Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2014 10:06 - Лазурният бряг - Ница, Кан, Антиб
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3674 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 03.02.2014 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На четвъртия ден от пътуването се прави една разходка в градове на  Френската Ривиера /Лазурният бряг/.
Френската Ривиера, Лазурният бряг (Кот д‘Азур — Cфte d’Azur) се намира на южното средиземноморско крайбрежие на Франция. Макар че няма официални граници, се приема, че се простира от Тулон до Мантон. Френската ривиера е наричана „Лазурният бряг” по едноименната книга на Стефан Лиежар.
Френската Ривиера (Лазурният бряг) – приказни плажове, луксозни хотели, цветни паркове, супермодерни лимузини и яхти, лъскави бутици, луксът и разкошът тържествуват. Курортът на богатите, мястото, което събира световния елит.
Кот д’Азур е един от първите съвременни курорти с прекрасен средиземноморски климат, великолепни плажове и бурен нощен живот. Прочува се през 19-ти век, когато кралски особи, сред които кралица Виктория и богати аристократи, създават традиции да почиват по тези места
Най-големият град и столица на Лазурния бряг е Ница (около 347 хил. жители население). Абсолютен лукс, богата на музеи и галерии. От 13 до 25 февруари се провежда прочутият карнавал и парад на цветята, който е особено привлекателен за туристите.
image

Ница (Nice) - столицата на Лазурния бряг, е бляскав и секси град, който приморските Алпи пазят от хладни ветрове. Плажовете в Ница са каменисти, но пък за сметка на това има доста и повечето са безплатни, топли и чисти като сълза.

Сред интересните забележителности са рисмките постройки - арени, терми, площад “Масена” (Place Massйna), руската църква “Св. Николай”, музеите на Матис, Марк Шагал, манастира Симиез и др.

Ще бъдете пленени от аромата и вкуса на маслините, виното и сочните зеленчуци. Тук имате и шанса да се потопите в тюркоазеното Средиземно море. Като добавка към това в Ница има множество нощни клубове, авангардни хотели и художествени галерии.

Ако пристигнете в Ница със самолет, се озовавате директно на най-красивата улица Promenade des Anglais. Великолепната крайбрежна алея се е вместила между луксозните хотели и плажа, като цялата е покрита с палми. Кънкьори се пързалят между шезлонгите, лимузините и плажните ресторанти. Това е външното лице на Ница. Сърцето на града е малко по-далеч – на пазарния площад Cours Saleya и малките улички из Стария град - la Vieille Ville. Основната артерия на града е улица la rue Droite.
Търговския район е над площад "Масена" (Place Massйna), където големите молове и магазини, заобикалят улички с имена като rue Paradis и rue de la Libertй. Ако искате пък да пътувате до хълмовете над Ница, повечето автобуси тръгват от площад "Масена". Множество хълмисти предградия се простират от Музея на Шагал (Chagall Museum) до хълмовете Симиез (Cimiez) на север. Задължително посетете хълмовете, независимо дали заради Музея Матис (Matisse Museum), заради гледката или просто за пикник в маслиновата горичка.

Източна Ница не е толкова високо класна и за да се разхождате тук ви трябват малко повече знания за местността. Изключение е пристанището Port Olympia. Нощният живот тук се промени, откакто през 2005 г. за лятото акостира един круизен кораб, който може да посетите.  На изток се намират игрището на милиардерите Cap Ferrat, Орловото гнездо - Eze и Beaulieu-sur-Mer, който е там още от античността.

image
Друг интересен град на Лазурния бряг е Кан.
Кан Франция _ VBOX7
Кан (Cannes) е много известен и добре познат град, намиращ се на френската ривиера, ЮгоизточнаФранция. Населението на града е 70 400 жители (по данни от 2007г.), площта му е 19,62кв.км. Музеите, ко ито можете да посетите там са музея на историята и изкуствата – в него се съхраняват експонати от праисторическо време до днес. В замъкът – музей има предмети от тихоокеанските коралови острови, перуански реликви и грънчарски предмети от маите. Интересни са морския музей, музея на фотографията и парфюмерията. Кан е изключително луксозно място, всичко там е класно магазини, хотели и ресторанти. Това е следствие от факта, че там се организира един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовия фестивал Кан. Той се провежда ежегодно, обикновено през май, като началото му е поставено през 1939г. В Кан се организират и други мероприятия – карнавала на ривиерата (парад по улиците на града за отбелязване на 21 – дневния период до Сирни Заговезни), международен фестивал на игрите (фестивал по бридж, табла, белот, шах и др.), международен фестивал за актьорско изпълнение (изпълняват се комедийни скечове и спектакли), международно изложение на луксозните пътувания (събират се туристически агенции от целия свят, които предлагат луксозни екскурзии и почивки) и фестивал на фойерверките (изключително шоу, което се провежда всяко лято в залива на Кан).
image
Кан - информация, карта и забележителности в Кан 
И последният град в този постинг е Антиб, след което се отправяме към Монако.

Красивия курортен град на Антиб е считан от някои, за да бъде на равна нога с Монако. Това със сигурност разполага с голям избор на туристическите атракции и привлекателна архитектура и е удобно разположен на Лазурния бряг между Ница и Кан, по Френската Ривиера.Антиб е чудесна отправна точка за екскурзии до околните градове и села като Ница, Монако, Кан, Сен Тропе, Свети Павел, Вила Francha и Ментон.
image

За част от Лазурния бряг и някои от тези градове, можете да видите и инересни клипове.













Гласувай:
12



1. djani - Прекрасно е цялото средиземноморие...
03.02.2014 12:59
Не напразно е люлка на съвременната ни цивилизация. Обходил съм го цялото, с изключениуе на африканското. И всяка от страните внася своя специфичен апломб в повествованието. Хубави видео репортажи, припомнящи радостни и паметни моменти за всеки, посетил местата от дестинацията Ви...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602048
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031