Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2015 11:05 - Кюстендил - Куманово - на крачка разстояние от тероризма
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1921 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 11.05.2015 11:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Имах възможност да пътувам  често по маршрута Кюстендил- Крива Паланка - Куманово.
Куманово (Kumanovo – англ., Kumanovл – албански) е третият по големина град в Македония (след Скопие и Битоля), и е седалище на най – голямата община в страната – Куманово. Населението на града е 105 484 жители (по данни от 2002г.). Куманово е разположен в Североизточна Македония, и е близо до Скопие. Градът е заобиколен от планини – на запад от Скопска Черна Гора, на юг от Градищанска планина и на изток от Манговица и Германска планина. Един от най – важните символи на града е мегалитната астрономическа обсерватория в Кокино, която е на около 4000 години. Тя е разположена на около 30км от Куманово, и е нареден на четвърто място в листата за стари обсерватории на НАСА. Интересни са още паметника на 4-те полюса, къщата музей на Християн Тодоровски – Капрош, най – старата и голяма църква в града – Св.Никола, църквата Св.Тройца и др. Побратими градове на Куманово са Вараждин – Хърватска, Биелина и Прозор – Босна и Херцеговина, ПловдивБългария, Вране, Лесковац, Панчево и Горни Милановац – Сърбия, НикозияКипър, Чорлу – Турция, Косовска Митровица – Косово и Никшич – Черна Гора
Канали за дрога, оръжие и бежанци палят Македония и дестабилизират Западните Балкани
image

Македонските власти разбиха терористична група в Куманово

Осем полицаи загинаха в Куманово, Македония е в траур (обновена)

При вчерашните сражения загинаха петима полицаи. Тази сутрин бил убит още един, а през нощта е починал още един от ранените. При разчистването на терена днес полицаите са открили още един техен колега, който най-вероятно е загинал от експлозия.

В болницата в Скопие днес са били закарани още няколко ранени полицаи. Броят на тежко ранените все още не е ясен.

Отговорност за престрелките в Македония пое Aрмията за национално освобождение (АНО). В сайта си те публикуваха видео от вчерашните сражения. Във Фейсбук страницата на организация пък се виждат и снимки на нейни членове, които подготвят нападението.

Правителството на Македония реши на извънредно заседание 10 и 11 май да бъдат дни на траур за жертвите на кръвопролитията в нашата съседка. Министърът на вътрешните работи Гордана Янкуловска съобщи, че операцията в Куманово не е приключила.

Янкуловска обясни, че става дума за изключително опасна терористична организация. По думите й групировката е искала да се възползва от обстановката, в която се намира държавата, и е целяла да извърши нападения срещу държавни институции. Терористите са били от Македония и от съседна държава. Те са си служили с автоматични оръжия, бомби и снайперови пушки.

Куманово е до границата ни! Македония изчезва, създава се "Велика Албания"?

ПОДГОТВЯТ ЛИ САЩ ВЕЛИКА АЛБАНИЯ? ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА Е НАЙ-КРАТКИЯТ ПЪТ ДО НЕФТА И ГАЗА НА ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ!

image

image




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602887
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031