Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 10:19 - Проф. Петър Велинов разкри космическите тайни на Фенерка в Дупница: Върхът на тракийската пирамида хиляди години е бил само за избрани, крие управлявана енергия
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2548 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 06.09.2015 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Шефът на Центьра по космически изследвания към БАН проф. Петър Велинов откри космическите тайни на Фенерка в Дупница. Върхът на пирамидата хиляди години е бил само за избрани, крие енегия, която управлява бъдещето, каза професорът при поредната научна експедиция на пирамида на траките на Фенерка. Открита бе древна крепостна стена, пазеща върха на пирамидата.
image

Професор Петър Велинов със свои сьтрудници посетиха пирамидата с височина над 1650 м с тракийско светилище и пещера утроба. Проф. Велинов, който от 8 години прави слънчево-земни космически измервания на Седемте рилски езера и извежда в чистата природна среда важни техничиски формули за космонавтиката сподели: „Не съм смятал, че на земята мога да видя такова райско кътче с чиста енергия като на Фенерка. Обиколил съм много държави и много планини.

На Фенерка ме привлече тайнствената пирамида на траките”.

От село Бистрица със специален проходим джип около 10,30 часа потегли научният екип на професора и откривателката на пирамидата на Фенерка, учредител на фондация „Природните чудеса на България” Дени Милева. Заради голямата ангажираност на проф. Велинов експедицията бе отлагана няколко пьти. По време на самото качване се оказа, че водачът от село Бистрица Иван Очев е зает и групата разполага само със шофьора Явор Очев.

От чешмата с вода от извора на р. Мариславовица и бивака на ловната дужинка от с. Бистрица групата пеша тръгна кьм Фенерка, но вместо към тракийското светилище по погрешка се отправиха право към върха на самата пирамида. След 20 минути ходене пеша нагоре експедицията изкачи поляна с невероятни планински цветя, чиста природа и въздух. На професора му направи впечатление, че нямаше птици, нито мухи, нямаше следи и от диви животни – абсолютна чиста природна среда, която омая групата и всички се разположиха на поляната за почивка, въпреки че от изкачването на върха никой по някакво чудо не се чувстваше изморен. Унесени в красивата девствена природа, никой от групата не си погледна часовника. Шофьорът на експедицията Явор Очев започна да звъни по телефоните: „Къде сте бе, хора, тръгнахте в 12 часа, а сега е 14,30 часа”.

Престоят на поляната на върха на тракийската пирамида се стори на групата около 15 минути, а се оказа повече от два часа и половина, което озадачи и проф. Велинов. „Сякаш се бяхме изгубили във времето. Към върха ни заведе виеща се като змия, едва подаваща се от земята близо двуметрова древна със зидани камъни стена, която водеше до върха. Ние вървяхме върху самата стена, която издигната на тази височина, може да се оприличи с великата китайска стена”, споделиха хора от експедицията.
image

При слизането от върха на пирамидата проф. Велинов каза: „Траките са пазели това сакрално място само за избрани – за жреците, боговете и царете си. Пиле не можело да прехвръкне до поляната на върха с чиста енергия, където бяхме”.

Проф. Велинов не само че пръв стъпи на жертвената площадка, издадена напред към пропастта, точно над пещерата утроба, но и остана там непоклатим повече от 10 минути, след което седна на една скала за размисъл. Научното заключение на Велинов изненада другите участници в експедицията. Ето част от нещата, които сподели: „Направо съм сащисан – пирамидата е енергиен водопад, използван много  научно и умело от траките. Чистата силна енегия от върха на пирамидата се спуска на праг тракийското светилище, върхът се явява плюсът, а светилището – минусът. Тази енергия от светилището на трети енергиен праг отива направо като прана и се заземява в основата на пирамидата пред пространството по цялата шир на пирамидата, където е параклисът „Света Марена”, където се предполага, че е имало голям култов комплекс в прослава на тракийската богиня на природните стихии. Местни хора споделиха с учения, че според древни легенди преди хиляди години пред самата пирамида са идвали хора от цял свят, за да се молят за своето бъдеще. Проф. Велинов показа и че към площадката на тракийското светилище от Седемте рилски езера гледат всички велики рилски езера. А от древната порта на Акгарта се спуска силен лъч право към площадката на светилището. Друго, което впечатли учения, бе, че както божественият олтар на Харамията на езерата гледа на длан кръга на паневритмия на Бялото братство, така дървото на Дренски рид в Дупница е на длан срещу пирамидата на Фенерка и тракийското светилище.

Енергийната пирамида на траките е ползвана вероятно по следния начин – тракийското божесто цар от върха праща енергия към тракийското светилище, където  жрецът я препраща в основата на пирамидата, където са и некрополите.

Снимите:

1, 2 и 3  Експедицията, водена от шефа на центьра по космически изследвания, чл.кор. на БАН професор Петьр Велинов, се качи на тракийската пирамида на Фенерка заедно с откривателката на пирамидата Дени Милева.

4  С високопроходимия си джип бившият гастарбайтер от Италия Явор Очев качи експедицията на 15 минути от тракийското светилище на Фенерка.




Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602114
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031