Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2011 19:24 - 21 места, които никога не можеш да посетиш
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 15327 Коментари: 5 Гласове:
28

Последна промяна: 02.08.2011 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В този постинг съм събрал 21 от местата на планетата Земя, които са забранени за посещение от обикновените хора. Обогатил съм някои публикувани досега с нов снимков материал и клипове. Е, ако все пак някои от вас е посетил някое от изброените места, ще бъда щастлив да го чуя. А сега, приятна виртуална разходка! Местата са:
                      1. ТАЙНИТЕ АРХИВИ НА ВАТИКАНА
Това е  място, на което обикновен човек просто няма как да стъпи. Всъщност освен, че това място не е за обикновенни хора, се смята че в него се съхраняват не малко книги или ръкописи, отдавна смятани за изчезнали. От време на време Ватикана разсекретява по малка част от архивите, но със сигурност там долу има още много неща, които могат да бъдат изследвани. Кликни ТУК за такъв пример.

image
                               
                                2. ЗОНА 51 В САЩ, НЕВАДА
Зона 51 е американски свръхсекретен полигон в Невада в местността Грум Лейк. Намира се в 51 квадрант на военновъздушна база Нелис и затова се наричан Зона 51. Там се конструират самолети, правят се тестови полети и се разучават летателни апарати на други националности. Поради свръхсекретността на зоната, съществува слух, че военните разучават НЛО и космически кораби с извънземен произход в Зона 51. За повече инхормация кликни ТУК. , за клипове ТУК.

image

                                 3. RAF MENWITH HILL -АНГЛИЯ
Чували ли сте за шпионската система Ешелон? Всъщност това място в Британия, което виждате на снимката е една от главните му съставни части. Това е също така и най – голямата електронна мониторингова система в света, която следи не само електронния трафик, но също така и заплахите за нападение с ракети примерно. Естествено от всичко казано до тук става ясно защо това място е строго секретно и почти никой не го е виждал от вътре. RAF Menwith Hill  е открит през 1960 г. и тази система е била ръководена от американската армия.

image

                                4. МЕЖГОРИЕ - РУСИЯ
Межгорие е затворен град в Русия, който се намира в южната част на Урал. Всъщност се смята, че там живеят хората работещи в строго секретния комплекс под планината Ямантау, като също така се смята, че градчето съществува от 1979г. насам. Все още няма твърд отговор от руското правителство какво точно има в комплекса под планината, като според някои догатки това е строго секретна база за ядрени ракети или подземен бункер, също така другите възможности са склад за храна в случай на криза както и според правителството подземна мина.

image
 
                                          5. ВЕЛИКИЯТ ОЛТАР  ИСЕ - ЯПОНИЯ
Всъщност този велик олтар е съвкупност от над 100 различни олтара намиращи се в Япония. Всъщност това е най – свещения олтар в цяла Япония. Посветен е на Аматерасу (богинята на слънцето) и съществува от около 4ти Век преди христта. В главния олтар се намира най – важния предмет от имперското време на Япония, а именно огледалото Наику. На всеки 20 години този олтар се разрушава и построява наново като по този начин се поддържа идеята за смъртта и прераждането. На това място може да стъпва само член на имперското семейство, така че освен ако не сте принцът на Япония трудно бихте стъпили тук.

image

                            6. ЦЪРКВАТА "ПРЕСВЕТА МАРИЯ"- АКСУМ, ЕТИОПИЯ
Гледали ли сте филма „Похитители на изчезналия кивот” от поредицата за Индиана Джоунс? Спомняте си кивота. Смята се, че светата реликва се намира именно в църквата Дева Мария, разположена в гр. Аксум, Етиопия. В храма може да влиза само един човек – монах, специално избран за пазител на кивота.

image


                                       7.ПЕЩЕРАТА ЛЕЧУГИЯ В НЮ МЕКСИКО
Лечугия се намира в Ню Мексико и е сред най-удивителните природни творения. Още никой не знае точно колко голяма е тя, предположенията са, че се простира на 100 км дължина. Единственият вход на Лечугия е забранен. Приказните пещерни образувания и кристални форми са твърде крехки и хората могат само да унищожат този невероятен, непознат подземен свят.

image

                              8. ЗМИЙСКИЯТ ОСТРОВ - КЕЙМАДА ГРАНДЕ
 Кеймада Гранде се намира близо до Бразилия и е наричан още Змийски остров. На всеки квадратен метър се разполагат по 5 влечуги, някои, от които сред най-отровните видове в света. Кеймада Гранде се пази от бразилската флота, за да предпазят всеки случайно заблуден да стъпи на острова.

image

                                       9.ВРЪХ КАЙЛАШ - ВРЪХ НА БОГОВЕТЕ
Кайлаш се намира в Тибетски Хималаи в планините Гангдисе. Недостъпен е, защото е обявен за свещен от четири религии – будизъм, индуизъм, джайнизъм и тибетската религия бон. Кайлаш е дом на бог Шива. През 2001 г. Китайското правителство налага забрана за катерене на Кайлаш. 

image

                                   10. МУЗЕЙ НА КИТАЙСКИЯ ШПИОНАЖ В ДЖИАНГСУ
Това е музей от историята на китайския шпионаж. Тук могат да се видят пистолети, маскирани като червило, писалка или лула, вдлъбнати монети за укриване на документи, географски карти, скрити в тесте карти, фалшиви калкулатори, оборудвани с радиопредавател, класифицирани документи   и много други, изложени в 4 зали и датираши от 1927 г. Входът в музея е абсолютно забранен за чужденци.

image

                                           11. БОХЕМИЪН ГРОУВ - КАЛИФОРНИЯ
Бохемиан Гроув се намира в Калифорния, Авеню 20601 в Монте Рио и заема близо 1100 ха. площ. Този бохемски клуб е достъпен е само за избрани членове. Никой средностатистически мъж и особено никоя жена нямат достъп до местността. Членовете на Клуб Бохемия са само мъже от различни сфери – политици, артисти, бизнесмени, музиканти. Дейността на клуба е достатъчно секретна, за да няма никаква информация с какво точно се занимава. 

image

                        12. LE CERCLE MUNSTER
Още едно място, достъпно само за членове на определен клуб, този път със седалище в Люксембург. В клуба членуват финансисти, банкери и „важни клечки” от други от най-важните на планетата, а получаване на покана е много трудно, почти невъзможно и критериите са неизвестни за неизбраните. В клуба членуват и жени.
image

                                13. ОСТРОВ ПОВЕЛИЯ - ОСТРОВЪТ НА ДУХОВЕТЕ
Повелия се намира между Венеция и Лидо. Островът има черна слава, по време на чумната епидемия във Венеция там били откарвани заразените и болните. По-късно там била построена благотворителна болница, но започнали да се случват странни неща – болните полудявали. Смята се, че душите на хилядите мъртви след епидемията не могат да намерят покой и бродят из острова. В болницата хирург експериментирал с живите болни, за да разбера как виждат призраци. От 500 години Повелия не е обитаем, но рибарите разказват, че чуват камбанен звън от камбанарията нощем.

image

                                 14. СТАЯ 39 В СЕВЕРНА КОРЕЯ
Стая 39 или Бюро 39 е една от най-секретните организации в Северна Корея и се смята, че дейността и е пране на пари за Ким Жонг- ил – председателят на националната комисия по отбрана. Стая 39 е създадена през 70-те години и не е известно от къде идва името й. Много малко се знае около организацията, но се спекулира, че използват 10-20 банкови сметки в Китай и Швейцария за пране на пари и други незаконни дейности. Известно е, че организацията притежава 120 компании и се ръководи пряко от Ким Жонг-ил. Северна Корея отрича всичко.

image

                                   15. МЕТРО 2 В МОСКВА
Това е тайно метро, което се движи паралелно с общественото метро. Подземната система вероятно е била построена по времето на Сталин и е наричана с кодовото име D-6 от КГБ. Руските журналисти съобщават, че съществуването на Метро-2 нито е потвърдено, нито е отречено от руските федерални служби и администрацията на московското метро. Слуховете са, че Метро-2 е с по-голяма дължина от общественото, лежи на 50-200м. дълбочина и свързва Кремъл с щабквартирите на федералните служби, правителственото летище във Внуково-2 и подземния град Раменки.

image

                                            16. БЕЛИЯТ КЛУБ НА ДЖЕНТЪЛМЕНА В ЛОНДОН
Това е най-известният клуб на джентълмена в Англия. Основан е през 1693г. от италианеца Франческо Бианко (Франсис Белия) и в него се продавал новооткритият горещ шоколад, но впоследствие се превърнал в типичен (но частен) клуб на джентълмена. Клубът е известен с „книгата на залаганията”, в която членовете правят какви ли не странни залози. Най-известният залог е за 3000 паунда и е трябвало да определи коя от двете дъждовни капки на прозореца ще стигне до долу първа. Жени не се допускат до клуба, а мъжете могат да се включат само ако са поканени от член на клуба, който има подкрепата на още двама.

image

                              17. КЛУБ 33 В НЮ ОРЛЕАНС
В клуб 33 едва ли някога е членувал българин, най-вероятно защото членството в него е невъзможно за повечето от най-богатите хора в света. Също така, това е клуб-организация, за която трябва да почакате цели 14 години, дори и да сте в списъка с одобрените. Най-елитарният клуб в света никога не е отварял врати за нито един фотоапарат и малцина са хората в света, които могат да кажат как се забавляват членовете на създадения от Уолт Дисни клуб.

Първоначално Дисни е създал клубът с идеята в него да членуват само най-висшите спонсори на компанията му и да се чувстват възнаградени със специални VIP ложи и привилегии. Така клубът разположен в сърцето на американския град на греха Ню Орлеанс, на крачка от площадната секция на местния Дисниленд. Отвън този клуб изглежда съвсем обикновено. Разпознава се по гравираната цифра 33 на вратата. Цифра, за която има различни предположения и никой не знае защо създателят на Мики Маус е решил да сложи на вратата точно този номер. Казват, че спонсорите на империята на Дисни били точно 33-ма, други твърдят, че Дисни е избрал числото тъй като носело специална енергия. И до днес истината не се знае.

За строителството на този клуб пристигат парижки майстори, а интериорът е украсен с експонати от личната колекция антични статуи на семейство Дисни. Фотографите са позволени да снимат само антрето на клуба и само членовете му знаят какво има вътре и на горните етажи на сградата . Информацията за медиите е, че в менюто се сервират само винтидж напитки, а някои от тях се правят специално за членовете на този клуб.

Клубът отваря врати през 1967 година, няколко месеца след смъртта на създателят си. Членовете на този клуб влизат както се влиза само в централата на ЦРУ- със специален интерфейс и карта. Етикетът тук е задължителен и още с отварянето е създадена специална книга. През годините клуб 33 има няколко нива на членство, също както в масонската ложа. Според промяна в устава на този клуб, направена през 2008 , те са няколко – корпоративно членство, ограничено корпоративно членство и златно членство. Всяка от тях струва различна сума депозит.

Най-скъпо е корпоративното членство, в което част от определена компания има достъп до клуб 33. То струва 27 500 долара плюс ежегодна такса 6100 долара. Само че листата с желаещи членство в този клуб е толкова дълга, че ще трябва да почакте близо 14 години. Според слуховете дори холивудски актьори трудно биват приети в клуб 33, в който никой не знае колко точно са членуващите и как се забавляват. Местните го наричат най- влиятелното тайно общество в Америка. И сигурно има защо, щом никой не знае какво се случва зад вратата на клуб 33 в Ню Орлеанс.

image

                  18. ОСТРОВ РАМРИ В БИРМА
Това е един от най-страшните блатни острови на планетата, гъмжащ от крокодили, които достигат до 6-7 метра дължина, маларийни комари, мухи и отровни скорпиони. Островът се намира недалеч от бреговете на Бирма. Дори в Книгата на рекордите на Гинес , се споменава за най-масовата гибел на японци през 1945 г., изядени от крокодили. Островът е забранен за посешение.

image
 
                                        19. СПЕШЕН ОПЕРАЦИОНЕН БЕДСТВЕН ЦЕНТЪР
Това е център за спешни операции при извънредно положение, бедствия и аварии от световен мащаб. Това е извънреден комутационен център, където се събират и анализилат данни, вземат се решения и изпращат информация по секретен път до правителството. Има директни телефони с Белия дом. Дейността на центъра е строго секретна и дори при малки бедствия в САЩ, голяма част от телекомуникациите минават през центъра. Центърът влиза в управлението на стратегическите ядрени сили на САЩ.

image

                         20. ГОЛЯМОТО ТИХООКЕАНСКО БОКЛУЧЕНО ПЕТНО
Това е невъобразима по размер купчина от боклук, събрала се за столетия във водите на Тихия океан. В продължение на десетки години океанскиге течения отнасяли отпадъците във водата на едно и също място, за да се получи остров от боклуци с размер на щата Тексас. Да стъпиш на този остров е невъзможно, защото веднага боклуците ще те погълнат.

image

                               21. ЛАБОРАТОРИЯ ПО ТРОПИЧЕСКА МЕДИЦИНА - ХАМБУРГ
Тази лаборатория има най-високата 4 стелен на секретност и се намира в Институт по тропическа медицина в Хамбург и даже ключът от нея се пази в сейф. Тук се разработват лекарства за борба със смъртоносни вируси. Лекарите в тази лаборатория работят със сложни защитни костюми и най-голямата опасност за тях е случайно да не повредят своя скафандър по време на работа със скалп или ножица, защото вирусите се предават по въздуха и могат да проникнат дори през малка дупчица. Костюмите са включени към външен източник на кислород под налягане. След работа всичко се стерелизира при температура 130 градуса. Входът на външни лица е абсолютно забранен.

image

Вярвам, че тази информация е интересна и забавна.




Тагове:   места,   Можеш,   Да,   не,   21,   които,   никога,   посетиш,


Гласувай:
28



1. bven - За тайните архиви на Ватикана още се знае, че пазят и българските свещени символи, предадени от Борис при покръстването ни
01.08.2011 20:22
а самият Ватикан е дело на Борджиите (които имат български произход)!
цитирай
2. mt46 - !
02.08.2011 18:27
Доста интересна и ценна информация! Благодаря!
цитирай
3. hadzapi - Много интересно.
03.08.2011 21:59
:)
цитирай
4. esen - Благодаря за тази необичайна
30.09.2012 22:48
и много интересна виртуална разходка!
Някои от тези места никога не бих искала да посетя реално. Добре, че ги пазят!
цитирай
5. liliyanaandreeva - Много интересно! Трябва да се знае!
30.10.2015 12:59
Много интересно! Трябва да се знае!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2613906
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930