Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 10:08 - 20-те необяcними чудеса и загaдки на планетата
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 4745 Коментари: 2 Гласове:
29

Последна промяна: 07.06.2014 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Светът е пълен с чудеса. За повечето от тях учените предложиха разумни обяснения , но за някои от тях все още не можем да намерим истинско обяснение независимо от това колко време сме вложили в наблюдение. Въпреки най-модерни технологии , много чудеса на света представляват истинска загадка за човечеството. Кои са те?
 
                           1. Китайските линии

Тези странно поставени линии са разположени на координати 40 ° 27’28 .56 ” N , 93 ° 23’34 .42 ” E. Няма много информация за тези странни, но красиви линии издълбани в пустинята в провинцията Гансу Шен в Китай. Докато някои смятат, че това е таен полигон, други смятат, че става дума за съобщение за посетители от космоса ,  реално обяснение обаче няма.

image

                        2. Каменната кукла

Открита е през юли 1889 г. в Нампа, Айдахо, тази малка каменна кукла излиза на повърхността при копаене на кладенец и предизвика интереса на много учени по целия свят. Без никакво съмнение е направена от човешка ръка, но е открита на 100 метра дълбочина, с което може да се изчисли, че е изчезнала отдавна.

image
 
                          3. Каменният календар

В египетската част на пустинята Сахара се намира най-старата астрономически сложна каменна структура в света – Набта . Хиляди години преди Стоунхендж, хората поставили камъни в кръг на брега на езеро, което отдавна е пресушено. Тези камъни високи три метра, са били довлечени тук преди 6000 години. Въпреки че днес тази област на Египет е пустиня без валежи, тук някога са живели отдавна изчезнали бизони. Разкопките показват, че тази област някога е била населена. Въпросът за какво са служили тези каменни още не е получил отговор. Докато някои смятат, че са календар, други смятали, че тук са се принасяли жертви на боговете.

image

                     4. Древният космически кораб

Не става въпрос за кораб, а за рисунка в пещера, която датира  5000 години преди Христа, тя се намира в Япония.

image
                              5. Силата на пирамидите

Тези пирамиди се намират в Мексико. В стените им е вграден минерал известен под името мица. Любопитното е, че най-близкия кариера, в която се намира този минерал е в Бразилия, на хиляда километра от пирамидите. Въпросът, който се поставя е защо древните строители изминали такъв път, за да вграждат този минерал в стените на пирамидите. Дали с помощта на този минерал вплиали някоя отдавна забравена енергия, за да запазят своя град?

image

                                       6. Фосилизиран гигант

Този вкаменен гигант е намерен в Ирландия през 1895 г., и е с височина от 3,6 метра. Открит е при взривни работи в подножието на планина. Освен неговия размер, невероятен е и фактът, че на всяко стъпало и дланта има по шест пръста.

image

                               7. Потопените пирамиди

На кубинския бряг са потопени пирамиди и то на няколко места. Те са открити от американски археолози и те веднага разгласили,  че са открили  Атлантида. Няма никакви писмени данни за това кой е намереният град, така че само може да се гадае.

image

                                          8. Великаните от Невада

Има една легенда за 4 метра високи червенокоси хора в Невада. Легендата за тези хора е разказвана от индианските племена. Късни разкопки на територията на Невада доведоха до намиране на големи човешки черепи и два скелета. Единият с височина 2,8 метра, а другият 3,5 метра.

image

                                9. Мостът на кучешката смърт

Това е мост, от който кучетата скачат и и се самоубиват. Той се намира в Шотландия и е построен през 1850 г.. Той е известен с това, че много кучета са скочили от него, без никаква причина. Местните собственици на кучета избягват това място, защото кучетата в близост стават странни и започват да скимтят, а тези които успели да се отскубнат от повода на стопанина скачат в 50 метра дълбока пропаст.

image

                                       10. Чинията Лоладоф

Тази чиния е на 12 000 години направена е от камък и е намерена в Непал. Изглежда, че Египет не е единственото място посещавано от извънземни. На чинията е изрисуван летящ кораб с форма на диск, но и фигура, която напомня на човек от космоса.

image

chronicle.bg

                   11. „Мистериозните дупки” в Русия

В края на 80 години на миналия век в Русия е отркит непознат дотогава феномен. Хората намират странни огромни дупки в гората. Интересното е, че това са места с голяма надморска височина, където не може да достигне никаква техника или превозни средства. На няколко пъти са правени опити да слезе в тях, но те се оказват бездънни. И до ден днешен няма разумно обяснение на това странно явление.


image

                    12.„Планината на смъртта” в Пенсилвания

През 1962 година в планината около Пенсилвания, възниква пожар в един богат на антрацитни въглища район. Засега този пожар все още не е изгасен, а експертите смятат, че въглищата ще стигнат за поддържането на този огън и през следващите 250 години. Днес мястото е изоставено и изглежда доста призрачно.image

            13. „Призрачният град” в пясъците на Намибия

Призрачният град се казва Колманскоп и се намира в южната част на Намибия. През 1908 година жителите на града са завладяни от диамантената треска и тръгват из пустинята да търсят лесен начин за забогатяване. Само след две години, процъфтяващия до тогава град вече е напълно обезлюден и пясъците на пустинята започват да възвръщат териториите си.

image

                              14.Вратата на ада” в Узбекистан

Това място се намира в близост до градчето Дарваз, Усбекистан, и е наречено така от месните жители. Историята на това мистериозно място започва преди 35 години. Геолози извършвали сондиране за да търсят газ, когато ненадейно се натъкнали на огромна подземна пещера и пропаднали в нея заедно с цялото оборудване. Оказало се, че пещерата е пълна с газ, затова спасителните екипи хвърлили огън, за да го изгорят и да проведат спасителната си мисия. Огънят обаче все още не е изгаснал, въпреки че оттогава са изминали 35 години.

image

                                          15.  Животни в камък

Съществуват няколко документирани случая, при които жаби и други по-малки животни са намирани живи в монолитни каменни блокове. Странното е, че подобни животни са намирани не само в естествени природни образувания, но и в изкуствени. Така например през 1976 г. тексаски работници намират в бетон жива зелена костенурка, намираща се във въздушен джоб с нейната форма. Според една от хипотезите костенурката е попаднала там преди години, когато е била малка. Но как е прекарала толкова дълго време без храна и вода, предвид че бетонът, в който била намерена, нямал никакви дупки и пукнатини, остава мистерия.

image

                             16. Загадъчната планина Рорайма 

Тази висока платовидна планина се намира на границата между Бразилия, Гвиана и Венецуела. Както виждате, формата ѝ е доста странна, но истинска мистериозност идва от облаците, които винаги се появяват около върха и от загадъчната фауна. Смята се, че платото е най-старата геоложка формация на света, че е образувано от водата и ветровете. Така и не е установено обаче защо някои тамошни видове не могат да бъдат открити никъде другаде.
image

                               17.Камъните, които се движат
В Националния парк в Калифорния – Долината на смъртта, се намира необикновено място с името Пистата Плая. Това е плоска равнина, която всъщност е дъно на отдавна изсъхнало езеро. Но по него пътешестват камъни. В истинския смисъл на думата „пътешествие“. А някои от тях са с тегло до 750 килограма. Това обаче не им пречи да изминават грандиозни разстояния и да оставят следи, които очертават траекторията на пътешествието им 7 години.

 
image

                    18. Загадката на кресталните черепи

Една от най-големите загадки на археологията са тринадесетте кристални черепа. Според пророчеството, когато всички те бъдат събрани на едно място, човечеството ще разбере как да избегне апокалипсиса, предсказан ни в древния календар на маите. В Мексико и част от Централна и Южна Америка вече са открити няколко перфектни кристални черепа, не по-малко тайнствени и неразбираеми от Големите пирамиди или Стоунхендж.
image

                      19. Колелата на морския Дявол

Те са добре познати на моряците. Представляват светещи кръгове върху морската повърхност, с диаметър най-често около 600 метра и скорост на въртене до 160 км/ч. Природата им не е обяснена. Не слагам в сметката наивните опити на някои учени да припишат всичко на примитивни биологични видове от рода на планктона. Вероятно същите учени глави с радост биха отрекли реалността на явлението въобще, ако не беше така добре документирано. Та нали разните недоучени университетски възпитаници обясняват многократно описваните и заснети на фотографии огньове на Св. Елм с... масова психоза
image

                                                            20. Човекът - лъв 
През 1939 г. в пещерата Холенстейн Щадел в Германия е открита уникална находка. Това е най-старата зооморфна (с форма на животно) скулптура известна на човечеството и една от най–старите скулптури изобщо. Нейната възраст определена по-късно с помощта на въглерод 14 е поне 32 000 години! Скулптурата се интерпретира и като антропоморфна – с придадени човешки черти на животно, но някои считат, че може би става въпрос и за представяне на божество.
 Скулптурата е с височина 29,6 см., ширина 5,6 см. и дебелина 5,9 см. Направена е от слонова (мамутска) кост, вероятно с кремъчен нож. Фигурата показва стоящо същество, което има както човешки така и животински белези. Човешкото тяло има глава на пещерен лъв. Хан прави и интерпретация че това е свидетелство за мистично религиозните представи на хората от каменната епоха.

                                                   image



 



Гласувай:
29



1. анонимен - Много интересен постинг. Прочетох ...
07.06.2014 11:44
Много интересен постинг. Прочетох с удоволствие.
цитирай
2. bojinkata - 4. Древният космически кораб - това ...
08.06.2014 20:21
4. Древният космически кораб - това не е в Япония, а в Египет.
Иначе подборът е много добър! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2615757
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930