Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2015 11:24 - Македония - родина на чревоугодници и страна на гостоприемството
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2600 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 23.01.2015 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Mакедония е страна на вкуса. Ако седнеш да ядеш апетитът ти ще се увеличи още след първата хапка от храната, която ще ти донесат. Ако пийнеш само една глътка вино, вече никога няма да можеш да утолиш жаждата. Тук хората знаят как да се насладат на храната, а яденето е своеобразен ритуал.
imageMногото слънчеви дни са източник на богатите вкусове и аромати в македонската кухня от региона тя Тиквеш-.
Македонска кухня _ 21 рецепти от Веселият Готвач
Регионът се отличава с климат, който е подходящ за отглеждане на плодове, зеленчуци и разнообразни билки и подправки. Всяка година овощните градини и градините са пълни с неустоимо вкусен плод, бъчвите винаги пълни, а месото е естествено и изключително качествено. В Македония е лесно да се отговори на кулинарното желание на всеки – както на тези, които искат месни и рибни специалитети, така и на онези, които предпочитат разнообразна вегетарианска храна. Всяко годишно време има определена сезонна храна, а почти всеки край има свой отделен специалитет. Просто ви се разкрива голям избор, при който не можете да сбъркате.
image

Долината на вкусовете утолява жаждата на всеки турист, който ще дойде да дегустира най-висококачествено македонско вино. Има една легенда, която казва, че едно време в най-сухия регион в Македония - Тиквешкият, имало повече вино, отколкото вода.
image

В антична Македония са се провеждали така наречени "дни на Дионис", в чест на бога на виното. Всяка глътка македонско вино е съвършенство, връчено от Боговете. Лозарите за свой защитник имат Свети Трифон, защото 14 февруари е денят посветен на този светец, а тиквешките лозари отбелязват с изпълнение на различни обичаи - рано сутринта се ходи на църква, взима се светена вода, така че с нея се пръска лозето и ритуално се подрязва.

Македония има 280 слънчеви дни подходящи за отглеждане на елегантни вина с богатство от предизвикателни нотки на мощни и уникални аромати. Качествено вино за силни характери се прави от качествено грозде. В сърцето на Балканите по долината на Вардар се произвеждат изключително качествени чисти вина и група от екзотични домашни сортове като Станушина.
image

Македонско девойче "Станушина" е стар македонски автохтонен сорт грозде, който не расте никъде другаде в света. Той може да се намери единствено в Тиквешкият регион в Македония. Цялата история на Македония може да се прераскаже чрез него, защото съществува в този регион във всички периоди от създаването на страната.

Македонските винарски изби изцяло отварят врати за всички посетители. Те заедно с екипа сомелиери по увеселителен, неформален и релаксиращ начин може да стъпят във винена дегустация, комбинирана с различни видове храна.

Каним ви на деликатесно турне и в миризмата на виното, което узрява, да научите тайните на неразкрита Македония!










Гласувай:
8



1. kolevdobri - За туристи става.
24.01.2015 17:55
За друго. Питай патилото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2600466
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031