Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 11:56 - 10 причини да се влюбите в Гърция
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 5608 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 13.02.2015 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако дори веднъж сте се докосвали до някое от многобройните прекрасни кътчета в Гърция, то няма да сте учудени колко лесно е човек да бъде покорен от очарованието на съседната ни държава. Със сигурност има безброй причини един турист да се влюби в Гърция – и това се доказва от милионите, които я посещават ежегодно и се връщат отново и отново. Ние сме избрали само 10 от тези причини, но знаем, че всеки може да добави още. Коя е вашата любима причина да пътувате до Гърция?

                                        Санторини
image
Безспорно един от най-красивите и романтични острови в света, Санторини омагьосва с традиционните си бели постройки, прелестните залези и спиращите дъха гледки към океана. Култовото градче Оя е задължително за посещение, а когато дори веднъж видите на живо Санторини, ще разберете защо във всеки магазин за сувенири и картички в Гърция, независимо къде се намира той, има и изображения на острова.

                                         Партенонът
image
Разбира се, че няма как да минем без Атина и без легендарния Партенон на Акропола – от всички исторически забележителности в Гърция той се смята за най-важното оцеляло свидетелство на древната й култура. Построен е в чест на Атина, покровителката на гръцката столица, и е символ, който е разпознаваем навсякъде по света – не само на града, но и на цяла Гърция.

                              Храмът на Посейдон на нос Сунион

image
Сами можете да направите снимки, достойни за пощенски картички, ако се разходите на шейсетина километра на юг от Атина до Храма на Посейдон, издигнат на скала на нос Сунион. От него се разкрива великолепна гледка към Егейско море, която доставя не само истинска зрителна наслада, но и мир и спокойствие в душата. Перфектно място да усетите историята и културата на Гърция.

                      Античният театър в Делфи

image
Делфи, обект на Световното наследство на ЮНЕСКО, е съчетание от модерен град и археологически комплекс, който се намира до него. В древността в Делфи е живял най-известният гръцки оракул – на Аполон. В чест на бога, предводител на музите, е изграден храм, а над него се издига запазеният античен театър. Гледката, която се разкрива от него, е толкова прекрасна, че изтрива всякакво колебание дали си заслужава да го посетите

                                      
Миконос

image
Миконос е истинско бижу сред островите в Егейско море за всички, които обичат забавленията, нощния живот, а и романтиката. Тук можете да се насладите на вечеря на плажа под светлината на факли, после на диво парти в някое от многобройните заведения, а на следващия ден да се впуснете в омагьосващо гмуркане под вода. Въпреки че в активния сезон островът е доста населен, очарованието му дори тогава не оставя никого равнодушен.

                                      
Крит

image
Най-големият гръцки остров Крит има много какво да предложи на туристите – тук можете да се наслаждавате на древни останки, да се излежавате на прелестни плажове, да отдъхвате сред изобилие от зелени хълмове и да опитате от безбройните епикурейски удоволствия, които островът предлага. Крит е една малка вселена, пълна със съкровища, за чието откриване може да не ви стигне и цял живот.

                                    
  Метеора

image
image
Място, което спира дъха и те кара да изпитваш огромен респект и пред природата, и пред човешките възможности. Комплексът от манастири предлага едни от най-вълшебните гледки, които можете да откриете на Земята. Грандиозните скали и кацналите върху тях храмове, сякаш поставени там от някой великан, докато си е играл в околността, правят Метеора любимо място за всеки турист.
                    
                                      Плажът Миртос

image
С един от най-красивите плажове в Гърция – Миртос, може да се похвали остров Кефалония в Йонийско море. Вероятно сте го виждали, ако не на живо, то поне на снимка, тъй като гледката към него отгоре от пътя е толкова впечатляваща, че просто не може да не я запечаташ на кадър и да не я покажеш на приятелите си. Плажът не е част от някой курорт, но това въобще не го прави по-малко привлекателен, нали?

                                        Дворецът на Минос

image
Дворецът на Минос се намира в Кносос, най-големия археологически обект на остров Крит. Смята се, че именно той е вдъхновил легендарната история за лабиринта и Минотавъра. Сложните постройки, забележителните фрески, тронната зала, огромните апартаменти и зали, олтарите и най-старият известен в света амфитеатър са само малка част от впечатляващите характеристики на дворцовия комплекс.

                 
                                       Остров Наксос

image
Наксос е обобщение на най-привлекателните черти на Гърция – чистота, красива природа и съчетание от древна култура и съвременна цивилизация. Островът все още е сравнително непознат за масовите туристи, което го прави още по-приятно място за посещение. Той е най-зеленият на Цикладите, с прекрасни планини, долини и плажове. Допълнително очарование внасят традиционните бели постройки и местните вина.

     


Тагове:   Гърция,   10,   причини,   влюбиш,


Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Повечето забележителности са
13.02.2015 17:16
развалини. В тях ли трябва да се влюбя?...
цитирай
2. antivlaks - Жалко, че не може да се покаже най...
13.02.2015 20:12
Жалко ,че не може да се покаже най-важната причина - духът !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2617942
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930