Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 16:34 - Най-екзотичните цветни градини по света
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 5093 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 14.10.2013 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Светът е пълен с красиви неща като  стотиците фантактичви градини, превръщайки дори пустинни места в райски кътчета., като Дубайленд, простиращ се върху  72000 кв.м..Тук можете да видите почти всички видове цветя, обединени в красиви форми. Друг изумителен парк е този в Патая, Тайланд и е известна туристическа дестинация заради невероятно красивите гледки. Там всичко е като в приказка. Пълно е с къщи в тайландски стил, вили, ресторанти и басейни. През 1954г. 600 акра земя са купени от г-н Писит и г-жа Нонгнуч с идеята да бъдат засадени с плодови дръвчета, но след едно от пътуванията си, г-жа Нонгнуч се връща с решението земята да бъде превърната в тропическа градина.
Друга такава е в Куритиба, столицата на Парана и най-големият град в южна Бразилия. Тя е основна туристическа атракция на града и в нея се намира част от кампуса на Федералния университет в Парана. Градината на Куритаба отваря за посетители през 1991г. и е проектирана във френски стил на площ от 240 000кв.м. Щом влезете, веднага ще видите големи фонтани, водопади и езера, както и Зимната градина, която се разпростира на 458кв.м. и в нея се пазят характерни растения за тропическите региони. Забележителният цветен килим започва още от входа. Ботаническият музей пък представя колекция от местната флора и привлича изследователи от цял свят. В него се съхраняват и ботанически видове от влажните атлантически гори в източна Бразилия.

Градините Бучард са едни от най-известните градини в света. Този рай се намира на остров Ванкувър в Канада. Спиращите дъха гледки направо ще ви поразят с красотата си. В градините Бучард сезоните не са от значение и там по всяко време на годината е цветно. Градините са собственост на наследниците на производителя на цимент от началото на 20-и век Робърт Пим Бучард и като част от традицията продължават да предлагат своето гостоприемство на всички желаещи да посетят това забележително място.

Смята се, че градината Ю Юан е построена от династията Минг преди повече от 400 години. В традиционен китайски стил с много скални и гористи местности, езера, драконови стени, порти и мостове, градината е реставрирана няколко пъти през последните няколко века. След смъртта на Пан Юндуан, градината е оставена да пустее. Скоро след това местни богаташи възстановяват градината, тя е силно засегната през няколко граждански войни в средата на 19-ти век. Така през 1956г. след освобождението на Шанхай, правителството реконструира градината и възстановява някогашната й красота и величие. През 1982г. е обявена за национален паметник.

Шалимар е персийска градина, построена от мугалския император Шах Джахан в Лахоре, днешен Пакистан. Строежът на градината започва през 1641г. и продължава една година. Тя представлява успоредник 658 на 258 метра, обграден от висока тухлена стена, известна със сложната си украса. През 1981г. градините Шалимар са включени в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Градината в Минеаполис е едно от бижутата на Минесота и мостът Лъжица с череша се е превърнал в отличителна атракция в щата. Клаус Олденбург, известен с интересните си гигантски скулптури на обикновени обекти, бил помолен да направи фонтан за градина в Минеаполис. Лъжицата присъства като мотив в много от произведенията на Олденбург и така приборът придобил огромни размери и централно място в Градината в Минеаполис.
Храмът Рюанджи е в Киото е известен с Дзен градината си. Някои казват, че градината на храма е същността на дзен изкуството и е най-великото произведение на изкуството в японската култура. Храмът е заобиколен от ниски стени в него са разпръснати 15
 големи камъка върху бял чакъл. Никой не знае кой е създал градината, нито пък кога.
Версайските грдини -Това вероятно е най-известната градина в света. Тя е построена от Луи XIV и проектирана от Андре Ле Нотр. За създаването на градината е било нужно да се промени целия пейзаж. Оранжерията, фонтаните и Каналът са били гори, поляни и блата. Огромно количество почва са били транспортирани с ръчни колички, а дърветата са били транспортирани с каруци.

Вдъхновена от науката и математиката, Градината на космическото размишление е отворена за посетители само един ден в годината и като нея втора няма. Градината е създадена през 1989г. от Чарлз Дженкс и вече покойната му съпруга Маги Кесуик. Разкошът се намира близо до Дъмфрийс в Шотландия. Градината представлява уникалното търсене на човека в опити да разбере вселената. В нея роля играят модерната физика, теория за гравитацията и теория на комплексността и хаоса.

Градините Кюкенхоф - Неповторимо богатство от забележителни цветни градини, подредени в безброй вариации. Кюкенхоф са уникални и световно известни, както и най-популярната туристическа дестинация в Холандия. Градините са дом на 7 милиона лалета, включително и на специални хибриди, които се разработват и сега. Едно от най-известните лалета е така нареченото черно руско лале Баба Яга.

Тома са част отградините по света, но можете да видите още стотици такива. Тук Ве предлагам валсо снимки от тези градини. Вижте каква красота излъчват!
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Информацията е от интернет.





Гласувай:
7



1. bven - Пред красотата се мълчи:)))
14.10.2013 21:18
Благодаря!
цитирай
2. hel - Красота, сякаш нереална! Страх...
15.10.2013 00:33
Красота, сякаш нереална! Страхотни снимки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2600347
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031