Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2014 07:28 - Кюстендил 2014 - Празник на черешата
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1873 Коментари: 0 Гласове:
18




image

 Кюстендил ще бъде представен и като туристическа дестинация по време на Празника на черешата / 27- 28 юни /. На кюстендилци и гостите на града ще бъде предложена една разходка във времето, като информационно звено ще бъде щанда на отдел "Туризъм" и отдел "Култура".
image

През първият ден, от 15 ч. се предлага разходка до лесопарк Хисарлъка, с разглеждане на късноантичната крепост Акропола на Пауталия, зоопарка. Второто предложение е за градски инфотур,с посещение на туристическите забележителности в града, малко преди официалното откриване на празника в 17, 30 ч.
"През втория ден, в събота ще предложим нещо атрактивно и търсено- кратка туристическа обиколка с велосипед, до черешови масиви в селата Копиловци, Шишковци и Раждавица. Интересното е, че ще се присъства и на старта на Националния воден поход по река Струма, организиран от ТД "Осогово". Вторият маршрут, който може да бъде избран е до местността Ючбунар, в която може да се видят растителни видове от 3 континента, със слизане до картинг писта Пауталия. За всеки маршрут, община Кюстендил, в партньорство с Регионалния исторически музей и Туристическо дружество "Осогово" е осигурила гидове", каза Деница Димитрова от отдел "Туризъм".
Като допълнителна екстра през тази година, по време на Празника на черешата ще обикалят доброволци- информатори от ПГ по туризъм, които ще дават информация за всички мероприятия в двата дни.
Израелската изпълнителка Лиора ще е гост на     Празника на черешата в Кюстендил
  image
  Още по темата
  imageЮголегендите от рок група „Хари Мата Хари" с концерт в Кюстендил  

Още един изпълнител ще има на заключителния концерт на Празника на черешата в Кюстендил и това е израелската изпълнителка Лиора Симон. Тя е представяла Израел на Евровизия. 
"В партньорство с приятелите ни от Израел ще предложим концерт на високо ниво. Скоро ще Ви представим и водещия, когато сключим договор с него", каза кметът Петър Паунов.
В концерта си Лиора съчетава израелски песни с вълнуващи вокални изпълнения, с песни на английски, испански, френски, италиански, идиш, триполитански - от бащината си къща. Заедно на сцената с Лиора свирят трима инструменталиста. Певицата изпълнява любимите си песни, включително "Амен", с която представя Израел на Еврoвизия през 1995 г. В последствие тази песен се превръща в своеобразен химн на еврейските общности по света.
През последните години Лиора е имала множество прояви в Канада, Австралия, Аржентина, Уругвай, Еквадор, Чили, Венецуела, Мексико, Франция, като всичките й концерти се радват на огромен успех.
Лиора винаги ангажира публиката в изпълненията си, превръщайки ги в своеобразна комуникация с аудиторията в типичната за нея атмосфера. 
Преди концерта си в Кюстендил Лиора Симон ще изнесе концерти и във Велико Търново и Бургас.
Юголегендите от рок група „Хари Мата Хари"са другите участници в Празника на черешата, за което вече Ви информирахме. Те гостуват за първи път в България. Концертът е на 28 юни, на пл. „Велбъжд" от 20:00 часа.
През 2006 година групата печели 3-то място на Евровизия с песента „Лейла", композирана от Желко Йоксимович, а през годините е печелила най-авторитетните статуетки за хитове, популярност и албуми на територията на бивша Югославия.








Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2615995
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930