Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 07:24 - Местата за принцеси във Виена
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1579 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 15.06.2015 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Австрийската столица е прекрасна и много внушителна. За престой от един ден, човек спокойно би могъл да разгледа най-централната й част. Но не само там се крият красотите на този град. И понеже ние, момичетата, си падаме по дворци, нека ви разкажа къде можем да се почувстваме като истински принцеси!
image
ПЪРВО ДА ВИ РАЗХОДЯ ИЗ БЕЛВЕДЕРЕ

Дворецът се намира съвсем близо до Ринга – един от големите булеварди на Виена, и до него може да се стигне с трамвай, ако не ви се върви малко по-дълго пеша. В момента дворецът е художествена галерия, но като цяло дори само в градините да поседите, е достатъчно, за да си тръгнете повече от впечатлени и позитивно заредени.

=

image

Дворецът е бароков комплекс, който се състои от две част – Горен и Долен Белведере. Долен Белведере е построен, за да бъде място за забавления в предградията. Под забавления разбирайте типичните за тази част от Европа балове и официални вечери. Горен Белведере е основната лятна дворцова постройка.

Изключителното в целия комплекс са градините – красиви, поддържани, виещи се и изпълващи окото с красота.image

В градините има и изкуствено езеро, което е популярно с това, че в него са плували нимфи и богини. Финалът на градините е резиденцията Горен Белведере.

image

Градините на Белведере и резиденциите са страхотни и задължително вижте първо тях, а след това

ПОСЕТЕТЕ И ШЬОНБРУН

Името на двореца идва от воден кладенец, който се ползвал от Хабсбургите, чиято основна дворцова резиденция е Шьонбрун.

image

В рамките на целия комплекс, който е с размерите на половината от столичния Южен парк, се намира и най-старата и единствена барокова зоологическа градина.

image

Дворецът, в който има 1441 стаи, е построен от император Леополд I. По-късно намесата на императрица Мария-Тереза го прекроява в стил рококо – една идея по-голямо кокетничество от това на императора.

По време на турската обсада над Виена, дворецът Шьонбрун е толкова разрушен, че е изглеждало невъзможно да бъде възстановен, пък и от оригиналната конструкция не остава много през следващите векове, тъй като всеки следващ престолонаследник оставял своите предпочитания към интериора и екстериора на двореца.

image

В комплекса на двореца можете да видите императорският параклис, панорамната площадка на Мария-Тереза „Глориет“, къщата на палмите, къщата на пеперудите.

image

Сред любопитните истории около Шьонбрун е, че

В ЕДНА ОТ ЗАЛИТЕ Е СВИРИЛ МОЦАРТ НА НЕВРЪСТНАТА 6-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

тъй като по това време е бил част от свитата, озвучавала сватбата на принцеса Сиси и Франц Йосиф. Легендите разказват за приказния живот на Елизабет Баварска – принцеса Сиси, съпруга на император Франц Йосиф, която в последствие става императрица на Австрия, кралица на Унгария и не само на тях. Принцеса Сиси е била една от най-видните красавици в императорския двор през вековете. С руса коса до петите, винаги прилежно подредена и аристократично издигната на кок, с фини извивки и сияйно лице.

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ Я КАТО ИЗРИСУВАНА ОТ ДИСНИ ПРИНЦЕСА, ИЛИ ДОРИ ПО-КРАСИВА

Както се казва по нашенски – „офатна мома“ – хем умна, хем хубава image

image

За препоръчване е първо да се разходите из парка на двореца, за да усетите императорската атмосфера, която лъха дори от подрязаните дръвчета и подредените цветни лехи. Отделете време просто да поседите на хълма, над основния дворец, от който също се открива прекрасна гледна към целия парк, градините и дори зад портите на комплекса. А втората половина от деня си в Шьонбрун можете да прекарате из някои (ако не всичките) 1441 стаи на резиденцията.

image

Тръгвайки към Виена, позволете си да разполагате с време. Защото има какво да видите, какво да ви впечатли и най-важното – да изживеете прекрасни моменти, които да останат скъпи спомени.

image









Тагове:   виена,   местата,   принцеси,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602230
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031