрия и защото се намира на голяма надморска височина – 1650 м. Градът е заобиколен от гори и е предпочитана дестинация за любителите на прохладата и чистия въздух.

image

Берн е популярна туристическа дестинация. Малко известно е обаче, че Берн е един от най-чистите градове в света. Смята се, че тук е безопасно да пиете вода директно от реки и потоци. От друга страна жителите на Берн ежедневно рециклират до 96% от отпадъците си. Редовно се провеждат и различни програми за предпазване на природата от замърсяване.

image image

Минеаполис е един от най-чистите градове в Съединените щати. Градът разполага с много зелени площи, възможности за каране на колело и други активности на открито. В допълнение към това ще можете да се насладите на чист въздух дори в заведенията, защото пушенето на обществени места е строго забранено.

image

Сингапур е островен град държава, в който живеят повече от 4 млн. души. И въпреки гъстата населеност, Сингапур е един от най-чистите градове в света.

image

Любопитно: Дъвченето на дъвка в Сингапур е строго забранено, а хората, продаващи дъвки, ги грози солидна глоба и затвор

Фрайбург е един от най-чистите градове в света. За наш късмет Фрайбург се намира сравнително близо до България и можете сами да се уверите. В града има много зелени площи, цветни градини, превръщайки Фрайбург в един от градовете с най-чист  въздух в Европа. Освен това градът и жителите му разчитат много на възобновяемите източници на енергия

image

Оставаме в Европа с посещение в Осло. В града има добре развита система за изхвърляне и рециклиране на отпадъците. Повечето домакинства имат тръби, в които изхвърлят отпадъците. Тези тръби минават под земята, осигурявайки уникална система на сметосъбиране. С помощта на технологиите, Осло рециклира боклука си и генерира от това електричество. В Осло няма сметища.

image  image

Хелзинки е още един скандинавски град, който попада в класацията за най-чисти градове. Освен това Хелзинки е определян и за един от най-добрите градове за живеене. Освен това градът е популярна туристическа дестинация и правителството на Финландия ежегодно влага много пари да го поддържа чист

imageimage

В превод Хонолулу означава „спокойно място”. Освен това Хонолулу е едно от най-популярните места на Хавайските острови. В града има много зеленина и цветни площи. Честите валежи и усилията на местните също спомагат за чистия въздух и чистотата в града.

image
 

Кобе е вторият най-чист град в света. Кобе има добре развита система за рециклиране на отпадъците, а икономиката е съобразена с всички еко изисквания.

image

Калгари е центърът на индустрията, базирана на петрол и природен газ. И въпреки това е най-чистият град в света. Това се е случва чрез цялостна политика на правителството и местните власти и стимулиране на населението да се включи в опазването на чистотата на града. В комбинация с това индутрията покрива всички еко изисквания и не нанася много вреда на околната среда

image



Тагове:   градове,   света,   най-чистите,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602835
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031