Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 06:40 - 10 от най-красивите места в България
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2997 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 11.06.2015 07:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageУбедени сме, че родината ни е изпълнена с непознати за нас места, които могат да ни предоставят най – впечатляващите гледки. Гледки, които дори да бъдат фотографирани, няма да изразяват онова чувство, което сме изпитали, когато сме ги видели за първи път. Затова решихме, макар и мислено, да ви разходим из една малка част от местата, които удивляват всеки свой посетител с величието и красотата си. 

  

                Белоградчишки скали

Белоградчишките скали се издигат като могъщи стражи над малкото и китно градче Белоградчик. Те са огромно скално образование, което е високо 200 метра и се простира на площ от над 90 кв.км. Неслучайно писателят Антон Страшимиров при вида им възкликва:

Пред фантастичните видения на Белоградчишките скали, човешката
фантазия е ограбена, абсолютно ограбена с всички свои капризи.


image

Велико Търново

Велико Търново е град в Северна България, който по време на Втора българска държава е и нейна столица. В града се намира Царевец, която е една от най – впечатляващите средновековни постройки по български земи, достигнали до наше време. Крепостта напомня за някогашното величие на Средновековна България – времена, така различни от тези днес. От 1985 година насам се провежда аудио-визуален спектакъл, който представя колоритната история на Втората българска държава. Несъмнено едно незабравимо преживяване, което Ви препоръчваме да опитате, ако все още не сте.
image

Ивановски скален манастир

Основаният чак през XIII век Ивановски скален манастир е разположен по поречието на река Русенски Лом, на няколко километра от село Иваново и на 18 км от град Русе.  Светата обител е включена към списъка на световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

image

Несебър

Несебър се намира в Югоизточна България и датира още от дълбока древност, когато е бил основан като тракийско селище, носещо името Месембрия. Стара част заедно с Археологически музей на града е записана в Стоте национални туристически обекта, също така и към списъка на световно културно наследство на ЮНЕСКО.
image  
image

Пловдив

Пловдив – един от най – древните градове в света – се намира в западната част на Горнотракийската низина, на двата бряга нарека Марица. Градът под тепета изобилства от забележителности, но може би най – внушителната е Античният театър. Ако успеете да се потопите в атмосферата на Пловдив, няма как да не го посетите отново. Това е и причината реномираното издание „Lonely Planet”да го определи по следния начин:

Един от най-красивите стари градове в Европа, с драматичния фон на Родопите. Хиляди исторически съкровища. Изпепеляващ нощен живот и странно чувство за хумор.“

image

Триградско ждрело

Триградското ждрело представлява величествен 7 – километров пролом, когото в течение на милиони години река Триградска е издълбала в мраморните скали. Реката „изчезва”  в пещерата Дяволското гърло, но след 530 м по – надолу се появява в друга пещера  – Харамийската.  Някаква мистериозност витае около пещерата Дяволското гърло и изчезващата река, които в продължение на десетилетия са обект на изследване от учените, но и до днес те не могат да разкрият напълно нейните загадки.

image
 

Устието на река Велека

Устието на река Велека е едно от най – живописните и изумително красиви кътчета по българското Черноморие. Срещат се защитени и редки растения, като жълтата водна лилия може да бъде намерена само на територията на природния парк.  А плажът при устието на реката е сред най-съхранените и закътани местенца по черноморското крайбрежие.

image

Хотнишки водопад

Хотнишки водопад се намира на 15 км от старопрестолния град Велико Търново. Висок е около 30 м. От подножието на водопада започва Хотнишката екопътека, която макар да е само километър и половина, отвежда до живописни гледки, малки вирчета и дървени мостчета.
image

Чудните мостове

Чудните мостове са скален феномен, намиращи се в карстовата долина на река Еркюприя и в близост до село Забърдо. Размерите на мостовете са впечатляващи – около 45 м високи и 100 м дълги.  По скалите на мостовете расте известното безсмъртниче – родопската роза.
image

Язовир Въча

Скритият в родопските масиви язовир, е един от най – големите язовири в България (дълъг 30 км) и най – големият по поречието на река Въча. Язовир Въча притежава най – високата язовирна стена в България – 144,5м. Водоемът впечатлява както със заобикалящата го неповторима природа, така и с гледки, които оставят всеки безмълвен.

image



Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602371
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031