Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 17:54 - Аз избрах 12 от най-красивите места на планетата
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3088 Коментари: 1 Гласове:
21

Последна промяна: 14.07.2014 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тук можете да видите и се зепознаете с 12 от най-красивите места на света, някои от които вече съм посетил.
image
1. Санторини, Гърция -
Гръцкият остров Санторини (Σαντορίνη, Santorini) официално е познат като Тера. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 
2, Центръл парк, САЩ
Това е един от най-известните паркове по света, а нюйоркчани го наричат Белите дробове на града. „Сентръл парк“ („Централен парк“) е най-красив през есента, когато дървета и храсти са обагрени в огнените цветове на сезона и… любовта.
3. Малдивите       
http://vbox7.com/play:aed3137a  
Курортите на Малдивските острови се стремят да привлекат туристи, обещавайки им „последното останало райско кътче на земята”. Ако представата ви за райско кътче е девствен, тих тропически остров с полюшващи се палмови дръвчета, чисто бели плажове и брилянтни тюркоазени лагуни, то Малдивските острови със сигурност няма да ви разочароват.
4. Дубровник, Хърватия
Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафетата и баровете винаги е пълно с хора. Чистите плажове и кристалната вода, заобикалящи града, грабват посетителите с чара си.

Малко места по света могат да овладеят смесицата на младост и съвремие със средновековие и барок по-добре от Дубровник. Селището е естествено разположено около Стария град – от вътрешната страна на градските стени. Забележителностите се редят една след друга, когато се разхождате по Страдун. Площадите са пълни с барове и ресторанти, които имат външни маси, даващи възможност на посетителите и на местните да си починат и да пийнат по нещо под слънчевите лъчи  
 
5. Бахайските градини,      http://vbox7.com/play:ad903ea62c 

В подножието на планината Кармел се намират Бахайските градини. Те са свещен храм за бахаите, невероятните поклонници на красотата и хармонията във всичките й форми.
Създателят на храма е архитект Фариборс. Създаването на уникалните градини отнело 10 години труд и грижа, четвърт милиард долара и усещането за красота на десетки хора, архитекти, ботаници и дизайнери.

Градините се разполагат на 18 тераси, спускащи се по хълма като водопад. Те пресичат пътя и разпиляват пред смаяния поглед на всеки съзерцател композиции от растения хармонично подредени в прекрасен гоблен от багри и красота. Водата бълбука из целия храмов градински комплекс, считана за свещена и вплетена като живителна сила в идеята за свободата в природата.

За да стигнете от единия край на градините до другия трябва да се изкачите или слезете по над 1000 стъпала. Красиви цветни мозайки, статуи, фонтани, шадравани, мраморни парапети и арки, беседки и спокойни алеи, покрити с малки бели камъчета, обхождат градините и разкриват пред погледа на човек магията на красотата и хармонията.

 5. Сингапур            
http://vbox7.com/play:499a7e7c8a  
Република Сингапур е островен град-държава, разположен в Югоизточна Азия, на юг от Малайския полуостров. Страната се състои от общо 63 острова, включващи и главния едноименен остров. Едни от най-големите острови са Юронг, Пулау Теконг, Пулау Убин и Сентоса. Две основни връзки свързват Сингапур с провинцията Йохор в Малайзия – изкуственият канал Johor-Singapore Causeway и мостът Tuas Second Link.
6. Будапеща, Унгария   
https://www.youtube.com/watch?v=xld1ghEvyN4  

Будапеща (Budapest) е столицата на Унгария. Разположен е в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав и заема площ от над 550 кв.км.  Будапеща е една от най-атрактивните дестинации за туристите, както от Европа така и от Северна Америка, а напоследък  и от Азия.

Будапеща всъщност е обединение на три градчета – Буда, Обуда и Пеща. През 106 г. римляните основали селището Аквинкум на североизточната извивка на р. Дунав. След това населението му се сменило няколко пъти. Дошли маджарите. Те се отделили от финландското уграинско племе с корени в Сибир. Маджарският град, с двореца и овалната си стена, започнали да наричат Буда, а Аквинкум бил наименуван Обуда. Отсрещната страна на реката била също заселена, за да я кръстят Пеща. След като била завладяна от турците, а по-късно освободена от австрийската армия през 1869 г., Унгария се превърнала в пълноправен партньор в Австро-Унгарската монархия. Будапеща станала едно от най-важните пристанища на Дунав, а скоро и индустриален център.

http://travel.rozali.com/po-sveta/p14375.html  

7. Рим, Италия        
http://vbox7.com/play:32b12871  
Fontana di Trevi. Този фонтан е най-големият в Рим и обозначава краят на един от акведуктите, които в древността са снабдявали града с вода. Заедно с Колизея и Испанските стъпала, това е едно от любимите места на туристите, порати което там е калабълък почти през цялото денонощие.
http://www.dimodi.com/забележителностите на рим  

8. Москва, Русия     
http://vbox7.com/play:2567931b51  

Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на вековна история. Забележителостите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Освен световно известния Червен площад, в града има нови арт галерии, отворени в сградите на бивши складове и фабрики, безброй барове и всичко необходимо за вълнуващ нощен живот. Сега обаче, ще Ви представим 7 забележителности, които да разгледате преди да падне нощта:http://idi.bg/Забележителностите на Москва

image
9. Дубай, ОАЕ      
http://vbox7.com/play:5a869828a8  
Дубай (Dubai) днес е ярък и забавен град. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове, някога той е бил спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес джамиите и кулите на Стария Дубай се оглеждат в новите блестящи небостъргачи. Дързостта на градските управници е смайваща. Да построят хотели, не на брега, а точно във водата?! Строят се изкуствени острови със 120 км плажна ивица.
10, Париж, Франция             
http://vbox7.com/play:e1830c72      
Топ атракциите на Париж са определено Айфеловата кула, всъщност по начало временна конструкция за Световното изложение, „Триумфална арка” от 1889 г., възложена от Наполеон Бонапарт, и масивната катедрала Нотердам. Разходката от Конкорд и Шанз Елизе, и посещението на световноизвестния Лувър също са задължителни. Очевидно обаче има още много неща за разглеждане.
11. Ниагарски водопад          
http://vbox7.com/play:c8b0df22  
Водопадът на Ниагара е образуван на завой, при който реката се разширява като фуния и, както всичко тук, е разделен на две части - една в Канада и една в САЩ.
В американската част водопадите са два - Американ Фалс или Американските водопади и Брайдъл Вейл или Булченското було.
12. Миконос, Гърция        
http://vbox7.com/play:8ac46fd0  
Остров Миконос е най-красивата перла сред гръцките острови. Намира се между островите Тинос и Наксос и е част от Цикладските острови в Егейско море. На острова почти няма зеленина и е разположен на 85 кв.км. Бреговата му ивица е 80 км и местното население наброява 5 500 жители. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора - съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Островът се слави с нощния си живот. Центърът на Хора е известен като Малката Венеция. Има изобилие от хотели, къщи които се дават под наем, много висок стандарт. Тук съжителстват миналото и модерният начин на живот.
60-те най-красиви места в света _ VBOX7




Гласувай:
21



1. irkatranslations - Само за Сингапур и за Миконос не съм съгласна
17.07.2014 21:56
Само за Сингапур и за Миконос не съм съгласна - иначе, прекрасна класация! В Сингапур е толкова многолюдно и навсякъде мирише на чесън, че се задушаваш от миризмите и не ти остава дъх за да се насладиш на ултра модерната архитектура на небостъргачите. Що се отнася до Миконос - къде, къде по-хубави острови има Гърция. На остров Миконос е много, много ветровито, а хотелите са неоправдано скъпи. Всъщност, този остров стана популярен, след като на него започнаха да се събират хомосексуалисти от цял свят в края на 70-те години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602029
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031