Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2015 08:43 - Тайните на подземните градове в България
Автор: mit777 Категория: История   
Прочетен: 4315 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 05.01.2015 08:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подземните градове и мистериозните тунели са една от най-добре пазените тайни на България. Знае се, че цели подземни градове има край Ловеч, Плевен, Етрополе, Самоков и Лесидрен.
image
Никой не може да каже какво се крие зад "Обект 17", както е известна базата край Лесидрен. След месеци питане и разпитване по институции за "Обект 17", срещнахме присмех, снизходителни подмятания и приятелски съвети да се прегледаме. Когато обаче стигнахме до мястото и опитахме да разберем какво се намира зад една бариера, получихме предупреждение да напуснем периметъра.

Градските легенди разказват, че зад оградата има пещера, в която са излети тонове бетон. Изградена е верига от тунели, които имат стратегически център - нещо като мини "Пентагон" (военното министерство на САЩ - бел. ред.), който се намира на около 30 км от "Обект 17".

Именно край Лесидрен преди 10 години беше арестуван и бившият министър на външните работи Соломон Паси. "През март ще отбележим 10 години от членството на България в НАТО и е време някои от тайните на Варшавския договор да станат обществено достояние", призова в "Добро утро, България" Паси. Той разкри и как се е случило всичко. "Преди 10 години се разхождахме със семейството ми и с мои приятели край Лесидрен. Попаднахме край една ограда, влязохме и бяхме арестувани", каза бившият дипломат №1.

"Моят най-голям син, който тогава беше на 10 години, ме попита "тате, сега ще ни разстрелят ли". Не само, че не ни разстреляха, но ни дадоха камион и ни казаха да се махаме", продължи Соломон Паси. След това той е разпитал в МВР какво се крие в тунели. Отговорът бил - документи. "Не мога да спекулирам какво има там. Често ми се е случвало да ме прибират в погранични бази", добави Паси.

Според него ако пред широката публика бъдат изнесени тайни на Варшавския договор, които днес изглеждат безсмислени, те ще бъдат много интересни. "Всяка държава има свои тайни, трябва да има свои тайни и да ги охранява. Охраната на тайните е нещо наистина важно", коментира Соломон Паси. По думите у е добре да се поучим от опита на САЩ, където много ясно се знае кое може да е тайна и кое не.
"Не знам какво точно представлява тайното място край Лесидрен, но съм запознат като цяло с изградените подземни съоръжения", каза в студиото военният репортер Пламен Григоров. Той не знае дали е имало ракети с ядрени бойни глави в тези тунели. Той даде пояснения и за книгата "Подземна академия на КГБ", която е написал преди 20 години. В нея се разказва и за експерименти с психотронни оръжия върху затворници.

И още по темата за подземните градове в България:

Бивше ченге твърди_Под тепетата има два подземни града, единият е изграден от друга цивилизация - www.PlovdivMedia.com

Подземни градове в българия - статии

ТАЙНИТЕ ПОДЗЕМНИ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ. - БЪДИ ОПТИМИСТ И НИКОГА НЕ ПАДАЙ ДУХОМ...

Тайните на подземните градове в България _ News7

Мистериозните подземни градове в България - WEBStage.bg

Подземни градове крият тайните на България - Cross.bg

СИЛНИ БЪЛГАРИ_ Подземните тунели в_на България - една от най-добре пазените тайни






Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2600301
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031