Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2015 11:33 - Карта пренаписа историята на света (Уникални разкрития)
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 02.05.2015 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Древна карта пренаписа историята на света. 500-годишна карта, която е абсолютно автентична, промени изцяло представите за света. Какво бихте казали ако Антарктида е бил по-отдалечен на север континент, отколкото е сега и ако не е бил покрит с лед, преди 6000 г. пр.н.е? Възможно ли е древна цивилизация да е живяла на тази територия и да е толкова развита, че да отрази на карта разположенията на континентите по света, преди всички съществуващи общества след това?
image

Ако конвенционалните знания за човешката история са верни, тогава човешката раса не е достатъчно стара, нито е достатъчно напреднала, за да й се приписват много от мистериозните монолитни и археологически находки по света, твърдят изследователи.

Места като Гьобекли тепе в Турция, босненските пирамиди и Адамовият календар в Южна Африка, поставят един и същ въпрос: Ако човешката цивилизация не е достатъчно стара, за да изгради тези места, тогава кой или какво притежава достатъчно капацитет, за да направи толкова съвършени сгради целия свят?

Ясно е, че нашето разбиране за историята е непълно и че има много достоверни доказателства, които посочват, че на Земята са съществували интелигентни и цивилизовани култури, още преди да се появи човешката култура на Близкия изток около 4000 г. пр.н.е.

Картата на адмирал Пири Райс от 1513 г., също провокира доста въпроси за човешката раса и се смята за поредното доказателство, че преди нас са живели много по-съвършени в технологичен план цивилизации.

Създаването на карти е сложен и досега се смяташе, че създаването карти за първи път се е появило около 1000 г. пр.Хр., с вавилонските глинени дъски. А Антарктида официално за първи път е бил открит от руска експедиция от 1820 г. и изцяло е покрит с ледници, за които се смята, че са образувани преди около 34-45 милиона години.
image

Поради тази причина, Антарктида не би могла да се появи на картата на света преди 1820 г., а всички карти, на които е изобразявана, би трябвало да имат отбелязани и полюсите, които са стари няколко милиона години.

Картата на света, която е направил османския картограф и военен адмирал Пири Райс, предизвиква известни съмнения за това, което наистина знаем за древните цивилизации.

Картата на Пири Райс, която се фокусира върху западна Африка, източното крайбрежие на Южна Америка и северния бряг на Антарктика и съдържа информация за територии, за които историците и геолозите казват, че са страната на кралица Мод, т.е. Антарктида. Невероятно, но на тази карта ледения континент не е покрит с ледена повърхност, а с гъста растителност.

Парадоксите на тази карта са предизвиквали доста спорове, докато Чарлз Хапгуд, професор по история от Ню Хемпшир в САЩ, не е казал, че информацията от картата на Пири Райс съдържат различен поглед към геологията и древната история. Той вярвал, че картата е потвърдила неговата лична геоложка теория, която обяснява, че големи части от Антарктида може да не са били покрити с лед до около 4000 г. пр.н.е.

Без съмнение, картата не е никаква измама, но данните, които съдържа, подлежат на дискусии и съмнения. Самият Пири Райс споменава, че картата е начертана базирайки се данни от стари карти, графики и записи, от които голяма част са копирани и преписвани още преди унищожаването на Александрийската библиотека в Египет.

През 1960 г. Хапгуд изложил теорията на представители от авиацията на САЩ. Отговорът е  изненадващ:

„… Географските подробности, които са показани в долната част на картата, невероятно добре се припокриват със сеизмичния профил, който направи шведско-британската антарктическа експедиция през 1949 година. Това означава, че брегът е бил картографиран още преди да бъде покрита с лед. Ледената повърхност в този район сега е дебела около 1,5 км. Нямаме представа как данните от тази карта се вписват в географския знания за света през 1513 година. “

Ако теорията на Хапгуд се потвърди, тогава е съществувал период от около 13000-6000 г. пр.н.е., когато Антарктида е била близо до екватора и затова там е имало тропически климат, както и в някои части на Южна Америка. А откритието ще пренапише историята на света.

Според геолозите разместването е причинено от внезапната промяна на земната литосфера, която в комбинация с мощни земетресения, е предизвикала преместването на всички континенти до тяхната днешна позиция. Но освен разкритието, че Антарктида е била тропически рай, изследователите си задават и друг въпрос: Възможно ли е Земята да е била картографирана 4000 г. пр.н.е. от цивилизация, която е била по-напреднала от всички останали. /razkritia.com/




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602083
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031