Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 15:19 - НЯКОИ ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3140 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.04.2015 06:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Когато гледаме звездното небе, едва ли ще ни хрумне, че там горе има някакъв ред. Изследователите на далечните светове - астрономите, са достигнали до заключението, че разположението на галактиките в Космоса съвсем не е хаотично, а по-скоро напомня добре проектиран кошер, съставен от своеобразни килийки. Вътре във всяка клетка можем да видим скупчване на звезди и галактики. Космосът може да се сравни с гигантски интернет, където с невероятна скорост тече океан от информация. Милиарди провайдери - галактики, звезди и планети постоянно обменят информация, разпространявайки я с помощта на фотонни, квантови, лептонни потоци. Ако не ви е по душа такова кибернетическо описание на Космоса, може да дадем и друго.
България е един от трите основни енергийни центъра на планетата Земя
image
   
 
7 места с мистична енергия в България
Да си спомним за акупунктурата. Представете си, че съществува гигантско космическо тяло, съставено от безкрайно количество планети, звезди, галактики. Те съставят системата на акупунктурните точки на Вселената. Между тях по космическата система на линиите-канали тече енергия, сила, информация. И подобно на човешкото тяло, в тялото на нашата планета Земя има система от невидими, но действащи информационни енергетични канали или силови линии.Някои наричат тази система мрежата на Хартман. В зоните на пресичане на линиите или каналите, които можем да сравним с акупунктуринте точки на Земята, се наблюдава повишен радиоактивен фон, магнитни аномалии, проблеми с електрониката, отклонения в измервателните прибори. Понякога се появяват отклонения в генетичните програми на животните, засилен растеж на флората, мутации, редки природни явления.

Древните са използвали тези места.

     На такива места, разположени върху планетата ни, са възниквали религиозни и култови центрове, издигани са храмове, пирамиди, по-късно - църкви. В древната история на Китай, а е любопитно, че и при келтите и индианците тези линии са назовавани "линиите на Дракона". Там където линиите на Дракона се пресичат, се провеждали специални ритуали. Най-често те били свързани с астрономически явления като равноденствие, слънцестоене, пълнолуние, слънчеви или лунни затъмнения. По тези места жреците общували с боговете, отшелниците и посветените получавали просветление, откровения свише, пророците имали видения от бъдещето, шаманите изпадали в транс. Някои от тези места се използвали за изцеление на болни. Процесите са доказани.
В подобни райони ролята на акупунктурна игла или антена изпълнява някаква природна даденост като хълм, скала, дърво. Може и нещо създадено от човека като храм, сграда да подпомага процесите. Възможно е и отделна личност да въздейства. На такова място човек става мост между световете - космически и планетарни. В него се изменят съществено физическите и психическите параметри. Ето някои от симптомите, които могат да се почувстват - повишаване или понижаване на телесната температура, аритмия, промяна на пулса, рязко усещане за студ или горещина, треска. При някои хора се появява необяснимо чувство за тревога, страх, паника. Настроението може да се промени и в положителна посока, да почувства дълбоко успокоение или въодушевление. След посещение на подобни места по-чувствителните имат странни сънища, откриват нови или скрити таланти, пророчески или лечебни способности. При почти всички се променя светогледът и отношението към живота. Всичко зависи от индивидуалността, но никой не остава непроменен след пребиваване на място, където се пресичат линиите на Дракона. Когато сте на такова място, е важно с каква нагласа го посещавате, с какво настроение. Изпълнявайте две неписани правила - открийте сърцето, душата си и се изпълнете с благи мисли.

                                                            М А Д А Р А
image
imageimage
     Мадарският конник е уникален енергетичен център! Пътешествие назад във времето показва, че земята ни е орисана да бъде люлка на цивилизации. Планетата ни е покрита с енергийна мрежа. Там, където каналите й се пресичат, са възниквали цивилизации, изграждани били светилища. Тези места са се превръщали в поклоннически центрове за вярващите и знаещите. Древните са нарекли енергетичните канали "линии на Дракона". България е един от центровете на пресичането им. Ако сравним земното кълбо с човешко тяло, то разположението на страната ни върху него можем да съпоставим с човешкото ухо. Не случайно на малко географско пространство са концентрирани много исторически и енергийни центрове. Един от тях е Мадара. Колко много древни цивилизации са оставили следи на малкия скалист участък! Тук има следи от първобитните хора. Пещерите пазят следи от представяните мистерии от тракийците. Голямата пещера, естествен амфитеатър, от древността до днес се използва за концерти заради мистичната си акустика. Някога мястото е наричано храм на трите нимфи, покровителки на природата и водата. Като сълзи на нимфите прокапва вода, която превръща пещерата в леден дворец през зимата. До нея има няколко култови камъка. Те излъчват силна енергия. На кръстопътя на цивилизациите тук са запазени древната скална църква "Св. Пантелеймон". Светецът открай време е покровител на целителите и пророците. Централното място в това чудно място заема скалният барелеф на Мадарския конник. Изображението не е единствено в света
Същият конник с куче и лъв, изсечен върху скала, е открит в Тибет, в Латинска Америка и в Индия. Майтрейя - бъдещият спасител на човечеството, е названието на изображението в Тибет. В някои тибетски текстове това име звучи като майдар, доста близко до Мадара. В Тибет има планина Мардар, която е свещена за будистите. Там спи митичният змей Шеша, който е аналог на земната кундалини. В келтското руническо писмо има руна - знак Мадар, което означава конник или Слънчев бог. В протобългарското тангристко писмо също са били използвани рунически символи. Доказано е от множеството открити скални надписи. Руната Мадар също се използва за обозначение на висшето "Аз" на човека.

Предположения
Мадарският конник – символът на България
     Мадарският конник може да не е конкретно изображение на някой български хан, както считат досега някои историци, основавайки се на очевидно по-късно направени надписи на барелефа. Нови изследвания на български, руски, китайски историци сочат, че това вероятно е образ на Слънчевия бог, а може да е и самият бог Тангра.

     На няколко метра от конника в гората се намират руини на древен жречески храм и хоризонтална обсерватория. Там неотдавна археолози намериха съд с барелеф със зодиакалните знаци, който е на 6000 години, според изследванията. На Мадара е намерена плочка с изображение на жрец-колобър държащ знака на Тангра или руническия - "мадар". Древните български жреци - колобрите, се славили със своите астрологически и астрономически познания. Един от най-древните календари, изобразяващ зодиакалния кръг с образите на животни, е български. По-късно е възприет от китайците. По мнение на историци той е създаден преди повече от 6000 години! И още тайнства…
Там се намира мистичен камък, заобиколен от всички страни с крепостна стена. За лечебната му сила са знаели даже средновековните европейци, което четем в хроники от Ватикана. Поклонници от цяла Европа още през XIII век са се събирали при камъка. Силата му е свързана с мястото и взаимните енергийни влияния. Той не бива да се руши, не бива да се отчупват парченца за спомен. Ако нощем се разходите в околностите на Мадара, ще видите мистично синкаво сияние, излъчвано от скалите.

                                           П О Б И Т И   К А М А Н И

     Българският Стоунхендж очаква да бъде разгадан. Тайните на енергийните места в България предизвикват учените за нови хипотези и открития. Не е ли случайно, че върху изпълнената ни със силни места малка държава има най-много феномени в света близо до Варна.
image
     Едно от енергийните и силни места се намира на по-малко от 20 километра от Варна в посока Шумен - Побити камъни. Феноменът на тази местност може да се сравни с известния Стоунхендж, но е къде-къде по-древно образование. Относно каменните колони, добре подредени като в древен храм и сякаш изникнали в пясъчната почва, толкова далеч от морето, има десетки хипотези. Въпросите, които предизвикват учените, са много. Защо има пясък на това място. Как са възникнали причудливите каменни "дървета", всяко от които има дупка вътре? Дали са направени от природните сили, или оставени от незнайна цивилизация?

Разпространени хипотези

     Едната гласи, че преди 50 милиона години под въздействие на налягането, температурата на горещите гейзери, изригнали от дъното на морето (смята се, че районът е бил под вода), се появили своеобразни колони от пресован пясък. Ветровете и климатичните промени са дооформили "каменната гора". Според друга хипотеза това са били древни коралови рифове, а според трета - истински дървета, запазени през времената и потопени в морето, са обрасли с микроорганизми и пясък. Някои учени смятат, че тези камъни са образувани като сталактити и сталагмити в пещера. Наистина съставът на побитите камъни прилича по-скоро на своеобразен материал, най-близък до бетон, но и до съставките на сталактити и сталагмити. Въпросът обаче е Защо повечето от тези камъни при внимателно разглеждане и заснемане изглеждат подредени по определен ред, а не разхвърлени хаотично? Кой е направил кръг от камъни с три колони в центъра по средата на комплекса, който се простира на 800 метра? Повечето биоенерготерапевти, екстрасенси и по-чувствителни хора отбелязват изключително високо енергийно ниво на този кръг и лечителските му свойства. Някои, посетили мястото, казват, че електроника и мобилни телефони не работят в кръга. За чели Библията побитите камъни може би най-много ще заприличат на остатъците на Содом и Гомор след унищожаването им. На други - може би на остатъците от храма на Посейдон в древна Атлантида, описан Платон. Никой засега не е изследвал какво има под това тайнствено място. До каква дълбочина в пясъчника стигат "корените "на каменната гора. Интересно е, че в периметъра на 60 кв. км има още към 15 подобни каменни образувания, но значително по-малки. Ако допуснем, че това са остатъците на някаква древна цивилизация, която отстои във времето на 50 милиона години, каква е тогава възрастта на хомосапиенс? Загадките са много, отговорите също, но нито един засега не може да е единствен и верен. Можем да бъдем сигурни обаче в едно. Този феномен се нуждае от задълбочено проучване от специалисти историци, биолози, химици, океанолози и др. Мястото не оставя никого равнодушен. Особено чудна е гледката при изгрев и залез-слънце и в ясна пълнолунна нощ, когато имаш усещане, че си на някоя друга планета или в някое друго измерение.

                                                        П Е Р П Е Р И К О Н

     Днес пътувайки по “линиите на дракона” ще спрем в едно уникално от историческа и енергийна гледна точка място – Перперикон , което се намира на около 20 километра от Кърджали в Източните Родопи. Преди хилядолетия тук са разигравали Орфическите и Дионисиеви мистерии, древните жреци следвайки пътищата на звездите, планетите, Слънцето и Луната грижовно ги отбелязвали в знаците върху камъните. За развитието на астрономията преди хилядолетия в Източните Родопи и специално в Перперикон свидетелстват откритите от археолозите следи на ранни прихоризонтални обсерватории. В свещеното място - храма, вероятно посветен на Хелиос /Слънцето/, който е построен с изглед на изток се намира специална дупка, в която попада първият слънчев лъч в деня на лятното слънцестоене. Тази мистерия символизира оплодотворение на Земята със Слънчевия логос. На територията на България има няколко сакрални места, където са съществували подобни святилища-обсерватории, например, на Мадара, в долината на царете в Казанлък... В храма Перперикон се намира специално изсеченият камък чийто релеф точно повтаря гледката на планините отсреща. С помоща на подобни стабилни мерни обекти  древните астрономи отмервали значими астрономически събития. Енергиите на много цивилизации се преплитат на това уникално място, най високата точка на което се намира на 666 метра надморска височина.Това е орфическо число и число което се споменава, както и 6666 в книгите на Мулдашев описващ различни силноенергийни места на Земята. Група изследователи, посетили преди това и Тибет ,Лхаса, отбелязвали, че естественият радиоактивен фон на Перперикон и Тибет е почти еднакъв, особено в кръглата зала и до царският трон. 
image
     Според Дион Касий и Светоний Транквил, храмът на Дионисий, който се славил със своите пророци и питии се намирал в Източните Родопи. До предсказанията им се допитвали римски императори, самият Юлий Цезар, и дори Великият Александър Македонски. Посветените в Орфическите мистерии – “абии” гадаели с помощта на огъня. Древнотракийско племе беси обитавало Перперикон преди 5-6 хил.години. Разцвета на Перепикон, като икономически и културен център се отнася към 18-12 вв. преди н.е., а началото му - към епохата на крито-минойската цивилизация. Уникална керамика, открита през 2002 година свидетелства за търговски връзки с Мраморното море. Голямо значение Пеперикон играел през византийския исторически период, там се е намирала втората резиденция на епископите,неотдавна е открита христианска църква от !Х век в най-горната част на комплекса Перперикон .
     Наистина археологическото чудо Перперикон може да се сравни с отркритието на Троя от Шлиман. За да усетите силата на това място в пълната и мощ най-добре да го посетите в дните на равноденствие –пролетно и есенно или в дните на лятно и зимно слънцестоение, нека и вас да ви докосне слънчевият лъч с целувката на Хелиос, преди да се слее със стените на храма...       

Перперикон - свещен древнотракийски град

Кои са енергийните центрове в България?

Белинташ

Енергийни центрове в България











Тагове:   България,   места,   енергийни,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602195
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031