Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2011 06:24 - 21 екзотични места, които можеш да посетиш
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 24304 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 13.08.2011 20:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В предишния постинг ви запознах с 21 места, които никога няма да посетиш. Тук ви предлагам 21  райски кътчета на планетата Земя, които можеш да посетиш. В България има много туристически фирми, които организират такива дестинации, като цените варират от няколко стотин до няколко хиляди лева.

image
Е, има и една страхотна идея за пътуване  с този плаващ остров, с който можете да посетите всяко пристанище. В кораба имате шатри, басейн, бар, както и водопад, а за вашите приятели луксозни апартаменти с балкони. Предвидена е и площадка за кацане на хиликоптери. Можете да излезете от кораба и да поплувате в морето или се разходите с джет. Великолепно, нали?

image

Първата дестинация, която ви предлагам е Дубай, за да се почуствате като шейх. С чудесните си климатични условия, арабски традиции, лукс и уют, чиста и топла прозрачна вода, красиви пустинни пейзажи и оазиси, червени пясъци и дюни, Дубай е една от най-предпочитаните екзотични дестинации в света. Дубай е една приказка от бъдещето.
За клипове от Дубай кликнете ТУК или ТУК, или ТУК.

image

Скоро в Дубай можете да се разходите и по този величествен мост- арка  с дължина 1,7 мили - най екстраватантното място на земята.

image


Второто място което ви предлагам е остров Бали в Индонезия, истински земен рай с красиви плажове и температури от 20 до 35 градуса целогодишно. Това е остров със стотици храмове. Ето и няколко клипа - ТУК и ТУК или ТУК.

image

Трета екзотична дестинация  е остров Аруба на около 17 км. от Венецуела в екваторията на Карибско море. Вие можете да бъдете един от милионите туристи на Аруба по всяко време на годината - чудесен климат.
Ето и няколко клипа за острова - кликнете ТУК или ТУК и още ТУК.

image

4. Тринидат и Тобаго  в Карибския басейн в близост до Южна Америка, райско място, някога обитавано от местно американско население - индианци, сега независима република, една от най-екзотичните туристически дестинации. Ето и няколко клипа - кликнете ТУК или ТУК и ТУК и още ТУК.

image

5. Маратея - една близка дестинация на 3 часа път от Неапол меижду Тиренско и Йонийско море - красива природа, живописно крайбрежие, топло море. Това е италианският диамант на Тиренско море.
Кликнете  ТУК, за да видите и един клип за Маратея.

image

6. Барбадос- това е най-източната  Карибската перла на Атлантика, вакационно място на най-богатите и известни хора. Островът е с мното висок стандарт на живота. Известен с екзотичната си растителност и красиви ботанически градини. Това е остров на мечтите с безкрайни плажове от бял пясък, чисти води и коралови рифове. Това е остров за луксозна екзотична почивка. Ето и два клипа за Барбадос - кликни ТУК или ТУК.

image

7. Мавриций - остров в югозападната част на Индийски океан , който още е известен като райската градина на Бодлер    или перлата на Индийски океан.
Островът има отлична инфраструктура, много добри хотели и перфектни плажове.
Ето и два клипа - ТУК и ТУК.

image

8. Полуостров Халкадики - едно близко и достъпно място в Северна Гърция, величествено място с красива природа, очарователни плажове, живописни кътчета, изобилстващи от археологически ценности. Ето и три клипа за  Халкадики - кликни ТУК или ТУК, а маже и ТУК. А моите впечатления от Халкадики, можете да прочетете ТУК.
Наша съблогерка вече е осъществила още едно екзотично пътуване до Гърция в Егейско море на Цикладските острови. Ето нейният постинг със снимки и впечатления - кликни ТУК  или за още ТУК.

image
9. Филипините - страна, разположена в западната част на Тихия океан със средни годишни температури по крайбрежието 24 до 28 градуса. Страната е посещавана годишно от над 1 милион туристи , предпочитащи екзотични направления.
Ето и три клипа за Филипините и филипинките. Кликни ТУК или ТУК , или ТУК.

image

10. Майорка - другото име на рая, испански остров със столица Палма, привличаш милиони туристи и една от близките и сравнително евтини екзотични дестинации.
Вижте и няколко клипа за Майорка, като кликнете ТУК  или ТУК и още ТУК или ТУК.

image

11. Танжер - Мроко - Танжер е красив град с чаровни сгради и зашеметяващи гледки към океана и морето. Тук Средиземно море се влива в Атлантически океан.
От Танжер лесно можеш да се прехвърлиш до Гибралтар. Вижте повече за Мароко и е кзотиката на Танжер като кликнете ТУК - това са пътеписи на моя приятел Златко, който живя 10 години в Мароко - страната на 1001 нощ.
И още клипове за Танжер- кликни ТУК или ТУК или ТУК.

image

12. Тайланд  - това е една достъпна мечта, особено при мъжете за така наречения таиландски масаж. Тайланд е страна на свободата,  древните цивилизации, екзотични плажове с бял пясък, красива природа и вкусна храна. Най-големият остров в Тайланд е остров Пукет. А защо да посетите Тайланд четете ТУК
И два клипа - ТУК или ТУК.

image

13. Сейшелски острови - Република Сейшели е разположена на 155 острова с много туристически атракции, една от които са гигантските костунурки. Това са острови с приказна природа и животински свят. И три клипа - ТУК или ТУК, или ТУК.

image

14. Бахамски острови - това е архипелаг от 700 острова, от които едва 30 са обитаеми, обрасли със синьо-зелена тропическа растителност , модерни хотели, казина, любимо място на милионерите.
Ето и клипове за Бахамските острови. Кликни ТУК или ТУК.

image
15. Антигуа и Барбуда на Карибско море със столица Сейнт Джон. На тези екзотични острови има всичко: стотици плажове, спортни съоръжения и терени, тропическа растителност и чисто море. Остров Антигуа предлага 365 плажа.
Е, малко е скъпичко, но доста интересно. Виж и два клипа - ТУК или ТУК.

image

16. Пустинята Сахара - това е най-голямата пустиня на нашата планета, която обхваща редица държави в Северна Африка. Моят приятел Златко и жена му през 10 годишния им престои в Мароко са посетили Сахара, от която лъха на нещо свръхестествено. Ето и техните впечатления. Кликнете ТУК.
И два клипа на zlatko6666 за пустинята Сахара. Виж ТУК или ТУК.

image

17. Малдиви - това е тихия рай за търсачи на екзотика, състоящ се от 1190 острова
с невероятна природа, топли и чисти води, красиви плажове, прекрасни условия за спортуване. Иоще за Малдивите четете ТУК.
И клипове: ТУК или ТУК и още ТУК.

image
18. Санта Лучия - това е мястото, събрало в себе си всички лъчи на тропическото слънце, там където водите на Карибско море срещат Атлантически океан.  Интересна природа, извисяващи се скали от водата, съчетание на планина и море.
И песента на Елвис Пресли "Санта Лючия". За да я чуеш, кликни ТУК

image

19. Остров Бенгера -  това е част от архипелага Базаруто на територията на Мозамбик. Островът си има гори, савана, високи дюни, сладководни езера, богата флора и фауна - с една дума екзотика.

image

20. Мексико - едни от най красивите плажове на Северна Америка със столица Мексико Сити. Екзотични плажове ще намерите на полуостров Юкатан
Виж и няколко клипа за мексико.  КЛИП1, КЛИП2, КЛИП3, КЛИП4, КЛИП5.

image
21. Индия -  страна на чудеса, изкуство, музика, древни религии и цивилизации, величествени планини, изумителна природа. Индия е всичко в едно.
Вижте и три клипа за Индия - кликни ТУК или ТУК и още ТУК.

image
Вярвам, че моят избор за най-екзотичните места ви е харесал. Може би някои от вас вече са посетили няколко от тези места и това ще е само спомен за тях, а за всички останали нека остане реална мечта. Щастливо пътуване и внимавайте 0 измамите, като тези ТУК.





Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602079
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031