Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 15:11 - 10-те най-добри места за живеене за един милионер
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1427 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 23.11.2014 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Често се правят класификации за това кои страни или градове са най-добри за живеене. Ние ви предлагаме един малко по-нестандартен вариант - кои са най-добрите места за живеене ако си милионер, който не отива там да си търси работа или за да развива бизнес ами просто да живее, да се забавлява и да харчи парите си.
  1. image Бей ъф Айлъндс, Нова Зеландия.Намира се на източното крайбрежие на Северния остров на Нова Зеландия. Местността е много идилична, а най-големия град – Оукланд е на около 180км на юг. Тук няма нищо по-лесно от това да откриете идиличен плаж само за вас. Бреговата линия е силно разчленена. Местността е покрита с гъсти гори. На няколко стотин метра от брега има няколко самотни и необитаеми острова. Мястото е много добре защитено от големите океански вълни и това го прави още по-атрактивно. Това е идеално място за всеки, който търси самота и уединение. Да не пропускаме и топлиясубтропичен климат, който позволява да се къпете в морето от ноември до април.
  2. image КритГърция. Това е, може би, най-удивителното място вЕвропа. Притежава прекрасен субтропичен средиземноморски климат. За плаж става от април до ноември. Местната култура е толкова богата, че не би могла да се опише с думи. Тук е възникнала и процъфтяла минойската цивилизация. За този остров се казва, че е едно от най-наситените с история места в Гърция, а съответно и в света. Да живееш тук е една смесица между физическо и емоционално усещане. Тук ще откриете много слънце, чисто море, богата история, винаги прясна морска храна, свежи плодове и зеленчуци, местно вино, както и безбройни възможности за забавление.
  3. image Мауи, САЩ. Това е едно от най-интересните места в света. Великолепните хавайски плажове, покрития с облаци вулкан и гъстите, девствени джунгли предлагат живот изпълнен със силни преживявания. Мауи е едно от най-добрите места за сърфинг в света. За любителите на гмуркането също има много неща, които си струва да бъдат видени. Местните води са бистри и това дава възможност да се насладите напълно на прекрасните коралови рифове. Това наистина е уникално място за живеене, но все пак е добре да разполагате с повечко пари за да живеете тук – все пак това е Хавай.
  4. image Сейшелски острови. Тук ще намерите едни от най-скъпите и луксозни вили на планетата. Причината за високите цени е не друга, ами природата, която сякаш е излязла от каталог. Пясъкът е снежно бял, водата в кораловата лагуна е по-бистра и от в басейн, в палмовите горички се усеща ухание на тропически храсти, дървета и цветя. Това място е досущ като райската градина. А на дали има по-голям лукс от този постоянно да си сред природата на едно райско кътче като това.
  5. Френската РивиераФранция. Това е една от най-старите туристически дестинации на планетата, а по настоящем е вероятно най-скъпото и атрактивно място за живеене в Европа. Ривиерата за стария континент представлява същото, което е Калифорния за Америка. Слънце, палми, холивудски звезди, луксозни вили, ресторанти, хотели, казина и какво ли още не. И навсякъде много, наистина много стил. Ако сте любители на изисканото Френската Ривиера е вашето място. Къде? Може би Ница? Или Сен Тропе? Кан? Няма значение на всички места луксът е повече, отколкото обикновен човек може да понесе.
  6. image Южна Калифорния, САЩ. Ако искате да си купите собственост на атрактивно място, Южна Калифорния със сигурност е едно от най-вълнуващите места в света. Дори и никога да не сте били там, има голяма вероятност много от местата да са ви познати от телевизията. Със сигурност Сан Диего е по-добър за живеене, тъй като градът е по-малък, по-южен и по-китен като цяло. Тук мащабите са далеч от колосалния ЛА. Слънце, палми, луксозни вили, джогъри около брега, плажен волейбол, сърфисти. Това е Южна Калифорния. Това място носи духът на сбъднатата американска мечта. Калифорния е много повече от място на което да пребиваваш. Това е стил и начин на живот.
  7. image 7. Голд КоустАвстралия. Можем да наречем Голд Коуст „Австралийската Ривиера”. Това е една крайбрежна ивица с дължина над 30км. Пясъкът е фин, златист, а вилите и хотелите около брега са невероятни. Ако живеете тук ще се наслаждавате на спокойствие, чиста околна среда, безкрайни възможности за забавление, за спорт на открито и на мека зима. 21 – 22°C през най-студените месеци е една прекрасна температура, подходяща за всякакъв вид дейност на открито. Това място е подходящо всякакъв тип хора, тъй като има по нещо за всеки.
  8. image Вирджински острови. Вирджинските острови са едно от най-красивите места в Новия свят. Освен, че имат невероятна природа, те са известни като средище на хора с добри финансови възможности. Тук всичко е потънало в лукс. Природата е като от пощенска картичка – палми, коралови рифове, бял пясък. Всичко излъчва романтика, нежност и екзотика. Ако си купите една луксозна вила тук, единственото, което ще смущава спокойствието ви и то само от време на време, ще са тълпите туристи, които пристигат с големите круизни кораби. През останалото време сте в рая.
  9. image Пукет, Тайланд. Тайланд е много красива страна, а остров Пукет е най-красивото и романтично кътче там. През последните години страната е особено популярна за закупуване на имоти сред заможни европейци, главно германци и англичани. Освен природата, представена от традиционните бели плажове и палмови горички, тук е добро място и за онези, които имат нужда от култура. Тайландската култура, кухня, традиции са много интересни, а самите тайландци са изненадващо любезни и учтиви с туристите и живеещите там чужденци.
  10. image Таити. Наричат го „рая на земята”. Намира се в сърцето на Френска Полинезия. Намира се не далеч от най-скъпия курортен остров на планетата – Бора-Бора. Таити е милионерски рай. Тук живеят или прекарват зимата много заможни американци. За тях това райско кътче предлага топлина, слънце, екзотика, спокойствие и възможност да се откъснат от стреса в ежедневието. Таити притежава великолепни плажове и покрити с гъсти, тропически гори планини.






Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2614067
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930