Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2021 20:24 - Нарушават ли Кю-Ар кодовете конституцията?
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.11.2021 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наталия Поклонская, бивш главен прокурор на Крим, бивш депутат в Държавната дума на РФ, а сега посланник на Русия в Кабо Верде:

"Да, Кю-Ар кодовете нарушават конституцията. И не само конституцията, но и основните права на човечеството. В т.ч. правата записани във Всеобщата декларация за Правата на Човека, приета на 10 декември 1948 г. И сега когато ще се отбелязва (т.е. празнува) този ден, ще видим публикации във всякакви форуми или изказваня на разни съвещания, по случай годишнината от привъзгласяването правата на човека. Но Кю-Ар кодовете нарушават тези права"! 

image
 
https://www.youtube.com/watch?v=v1sIWs0x4vs



Превод, Григор Симов


И коментар, от мен:
Да, Кю-Ар кодовете, и маските, и карантините и локдауните, и особено задължително-принудителните васкинации, - нарушават конституциите, и напълно отменят основните човешки права и свободи. И преднамерено водят човечеството, и човека, към бързо унищожение! И особено "ваксините"! 
Аз съм Григор Симов Божилов, бивш политически затворник по времето на комунизма, прекарал 13 години по затворите (от 1970-та, до 1987 г.), заради опити да избягам от комунистическа България, и заради опити за борба против комунистическата диктатура. И изселен "завинаги" в село Кайнарджа, в Добруджа, на румънската граница, където изкарах само година и половина, понеже по натиск от Запад, комунистите се принудиха да освободят всичките изселени (интернирани) активисти на дружеството, вкл. и мен, при условие, че се съгласим да напуснем страната, с набързо издадени ни зьадгранични паспорти.

Аз съм автор на "Откритото писмо - АПЕЛ за човешки права", от 1986 година, подписано от още 5 бивши политически затворници, вкл. Илия Минев.  Писмото бе изпратено през Американското посолство, до Конференцията във Виена, разглеждащат изпълняването на договореностите от Хелзинки, вкл. и за човешките права.
Ето и текста на това писмо, което беше написано на ръка, с печатни букви:
До конференцията във Виена,   разглеждаща изпълнението на договореностите от Хелзинки О Т К Р И Т О П И С М О – А П Е Л от български радетели за човешки права, – дългогодишни политически затворници
 Уважаеми представители на европейските страни, на САЩ и Канада. Ние се обръщаме към вас и към широката европейска общественост, с апел: конференцията във Виена да не приключва своята работа, преди да бъдат осигурени най-елементарни човешки права за всички европейски народи, – като: право на свободно движение и емиграция; право на обективна информация и право на свободна трудова дейност!   Докато не дойде ден, когато всеки гражданин в Европа, ще може свободно и без страх от преследване, да изразява своите мисли, мнения и убеждения, в писмена или устна форма, хелзинкският процес няма да оправдае оказаното му доверие!  Ние сме напълно убедени, че без елементарни права и свободи, истински мир и  сигурност, не може и няма да има!   Ако на конференцията във Виена не се удаде да постигне напредък по ключовия раздел от хелзинкските споразумения – раздела за човешките права – ние предлагаме, да бъде съставена постоянна европейска, междуправителствена комисия, която непрекъснато да следи и да разобличава, пред своите правителства и пред европейската общественост, онези правителства, за които подписването на раздела за човешките права от хелзинкския документ, е било само една от заблуждаващите маневри, и които и до ден днешен, единадесет години след Хелзинки, не са осигурили нито едно от основните човешки права за своите народи! ...........................
Подписалите това открито писмо, малко по-късно учередиха и "Независимото дружество за защита правата на човека в България", на което, декември 1988 г., аз бях избран за координатор. И само след по-малко от година, на 10 ноември1989 г. комунизмът в България падна, чрез вътрешно-партиен преврат.  За което, несъмнено, има принос и нашето Правозащитно Дружество.
Потърсете в интернет и книгата ми  "Срещу течението" - Спомени от затворите и Незавусумото Дружество за защита правата на човека в България.
За съжаление, излизат и не пълни варианти на книгата, която в оригинал, е в 6 части! Затова, опитайте първо с адреса за сваляне на книгата, посочен в заглавието на блога ми:    https://pdfslide.net/download/link/grigorsimov-sreshtutechenieto2      



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314087
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031