Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 17:09 - Милано - Сан Ремо
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2076 Коментари: 0 Гласове:
11



 След добра закуска, продължаваме да се  разхождаме в Милано,където могат да се видят стотици забележителности:▶ Милано Забележителности - YouTube

Настоящето и бъдещето се сътворяват ежедневно в Милано (Milano) - най-изобретателната европейска столица. Градът гъмжи от всевъзможни удоволствия. Театрите и кината, както и многообещаващите клубни сцени и изкушаващите ресторанти процъфтяват в тази модна среда. 

Всичко около Милано е свързано с дизайнери и мода от най-висока класа. Разнообразието от магазини и модерни барове е почти прекалено. В Милано се намират катедралата Дуомо, „Тайната Вечеря” на Леонардо да Винчи, както и уютни квартални ресторантчета, където обяда не може да мине без ризото по милански и особуко.

Милано е основан от келтски племена около 600 г. пр. Хр. Когато римляните завладели града, го прекръстили на Медиолано – земята в средата.  Благодарение на стратегическото си разположение – по средата на плодородната долина на река По, градът бързо се превърнал във важен търговски център в Римската империя. Днес Милано е вторият по големина град в Италия. Почти всичко се върти около текстилната индустрия. Най-известните дизайнери и модни къщи са разположени там.  Районът около ул. Монтенаполеоне и ул. Дела Спига е сърцето на модната индустрия и дом на много маркови магазини. В историческия център са много от забележителностите на града, включително катедралата Дуомо и операта Ла Скала. Навали – до каналите, е друг интригуващ квартал с нощния живот и художествената Академия Брера.

image „Тайната вечеря“ - една от най-мощно въздействащите творби на Леонардо




image Миланската „Ла Скала“ - любим оперен театър



      Топ забележителностите на Милано - тема за Милано 
Вижке интересни клипове за Милано:
▶ Милано Забележителности - YouTube
▶ Milano - Italy - YouTube
▶ ЕДИН ДЕН В МИЛАНО.mpg - YouTube
▶ Миланската катедрала _Duomo di Milano_ - YouTube

Пътуването по Френската Ривиера е приятно , забавно и има какво да се види, а  какво представлява фестиналният град Сан Ремо, вижте сами.
Санремо (San Remo) е една от най-известните туристически дестинации на италианската ривиера. Градът се намира на средиземноморския бряг на Западна Лигурия в Италия.
Санремо е известен като Градът на цветята – цветята тук са събрани от целия свят и това може да се види навсякъде в луксозни градини и паркове.

image

Една от основните туристически атракции в Санремо е самия град. За малък курорт, Санремо представя впечатляващо разнообразие за посетителите. Има няколко натоварени търговски улици, на които има много луксозни магазини за бижута и дрехи. 
Известен още като “градът на фестивалите”, заради многобройните културни и музикални форуми, които се организират целогодишно.
Градът е вдъхновил и създаването на конкурса Евровизия, който за пръв път е бил излъчен през 1956г.


image

Сан Ремо - информация, карта и забележителности в Сан Ремо
Вижте и клипове за Сан Ремо.











Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2615370
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930