Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2010 18:02 - Хайфа - огненият ад продължава
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2161 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 05.12.2010 18:59


 При моето посещение в Израел бях възхитен от град Хайфа и Бахайските му гради, за което споделих в отделен постинг. За да го видите кликнете ТУК , Сега в околностите на Хайфа е огнен ад, а вече са загинали около 50 души. Вижте една статия от vesti.bg.
Българските пожарникари участват в гасенето на горски пожар и охраняват предградие на Хайфа, нямат здравословни и битови проблеми image Опустошено от пожара село в планината Кармел в Северен Израел          Снимка: ЕПА/БГНЕС Трети ден продължава мисията на българските пожарникари в Израел.
МВР съобщи, че
днес огнеборците са разделени основно на две групи. 50 наши пожарникари продължават да участват в гасенето на горски пожар в планината Кармел, Северен Израел. Според комисар Димитър Димитров, днес този пожар ще бъде напълно ликвидиран.
Втората група се е върнала да охранява едно от предградията на Хайфа. Гасенето на отделните огнища в тази част на града става ръчно, с лопати, кирки и раменни пожарогасители.
Българските пожарникари са настанени при добри битови условия, осигурено им е пълно медицинско обслужване. Към момента нямат здравословни и битови проблеми.
По-късно през деня ще се състои съвещание на Кризисния щаб, който ще определи новите задачи на българските огнеборци. В заседанието ще участва и началникът на пожарната главен комисар Николай Николов.
Най-тежките в историята на Израел горски пожари продължават четвърти ден. Представители на противопожарните служби заявиха, че стихията не отстъпва и предупредиха да не се проявява прекомерен оптимизъм.
още по темата image Огнен ад в Израел, наши огнеборци в готовност Говорител на израелската противопожарна и спасителна служба съобщи, че пожарът все още не е под контрол, но положението днес е по-добро в сравнение с вчера.
Полицията в Хайфа обяви, че според разследването пожарът е започнал във вторник преди обяд, когато двама младежи от арабското село Усафия, насред гората Кармел, са пиели кафе и са пушели наргиле пред дома си. Според полицията огънят се разпространил оттам.
По данни на противопожарните служби през последната нощ, когато поради тъмнината престава гасенето от въздуха, положението не се влошило. Самолетите са подновили работа тази сутрин в 6 часа местно
време.
В гасенето участват 23 летателни апарата, вкл. два руски супертанкера, които могат да носят по 44 хил. литра вода.
Числеността на въздушната флотилия за погасяване на пожарите ще нарасне до 33 самолета и хеликоптери от различни страни по света.
Вчера на телавивското летище "Бен Гурион" се приземи и американският супертанкер "Евъргрийн 747", който е с капацитет близо 80 хил. литра вода. Машината започна вече работа в една от най-тежките зони.
Според израелския информационен портал
Ynetnews Израел ще плати към 200 хил. долара на час за услугите на "Евъргрийн 747".
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е насрочил за днес заседание на правителството в предградието на Хайфа, от което заради пожара са евакуирани част от жителите. По думите на премиера заседанието в предградието Тират Ха Кармел не е само акт на солидарност с пострадалите, но и знак, че щетите, нанесени на хората, техните жилища и на горите, ще бъдат възстановени.
Ето и няколко клипа за тези, които се интересуват за това бедствие.











Тагове:   огненият,


Гласувай:
5



1. анонимен - Наистина жесток пожар-при толкова ...
08.12.2010 16:04
Наистина жесток пожар-при толкова малко земя и гора в Изрел.,но международната общност показа как трябва да се действа в такива случаи.Но дали е солидарност или всичко е с парио и то много
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602129
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031