Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2023 23:52 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1359 Несвързани мисли 253
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.04.2023 14:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 1359 
Несвързани мисли 253

 image

От години се мъча да намеря, за себе си и разсъжденията ми, по-слаба общинска и държавна власт сред тези, които управляваха през последните няколко десетилетия, за да я сравня с останалите.

Чудя се и защо всички, които се грижат да я формират не успяха да намерят, поне едно, добро решение, не успяха да открият подходящите … и без това изпълнители. И не, за да се възползват от високото интелектуално ниво, което видимо им липсва, а да се облегнат с доверие на достойнството и опита на онези компетентни, и отговорни граждани, които защитават интересите на обществото, грижат се за града и за средата на обитаване, и не го управляват безхаберно и крадат безогледно, което личеше на всички управлявали до днес, според мен. Но се питам – дали и вие допускате съществуването на слаба и безотговорна власт, да е била целта им? 
*
Българите-траки-пелазги ли са тези, които са прогонили от Балканите племето на днешните ни южни съседи, преди хилядолетия и за какво? Дали, е било, заради тяхната, жива и днес, вродена непочтеност?
Не знам, но след връщането им от Африка, около  1300-1200 г. преди н. ера, те неизменно се противопоставят на нашето съществуване, бит и култура, най-вече чрез характерните им измамни човешки черти, с всички сили и вчера, и днес –  унищожавайки културата ни, която са заели от българите и самите тях с уникален нечовешки геноцид, мамейки света, че ни закрилят от общия поробител. Преиначават и историята така, както никой друг народ не се е опитал да използва измамата в своя полза, както те!

Но, може би, не съм прав – има много и други непочтени, които светът на истината и историята ги знаят, но тези владеят върха!
Интересното е, че никой не смее да прекрачи границата и от страната на откровената измислица да прескочи тънката линия, за да попадне сред света на истинската история!
Разбира се, никой не очаква това да се случи, защото би се нарушила хармонията на естествената лъжа и измама, толкова характерни черти за човешките общества.
Истината не би могла да се изтрие, но за поколенията е по-лесно и полезно да вярват на измамата, отколкото на нея.
*
Не знам, кога съвременният свят ще се събуди от дрязгите, кавгите и войните помежду си, за да погледне жизнено важните проблеми на човечеството и намаляващите възможности на планетата да го снабдява с чиста питейна вода, да не говоря за пренебрегнатите богатства, които бликат от недрата й с минералната! Събуждането е крайно необходимо, защото загубата може да е по-страшна от последствията от атомната война, тъй като след нея, вероятно биха могли да оживеят, да продължат да съществуват по старому, само някои от днешни характерни видове буболечки!
мп




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397777
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930