Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2020 18:19 - 7 милиона мишлета - пържени сочни кюфтета
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След серия от престъпни действия, в това число и необоснована промяна в Закона за енергетиката, от 1-ви октомври 2020-та г. политико-енерГЕПИйната мафия задължи над 300 000 (триста хиляди) малки и средни фирми, и приравнените към тях битови потребители, да излязат на т.нар. "свободен" пазар на електроенергия. В тази връзка и по този повод само ДВАМА ГРАЖДАНИ от останалите 7 милиона не се оказаха мишоци и смело, коректно и законосъобразно се обърнаха с питане към счетоводителката на енерГЕПИйната мафия Нуша Петкова, което 1:1 изглежда ето така:

Уважаема госпожо министър,

            На основание закона за достъп до обществена информация и във връзка с публикация на интернет страницата на МЕ, в рубриката Акценти, от 10-ти септември 2020-та г., озаглавена „Министерството на енергетиката публикува информация за основните стъпки от процеса на либерализация на електроенергийния пазар”, бихме желали да развием своето питане.

            В указаната по-горе публикация се казва буквално следното:

От 1-ви октомври 2020 г. небитовите клиенти, присъединени към електроразпределителната мрежа – ниско напрежение, трябва да излязат на свободния пазар.

С брой 57 на Държавен вестник от 26 юни 2020 г. беше обнародван Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Така направените промени в Закона за енергетиката са в съответствие с изискванията на Директива (ЕС) 2019/944 на Европейския парламент и Съвета на ЕС от 5 юни 2019 г. относно общите правила за вътрешния пазар на електроенергия и за изменение на Директива 2012/27/ЕС, както и в изпълнение на ангажимента на Република България като държава членка на Европейския съюз да либерализира напълно своя пазар на електроенергия.

            В тази връзка бихме желали да узнаем следните факти:

1.      Кой е конкретният текст или текстове от Директива (ЕС) 2019/944 на Европейския парламент и Съвета на ЕС от 5 юни 2019 г., който или които регламентират или налагат промените в българското законодателство, чрез които да се задължат небитовите клиенти да излязат на свободния пазар до точно определена дата и нито ден по-късно?

2.      Ако има аналогични текстове и времеви ограничения и за битовите потребители бихме желали да ни бъдат посочени отделно и изрично.

3.    Кой е този документ или документи, в които е описан и разяснен „ангажимента на Република България като държава членка на Европейския съюз да либерализира напълно своя пазар на електроенергия”.

Днес получихме отговора от счетоводителката, който сега ще можете да видите 1:1. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките, ако трябва и втори път:

image

image

Прочетохте ли внимателно? ВНИ-МА-ТЕЛ-НО??? Колко пъти? И колко текста от Директивата задължават страната ни да промени ЗАКОН, за да задължи определена група потребители да напуснат средата на регулирания пазар на електроенергия и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сключат договори с търговци за покупката му от борсата? КОЛКО? КОЛ-КО???
От цитираните текстове, член 5 и избрани негови параграфи, НИТО ЕДИН, повтарям НИТО ЕДИН ТЕКСТ не задължава страната ни да мести насилствено, след изменение на закон, голяма група потребители от регулирания към "свободния" пазар на електроенергия.

Защо политико-енерГЕПИйната мафия, начело с нейната счетоводителка Нуша, препикаха Директивата на ЕС и изпържиха 7-те милиона мишлета? Много просто! На мишлетата така им харесва. Да постват мъдрости и селфита в социалните мрежи. Заклинания във вярност и преданост на един или друг член на политико-енерГЕПИйната мафия и пълен игнор, подигравки, обиди и откровени заплахи към единиците хора, които реално разкриват престъпленията на идолите им.

А през това време мафията ...

image

... блажи, ама яко. За първите 6 дни на октомври страната ни е формално №3 в Европа по най-висока пазарна цена на електроенергията (предпоследната колона в таблицата), но фактически №2, а при прочие равни условия би била №1. Пред нас формално са само Полша и Гърция. Южната ни съседка вече е включила в цената си т.нар. такса "задължение към обществото", което не е направено за цените на другите държави и поради този факт ние сме пред тах. Защото нашата аналогична такса е 10 евро за МВт.ч и ако се включи надскачаме гърците. Остава Полша, но за разлика от България тя е НЕТЕН вносител на ток и освен това над 70% от от продукцията и идва от въглища, което естествено оскъпява крайния продукт, заради скъпите въглеродни емисии. Но ако внимателно разгледате последната снимка с картата и таблицата може да забележите, че за утрешния 6-ти октомври ние сме препикали и поляците. Мафията ще направи всичко възможно да станем твърд лидер и №1 в Европа по най-скъп ток.

Така изпържените мишлета ще бъдат най-вкусни за поглъщане.

Георги Котев











Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871085
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930