Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 17:37 - Изкуството да сме здрави
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3161 Коментари: 2 Гласове:
23

Последна промяна: 14.10.2013 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Все повече се убеждавам, че с пари можеш да купиш и най-скъпите лекарства, но не и здраве - нито физическо, нито психологическо. А българите са болни хора, което установявам по стотиците хора, посетили нашата аптека. По статистически данни 80% от българите  над 40 год. са с голям риск от сърдечносъдови заболявания, катастрофално нарастват мозъчните инсулти. Инфаркът убива два пъти повече млади българи, отколкото французи. Хората неправилно използват лекарствата, не предприемат никакви мерки  за намаляване на сърдечнорисковия  риск.
България е с най-висока смъртност и най-голям демографски спад в Европейския съюз, на първо място сме по смъртност от инфаркти и инсулти.
Някои блогери публикуваха постинги за изкуството да бъдем здрави на д-р Драузио Варелла. Аз ви предлагам отново да си припомншм за тях.

Ако не искате да сте болни: 

Изказвайте чувствата си! Емоции и чувства които са прикрити, подтиснати, завършват в болести като : гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, подтискането на чувствата поражда рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите „тайни”, нашите грешки! Диалогът, говорът, думата, са силен лек и отлична терапия!  Взимайте решения! Нерешителният човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумулира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата. Намирайте решения! Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По-добре е да се запали клечка, отколкото да се съжалява за мрака. Пчелата е малка, но произвежда едно от най-сладките неща, които съществуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която е трансформирана в болест. Не живейте според външния вид!  Който крие реалността се преструва , позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т.н ., но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина? Няма нищо по-лошо за здравето, от това да се живее според външния вид и фасади. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката . Приемайте!  Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни карат да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословният живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни , деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани , приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия . Вярвайте . Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие - няма взаимоотношениe. Недоверяването е липса на вяра във вас и в самата вяра.  Не живейте живота тъжни. Добрият хумор, смехът, почивката, щастието - те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. “ Добрият хумор ни спасява от ръцете на доктора ". Щастието е здраве и терапия. Ето нещо и за хранителната пирамида.

 И няколко снимки от клипа, който можете да видите най-долу. Дано ви помогне!

image

image

                 Изкуството да сме здрави _ VBOX7



Гласувай:
23



1. bven - Всичко, което препоръчва този лекар, наистина вода до хармония и добро здраве!
15.05.2011 20:18
Слава Богу, че не е в България - нямаше да може да изкласи. Все пак , щом можем да четем неговите напътствия, нека му повярваме - всеки ден, по малко и накрая - всичко така, както той съветва. И настроението и здравето (и щастието) ще бъдат наши спътници!
Много ценен постинг, mit777 . Поздрави и хубава вечер!
цитирай
2. анонимен - !!!
17.05.2011 00:34
страхотни съвети-ако спазваме поне половината от нещата,които ни се препоръчват-
мисля,че ще бъдем по-здрави,по-силни и с по-добро самочувствие-важно е всъщност
именно да променим начина си на мислене и възприемане на самите нас-останалото
ще дойде от само себеси-много мъдър и стойностен постинг-моите най-искрени поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602170
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031