Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 11:46 - Луната е повреден кораб на извънземните - тайни, има ли живот на Луната?
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 10579 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 05.09.2014 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Луната е единственият естествен спътник на Земята и петият по размери в Слънчевата система. Традиционните български имена месец и месечина вече са архаизми и днес се използват единствено поетично. Нейният символ е полумесец (☾). Средното разстояние между Луната и Земята е 384 403 километра. Лунният диаметър е 3476 километра.
image

Първият космически апарат, който каца на Луната, е Луна 2 (1959), а първите фотографии на невидимата от Земята страна са направени от Луна 3 през същата година. Първият космически апарат, осъществил успешно меко кацане на лунната повърхност, е Луна 9, а първият, който успешно влиза в орбита около спътника, е Луна 10. През 1969, Нийл Армстронг и Едуин Олдрин стават първите хора, стъпили на Луната. След края на програма Аполо човешкото изследване на спътника е прекратено, въпреки че след това няколко спускаеми и орбитални апарати са пратени до Луната с изследователска цел. Въпреки всичко няколко страни са заявили че имат планове за изпращане на хора до Луната към 2020 година.

Съвременната теория за създаването на Луната гласи, че тя е част от Земята в буквален смисъл. Преди около 4,6 милиарда години Земята се е сблъскала с планетата Тея и от този врив се откъсва голямо парче от земната кора, което остава в орбитата на нашата планета и се превръща в Луната.
image

Според най-новите проучвания обаче, откъснатата част при сблъсъка не е била само една. Все по-широко разпространение намира тезата, че в миналото Земята е имала два спътника, т.е. две Луни. Доказателство за тази теория е фактът, че двете страни на
Луната са различни. Тази, която е обърната към Земята, има равен релеф, докато обратната е покрита с планини и долини.
image  image  image
Най-вероятно по-малката Луна постепенно се е притегляла към по-голямата и с времето са се слели в едно. Именно като една я познаваме всички ние, но произходът и е доста по-сложен и интересен.

Така
Луната е произлязла от Земята. Имайки предвид този факт, който все още не е официално потвърден от НАСА, можем да заключим, че на Луната със сигурност трябва да има живот, при това подобен на човешкия. Този живот съвсем скоро трябва да бъде разгадан.
Дупката, която се намира на обратната страна на Луната, изпари съня на стотици учени по цялата планета. Тя бе заснета от японска сонда, а американците веднага изпратиха свое подкрепление.

Вместо да изясни нещата, това обърка учените още повече. На снимката се вижда само
черна дупка, която е като вход към нещо. При това тя не се намира във вдлъбнатина.
image   image  image
Мистериозната дупка е на върха на хълм на Южното полукълбо, в така нареченото Море на мечтите. Хълмът сякаш е прерязан с огромен бръснач. Все още не е ясно по какъв начин би могло да се получи това.

Ако дупката е тунел, образуван от лава, то не би могъл да съществува хълмът, върху който се намира тя. Тайнственият отвор е с несиметрични очертания.

По неуточнени данни диаметърът на дупката е внушителен - около 130 метра. Дълбочината засега е абсолютна загадка. Има хипотеза, че тя води към лунни тунели, които могат да преминават и в обширни зали.

Според учените точно в тези тунели има шанс да бъдат открити следи от разумни цивилизации. Хората, които биха могли да се заселят на
Луната, ще могат да използват тунелите.

image
Те ще защитят организмите им от радиацията и температурните колебания. Специалисти от НАСА твърдят, че съществува още една дупка, която обаче се намира далече от Морето на мечтите.

Вече е известно, че на
Луната, както и на Марс, има канали. Това е станало ясно още през 1971 година, но не е станало обществено достояние. Ширината на каналите е километър, а дълбочината – 300 метра.

Някои от тях достигат до 54 километра дължина. Учените чистосърдечно си признават, че все още не са наясно по какъв начин на
Луната са се образували тези ка
Свързани статии и клипови с Луната:
1. Луната - повреден кораб на извънземни _ VBOX7
2. Мистерия! Извънземни обикалят из Луната (ВИДЕО) - Статии - inews.bg
3. Те са на Луната и ни наблюдават (видео)
4. БЛИЦ Новини - Откриха извънземен на Луната (ВИДЕО)
5. Тайните на NASA_ Стъклената кула на Луната « НЕПОЗНАТО
6. Тайната на Луната - Факти
7. НЯКОЙ, ВСЕ ПАК, БРОДИ ПО ЛУНАТА
8. Древни хора вече са живели на Луната! Оставили са руини! - Burgasnews
10. ЕЛИТ от ХОРА и ИЗВЪНЗЕМНИ пътуват до ЛУНАТА от хилядолетия!
11. Разгадаха тайната на Луната - Cross.bg
12. windowsnikolai - Николай Николов_ СТРАННИТЕ И ИЗВЪНЗЕМНИ ТАЙНИ НА ЛУНАТА
13. Чудни мостове и на Луната! _ Извънземни










Гласувай:
16



1. bojinkata - Браво! Благодарим!
05.09.2014 19:19
Браво! Благодарим!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602156
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031