Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2014 12:13 - Малта - една близка и красива дестинация
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3174 Коментари: 0 Гласове:
17

Последна промяна: 10.06.2014 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мегасветлини, затвори от средните векове и Пещерата на Калипсо придават на Малта истински митичен характер. Тесните, покрити със заоблени камъни улици на градовете й са осеяни с ренесансови катедрали и Барокови дворци, докато провинциалната й част е белязана с едни от най-старите, направени от човека сгради. 
                            Климат - средиземноморски 
                            Средна температура - януари 12°С; юли - 25°С 
                            Официален език - малтийски и английски 
                            Столица - Валета 
                            Най-голям град - Валета 
                            Валута - Малтийска лира 
                            Население - 405 577 души (2007) 
                            Етнически състав - малтийци - 96,8%

Омръзна ли ви от до болка познатите морски курорти? Искате ли да опитате нещо различно, екзотично и достъпно тази година? Ето ви една нова, супер атрактивна и наистина изгодна идея за лятната ви почивка!!!
В момента Малта е една от най-евтините ни дестинации, що се касае до самолетен транспорт. Можете да стигнете дотам за 60 лв.
image

С плажове за всеки вкус – от златисти или червени пясъци, скрити скалисти плажни ивици, които си заслужава да откриете, ако искате усамотение, през неземно красиви сини лагуни, до всякакъв вид плажни спортове и плажове за онези, които просто искат да релаксират, наслаждавайки се на слънчевите лъчи и разхладителни коктейли. Барове и кафенета работят непрекъснато през летния сезон, който поради благоприятния климат продължава до края на октомври.
Отразено в архитектурата и в множеството музеи, храмове и паметници, огромното историческо и културно наследство на страната неслучайно привлича туристи от цял свят.
Природа: Малта е разположена на Малтийския архипелаг,съставен от три населени (Малта, Гозо и Комино) и три необитаеми (Коминото, Филфла и Свети Павел) острова. Архипелагът се намира на около 90 км южно от Сицилия и на 250 км от Северна Африка. Най-голям е остров Малта (245,7 км2) – дълъг 27 км, широк 14,5 км, а дължината на бреговата линия е 137 км., където се намира и Валета - столицата. Брегът на острова е скалист, съставен от множество малки заливчета, образуващи естествени пристанища, пясъчни плажове и стръмни клифове. Вътрешността на острова е заета от ниски хълмове,с грижливо оформени тераси по склоновете, на които се отглеждат култури. Малта няма реки и езера и все пак 50% от площта ? се обработва.Сладка вода за напояване и консумация се получава чрез преработване на солена морска вода. Остров Гозо е с 4 пъти по-плодородни почви от о. Малта, върху който се отглеждат висококачествени лозя, различни плодове и зеленчуци.
image

Почивките в Малта са идеални за семейства и влюбени двойки! Малък остров, само 30 км от едната до другата страна, Малта е дом на много морски курорти като основните туристически центрове са на север. Заливът Сейнт Пол е една от най-обичаните дестинации за лятна почивка. Курортите Куавра и Буджиба са едни от най-модерните курорти на Малта. Златният залив пък е най-обичаният плаж. На източното крайбрежие на остова се намира курортите Слима и Сейнт Джулиънс. Слима предлага шикозни ресторанти, кокетни кафенета на бреха на морето и пълно спокойствие, докато Сейнт Джулиънс е нощния диамант на Малта.
image

image Синият прозорец на Малта Не би могло да съществува по-поетично име за едно скално образувание – Синият прозорец в Малта. Заради живописната 100-метрова арка от пясъчник... ГОЗО, МАЛТА   image Селото на Попай - съществува в Малта Когато „Дисни“ и „Парамаунт“ започват снимките за филм за свръхсилния спанакояден моряк Попай, те избират за снимачна... МЕЛИЕХА, МАЛТА   image Малта: Забележителности на три острова Малта е малка островна държава, губеща се насред простора на Средиземно море. В Малта ще откриете красиво крайбрежие с изумителни скални... МАЛТА   image Фото сряда: Кокетната Малта Малта е сякаш цялата съставена от пощенски картички – накъдето и да погледнеш, очите ти се пълнят с красоти, а сърцето – с радост.... МАЛТА   image Малта на върха на езика Малта е събрала най-доброто от средиземноморската кухня само на няколко малки острова. През вековете най-различни самоуверени завоеватели са нападали... МАЛТА image

Вижте още: Малта – страната на рицарите - статия за Малта - Насам Натам

Моите пътувания в снимки_ Малта I част - Градовете

Е, ако ви е харесала Малта, то тръгвайте веднага! Приятно пътуване с една от стотиците фирми, организатори на екскурзии!













Гласувай:
17



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2622479
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930