Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2014 15:20 - В Гърция и есента е удобна за екскурзии
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1176 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 17.10.2014 15:36


 Ето една еднодневна екскурзия до пещерата Маара, гр. Драма и гр. Серес в Гърция само за 30 лв.
Пещерата Маара,град Драма, град Серес
Четете още за Гърция:
image

Гърция е страна с многовековна история и интересна култура, които съчетани с необикновено красивата природа и някак различното балканско очарование, превръщат южната ни съседка в магнит за туристи от цял свят. С една екскурзия или почивка до Гърция и гръцките острови всеки посетител може да намери по нещо за себе си - от кипящия нощен живот на Миконос, до античната красота на Делос... от величието на Делфи до естествеността на Халкидики... от уюта и уединеността на стотиците малки островчета до пулсиращия ритъм на големите туристически центрове.

 

image


Предимства
: Комбинацията от красива природа, топъл климат и изключително културно наследство, превръщат Гърция в предпочитана дестинация. Приемливите цени, близостта до България в комбинация с добрата инфраструктура и опростените процедури за преминаване на границата, по-дългият летен сезон, разнообразните курорти, хотели и възможности за почивка и забавления - за всеки вкус и джоб, добрата кухня са само малка част от нейните предимства.

 

Подходящо за: Както за кратки така и за по-продължителни пътувания с цел морска рекреация (над 400 плажа отличени със син флаг); културно-исторически туризъм; религиозен туризъм (Атон, Метеора); алтернативен и еко-туризъм (Крит, Закинтос, езерото Керкини, национални паркове Пиндос, Олимп, Преспес..., Каменните гори на Лесбос, Пещерите Алистрати, Петралона, Лименес, водопадите в Едеса...); спортен туризъм - яхтинг, голф (Крит, Корфу, Глифада, Родос, Халкидики); гмуркане (Йонийски острови, Македония, Атика, Пелопонес, Саронийски острови, Циклади, Додеканези, Крит); конгресен туризъм; шопинг туризъм; Wellness & SPA. Не предполага възрастови ограничения за пътуващите; подходящ избор за двойки или семейства с деца.

 

Туристи: Страната се посещава годишно от над 18 млн. туристи от цял свят. Гърция е и най-предпочитана дестинация за българските туристи с 1,7 млн. души. /2008/

 

Официално име: Република Гърция. 
Столица: Атина. 
Население: около 11 млн. души. /2009/ 
Религия: Православно християнство. 
Часова зона: Няма часова разлика с България. 
Визов режим: За български граждани не се изискват визи. Пътува се с лична карта. 
География: Страната заема южната част на Балканския полуостров. Заедно с прилежащите й острови заема площ от 132 хил.кв.км. Гръцки са над 3000 о-ва в Йонийско, Средиземно и Егейско море. По-големи са Крит, Евбея, Родос, Лесбос, Хиос, Тасос, Корфу. Най-високата точка на страната е връх Митика - 2917 м., планината Олимп. 
Плажове: Гърция очарова своите гости с безкрайни плажове с обща дължина от над 13 хил. км., с бял и фин пясък и тюркоазени води. 
Климат: Средиземноморски. Най-подходящи месеци за пътуване до Гърция са от април до юни и от септември до ноември.

 Хотели и оферти от Гърция, Европа

Разстояния:

София - Солун = 300 км. 
София - Кавала = 310 км. 
София - Атина = 880 км. 
Солун - Паралия Катерини = 70 км.

 

imageАтина - градът с име на богиня Да се преброди днешна Атина - един от най-значимите градове в историята на света и люлка на една от най-великите цивилизации, е все едно да се премине през историята на древната гръцка култура и неповторимата антична архитектура и скулптура, през науката и драматичното изкуство, поезията и философията, до възвишената идея за красота и творческа дързост, създали основите на съвременната европейска цивилизация. Разходката из града е постоянно преоткриване на забележителности. Една от на най-посещаваните е Акрополът, който се вижда най-добре откъм морето. Сивият скалист масив, увенчан от колоните на Партенона, великолепно се откроява от залива на Пирея като истински символ на древния град. Посещението на Атина винаги е свързано и с обиколка на едни от най-богатите средища на античната култура в източен Пелопонес - останките на древните селища Коринт, Микена, Аргос и на просторния, със съвършена акустика театър "Епидавър".

imageСолун - град на три цивилизации 
Солун е един от най-старите градове в Европа и втори по големина в Гърция. Простира се в долина, заобиколена от ниски хълмове и отворена на югоизток към залива Термайкос. Днес градът, носещ името на сестрата на Александър Македонски - Тесалоника, е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Една от най-известните местни забележителности е Бялата кула - за Солун тя е това, което са Биг Бен за Лондон и Айфеловата Кула за Париж. Градът впечатлява и с красивата си променада, широките площади, запазените църкви, Ротондата и градската крепостна стена. 

Халкидики - тризъбецът на Егейско море 
Отличителният тривръх полуостров Халкидики е разположен само на един час от Солун - вторият по големина град в Гърция. Бреговете му се простират на 500 км. живописни плажове, хълмове, потънали в зеленина и гъсти гори. Един природен рай, заобиколен от тюркоазени води, които се обединяват и в същото време разделят тесните остриета на Касандра, Ситония и Атон - трите ръкава, образуващи Халкидики. 

image

 

Кавала 
Известен е още от древността с природната си красота, Кавала е впечатляваща комбинация от море и планина, която очарова всички посетители още от пръв поглед. Построен амфитеатрално по зелените склонове на хълма Символо, градът съчетава в себе си спокойствието и безгрижието на малко провинциално градче и космополитната атмосфера на голям център с живи исторически паметници на всяка крачка. Сред тях са крепостта и павираните улички в старата част на града, стената, която го прекосява, къщата на Мохамед Али, морският фар, пристанището. Плажовете, подходящи за плуване започват още от вътрешната част на града като най-известни в района са тези на Каламица, Керамоти, Неа Ираклица…


imageОстров Тасос - зеленият диамант на Егейско море 
Вечно зеленият и слънчев остров - така най-точно може да се опише Тасос. Най-близкият до България гръцки остров е разположен в Бяло море на около четири часа с кола от столицата. Известен е със своите чисти и закътани плажове, сякаш излезли от романтичен филм, със своите гостоприемни жители, ароматни вина и вкусен мед, както и с мраморните скулптури, които се изнасят за цял свят. Островът на сирените е истинско съкровище за Гърция - с богатата си история и многобройните археологически находки. 

 

imageОлимпийска ривиера 
Едно от най-красивите места в Гърция - Номос или област Пиерия се намира в южната част на гръцка Македония, а нейното крайбрежие с характерните безкрайни пясъчни плажове и малки крайбрежни селища е известно от туристическите проспекти като "Олимпийска Ривиера". Разположена под величествения връх Олимп и вечно зелената Пиерия, нейната ведрина и спокойствие се разпростират до безоблачните сини води на Егейско море. В близост до крайбрежните селища са замъкът Платамонас, останките от светилището Дион и македонските гробници във Вергина. Това е митологична земя, земя на богове и музи, люлка на цивилизацията, с подчертано културно минало. От тук са се разпространили прекрасните митове за Олимпийските богове и именно в Пиерия е бил заточен митичният български певец Орфей, със своите девет сестри - музите на изкуството.


imageМетеора 
Каменна гора от стотици стръмни скали, грандиозни и устремени към небето в мистериозна симфоничност, върху чиито върхове някога били изградени 24 манастира. Това е едно удивително място, превърнало се в дом на втората по големина и важност след Света Гора монашеска република и едно от най-привлекателните места за поклонници и туристи в цяла Гърция. Част от манастирите са запазени и до днес, като функциониращи са само 6 - четири мъжки и два женски. 

imageОстров Корфу - романтика и любов 
Недалеч от западното крайбрежие на континентална Гърция се намира остров Корфу, миещ бреговете си в три морета, потънал в аромат на безброй дъхави цветя и в зеленина от кипариси и лимонови градини. Някак различен от стотиците гръцки острови, той предлага несравнимата романтика на малките селца и е идеално място за влюбените. Тук се намират пясъчните канали на Сидари, които местните наричат "Каналът на любовта" и вярват, че ако влюбените се изкачат до най-високата точка на планината ще останат неразделни. Освен с множество тесни, закътани улици, сгради с историческа значимост и малки площади, Корфу впечатлява и с най-големия площад на Балканите. Един от най-оживените курорти на острова пък е Палеокастрица, по чиито брегове според легендата някога е бродил самият Одисей и когато корабът му се завърнал тук от Итака, разгневеният Посейдон го вкаменил в известната днес като "каменния кораб" скала в морето. В близост до столицата се намира и лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет (Сиси). Но това, което прави Корфу наистина различен, е може би най-пищното Великденско празненство в цяла Гърция. 

 

imageОстров Санторини - приказна феерия от лава Ако трябва да се определи най-впечатляващото място в Гърция, много хора биха посочили Санторини! Но под този така романтичен и красив остров тлее вулканът Тира, унищожил под слой лава и вулканичен прах критско-микенската култура. Именно на този вулкан се дължи строгата красота на острова, неговите отвесни черни скали и черния пясък на плажовете. На човешкото присъствие пък се дължи друга от основните характеристики на Санторини, а именно красивите контрасти между тъмносините води, сините покриви и снежно-белите къщи. Точно това синьо-бяло цветово съчетание се е превърнало в емблематично за цяла Гърция. 


imageОстров Родос - в прегръдката на слънцето 
На около 20 км. западно от Турция, между континентална Гърция и Кипър, се намира остров с формата на острие. Миналото на Родос се корени дълбоко в неразгаданото време на легендите. Исторически островът е известен с едно от Седемте чудеса на света - Родоския колос, а днес впечатлява с Акрополите в Линдос и град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, губернаторския дворец, средновековния град Родос, венецианските замъци край Монолитос и Критиния. Тук посетителите могат да изберат мяс­тото за почивка, което най-много им подхожда: от развлеченията в някои от големите курортни центрове, залети от непрестанен поток от туристи, до спокойствието и тишината в някое малко крайбрежно село в традиционен родоски стил или в някой закътан и усамотен залив.

imageОстров Закинтос 
Закинтос е третият по големина Йонийски острови, с площ от 410 кв. км. и брегова линия от 123 км. Столицата на острова носи същото име - Закинтос, с население около 35000 души. Сред най-интересните места на острова са Заливът на корабокрушенците - Навайо, където могат да се видят останки на корабокруширал през 1980г. кораб; Прочутите Сини пещери - изваяни от морската вода сводести арки и пещери, под които може да се плава с корабче, известни още като Сините пещери на Волимес (така се казва и близкото градче, като името им произлиза от бледото отражение на цвета на водите върху скалите); Световноизвестните морски костенурки Caretta Сaretta, които снасят яйцата си в един от заливите на острова - плажната ивица на Лаганас. Най-хубавото време за посещение на Закинтос са пролетта и есента. Най-препоръчителни са дните от началото на май до средата на юни и от началото на септември до средата на октомври... тогава времето е приятно топло и не много горещо, плажовете не са претъпкани и може да се ползва настаняване на много изгодни цени. 











Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2618508
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930