Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 19:00 - Едно очаквано пътуване
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 4795 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 16.03.2012 04:04


 Едно пътуване по маршрута: Кюстендил-Гюешево-Струга-Тирана-Дурас- Албания - Будва - Котор- Дубровник - Скопие - Кюстендил с посещение на 4 държави на Балканите: Македония, Албания, Черна гора и Хърватия.
Първият ден се пътува през Македония до гр. Елбасан в Албания - голям град с много забележителности.
image
 Късно след обяд се пристига в новата столица на Албания - Тирана. Прави се кратка панорамна обиколка  с посещение на пл. "Скендербег" с паметника на националния герой на Албания, Парламента, Двореца на културата, паметника на майка Тереза, Унивирситета. Центърът ан Тираена е типичен за всяка балканска столица с многото кафенета, паркове и фонтани.
За да видите клипове за Тирана, кликнете ТУК или ТУК и още ТУК.
image
image

След разглеждане на Тирана се пътува за гр. Дуръс /Драч/ -мегаполис, много приятен град на Адриатика с околности, подобни на Слънчев бряг . Дуръс е вторият по големина и най-древен град на Албания, най-голямото албанско пристанище на Адриатика. Интерес предизвикват: римският амфитеатър, византийската крепост, джамията Фатух, крайбрежният булевард. След разглеждане на града се настаняваме в хотел на ривиерата.

image

image

На втория ден след закуска се се отпътува за Черна гора по южното черногорско крайбрежие към гр. Будва, прави се фотопауза при прочутия остров-хотел "Св. Стефан", поисле пешеходна обиколка на гр. Будва, разглеждат се Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквите "Св. Троица" и "Св. Иван" /VII в./, настанява се в хотел в Будва, има доста свободно време за разходки и покупки преди вечерята.
image

image

На третия ден се отпътува за перлата на Хърватската ривиера - Дубровник, като се преминава с ферибот през Которския залив. По време на пешеходната обиколка на Дубровник, се посещават църквите "Св. Спас" и "Св. Влах", паметниците  Гундулич, и на Орландо, старинната улица Страдун, Францинсканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезутската църква "Св. Игнасиус". По желание се посещава близкия остров Локрум, национален парк. В Дубровник се нощува. Още за Дубровник гледайте ТУК.

image

image

След закуска в Дубровник се пътува за гр. Котор, където се прави пешеходна  обиколка на  Стария град с посещение на няколко черкви и катедрали , на Часовниковата кула. Поасещава се и гр. Цетине - древната столица на Черна гора с църквата "Рождество Богородично" и Цетенския манастир, в който се пазят мощите на Св. Петър Цетински и частици от мощите на Св. Йоан Кръстител.
Късно след обяд се отравяме за Македония  и гр. Струга.

image

Вечерта на четвъртия ден се пристига в гр. Струга /Охрид/. Охрид е град на Охридското езеро, някогашна българска столица. Много се е писало и говорело за град Охрид - вижте ТУК или ТУК, а още ТУК и ТУК.
А ТУК можете да видите и други схващания за пътувания в това направление.

image

image

image

image

На петият ден се отпътува за Скопие, като в Скопие се посещават: Старият квартал "Вароша", крепоста "Скопско хале", църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев и къщата музей на майка Тереза. За Скопиие можете да четете  ТУК в моя постинг за Скопие.  След едночасово свободно време за разходки и покупки се отпътува за Кюстендил. Рейсът пристига в града към 19 ч.
Това е едно кратко петдневно пътуване с много емоции и разглеждане на интересни места.
Вижте и още няколко клипа.












Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602784
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031