Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 07:45 - Шокиращи археологически находки доказват съществуването на развити древни цивилизации
Автор: mit777 Категория: История   
Прочетен: 2772 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 26.08.2015 07:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руини на 15 000 г. в Южна Америка, механизъм, изчисляващ движението на небесните тела, отпреди 2200 г., каменни мегалити от 1000 т, храмов комплекс в Гьобекли тепе на 12 000 г., са част от находките, които могат да променят историята.
image
Знанията на съвременния човек за древните култури са доста ограничени, но достигналите до наше време архитектурни артефакти дават повод да смятаме, че преди много хилядолетия на нашата планета са съществували развити цивилизации, разказва megavselena.bg. Предлагаме ви 10 археологически находки, чиито тайни и до днес остават неразкрити.
                             Древни устройства

Древните цивилизации знаели много повече и били по-развити, отколкото смятали учените преди 20 години. Археолози открили редица древни устройства – от планисфери до първообрази на батерии. Най-известните находки са лещата от Нимруд и механизмът от Антикитира. Лещата от Нимруд, чиято възраст се определя на 3000 години, била открита по време на разкопки на древната асирийска столица Нимруд. Някои експерти смятат, че лещата е била част от древен телескоп на вавилонците. А това значи, че те са имали значителни познания по астрономия.

Прочутият механизъм от Антикитира (200 г. пр.н.е.) бил създаден, за да изчислява движението на Слънцето, Луната и планетите. За жалост днес можем само да гадаем защо и как са били създадени много древни устройства и защо древните знания за тях са изчезнали.
image

                                                    Империята Рама

Дълго време се смятало, че индийската цивилизация е възникнала едва през 500 г. пр.н.е. Но открития, направени през миналото столетие, определят произхода на индийската цивилизация на хиляди години пр.н.е. В долината на река Инд били открити градовете Харапа и Мохенджо Даро, които били идеално планирани дори по съвременни мерки. Културата на Харапа също остава загадка. Нейните корени са скрити във вековете, а езикът и до днес не е разгадан от учените. В града няма сгради, които да свидетелстват за различни социални класи, няма храмове или други култови съоръжения. В нито една друга култура, включително Египет и Месопотамия, не е имало такова ниво на планиране на градовете.
image

                                             Пещерите Лонгю

Лонгю за китайците е още едно чудо на света. Системата от 24 пещери била открита случайно през 1992 г. Времето на възникването на пещерите датира от 2. век пр.н.е. Независимо от титаничния им обем (за да се изкопаят такива пещери в твърди скали, трябвало да се отстранят около милион кубически метра камъни), не са открити никакви свидетелства за строителство. Резбата, покриваща стените и таваните, е изработена в специфичен стил и е пълна със символи. Смята се, че седемте открити галерии повтарят разположението на седемте звезди от съзвездието Голяма мечка.

image

                                         Нан Мадол

На изкуствен архипелаг в Микронезия недалеч от остров Понпей се намират развалините на древния град Нан Мадол. Градът е построен на коралов риф от базалтови плочи, чието тегло стига до 50 тона. Пресичат го множество канали и подводни тунели. Част от улиците му са под вода. Мащабността на това съоръжение може да се сравни с Великата китайска стена или египетските пирамиди. При това няма нито един запис за това кой е построил града и кога е бил построен.
image

                                                    Тунелите от каменния век

От Шотландия до Турция под стотици неолитни селища археолозите са открили свидетелства за съществуването на обширна мрежа от подземни тунели. В Бавария дължината на някои тунели достига до 700 метра. Фактът, че тези тунели са се съхранили в продължение на 12 000 години, е свидетелство за изключителното майсторство на строителите и огромните размери на първоначалната им мрежа.
image

                                                    Пума Пунку и Тиуанаку

Пума Пунку е мегалитен комплекс до древния град Тиуанаку в Южна Америка. Възрастта на мегалитните руини е изключително спорна, но археолозите са единодушни, че те са по-стари от пирамидите. Смята се, че руините са на 15 000 години. Масивните камъни, използвани в строителството, са изрязани и пасват толкова точно, че няма съмнение – строителите явно са притежавали развити знания по рязане на камъни и геометрия и нямали инструменти, които да са им позволявали да правят това. В града имало и функционираща иригационна система, канализация и хидравлични механизми.
image

                                                      Метални пластини

Продължаваме на тема Пума Пунку. Струва си да отбележим, че на тези постройки, както и в храма Кориканча, древния град Олантайтамбо и в Древен Египет са използвани специални метални пластини за укрепване на огромни камъни. Археолозите открили, че металът е отливан в жлебове, изрязани в камъните, а това означава, че строителите са имали производство. Не е ясно защо тази технология и други методи за строителство на мегалити са загубени.
image

                                                   Загадката Баалбек

В резултат на археологични разкопки в Баалбек (Ливан) са открити едни от най-големите и добре съхранени римски развалини в света. Особено тайнствено това място го прави мегалитна могила, върху която римляните построили своите храмове.
image

Каменните монолити на този курган тежат по около 1000 тона и се явяват най-големите обработени плочи от камъни в света. Някои археолози смятат, че историята на Баалбек е на 9000 години.

                                                   Платото Гиза

Великата пирамида в Египет е идеална от гледна точка на геометрията. Как древните египтяни са успели да постигнат това, не е известно. Интересно е и това, че ерозията на сфинкса, както са доказали учените, се дължи на валежи, а според някои изследователи сфинксът някога е бил на дъното на море. Към преддинастичния период се отнася и пирамидата на Микерин. Тя също е построена от блокове варовик и има същите следи от ерозия, както и сфинксът.
image

                                                            Гьобекли тепе

Датиран от края на последния ледников период (преди 12 000 години), храмовият комплекс в югоизточната част на Турция е най-важното археологическо откритие на съвремието. Древна керамика, писменост, вече съществуващо колело и металургия – това строителство говори за ниво на развитие, излизащо далеч извън рамките на развитието на палеолитните цивилизации. Гьобекли тепе се състои от 20 кръгли структури (досега са разкопани само 4) и изкусно изрязани колони до 5,5 метра височина и тегло до 15 тона всяка. Никой не може със сигурност да каже кой е създал този комплекс и откъде създателите му са имали такива напреднали знания.
image












Гласувай:
10



1. estirbg - Това е само част от древните загадки, които са адресирани към древните "извънземни"
26.08.2015 13:30
помогнали на тогавашното човечество да прескочат дългите мъчителни периоди на развитие на техническия прогрес.
Само че има една Библейска подминавана истина, която зачерква безпощадно идеята за човеколюбивите и хуманни "извънземни".
Истината е, че от създаването на първите хора до ден-днешен тук, на земята, са били само потомците на Адам и Ева, както и изгонения от чистите безгрешни небеса Луцифер и неговата банда бунтовници от паднали ангели.
Нека не забравяме, че Луцифер е най-красивият и превъзвишен ангел на небесата, надарен с неверояни способности и знания /от Бога!/, с които той пожелал да "щурмува" Престола на Твореца.
След като притежава този арсенал от знания и способности, много лесно може да си обясним чии са тези древни супер-съоръжения и мега -постройки. Техен архитект е именно падналият ангел с неговите асистенти, представящи се на древните люде като богове от съзвездия и мистериозни планети...
След разпъването на Исус Христос на кръста, влиянието на сатана е ограничено и на него не му е позволено повече да действа физически на земята. затова в момента той и армията му се крият в подземията, на дъното на водните басейни или ...най-вероятно дори на Луната в някои закътани райони.
Скоро той отново ще се появи, за да се представи като Божия син Исус, за да осъществи натрапчивата си мечта за общочовешко поклонение /това не можа да стори на небесата, затова му остана ограничената възможност да подмами човечеството тук, на земята/.
Библията ни предупреждава за този Псевдоисус, така че бъдете бдителни, за да не попаднете в изключително коварната му ювелирна програма на заблуждение. Само тези, които са запознати с Библейските истини ще могат да устоят на изключително фините му измами.
Прочетете пенталогията на Елън Уайт, за да ви се отворят очите за ИСТИНАТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2601973
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031