Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 07:48 - Рупите - 100 години от рождението на Ванга
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 4766 Коментари: 1 Гласове:
22

Последна промяна: 21.11.2011 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 3 октомври се навършват 100 г. от рождението на Ванга и във връзка с това на Рупите се открива  в естествен ръст нейн скулптурен паметник .
image

Вангелия Димитрова Гущерова, която цял свят познава като Ванга, е родена през 1911 година в Струмица.
В началото на Първата Световна война баща й е мобилизиран в армията, а майка и умира, когато Ванга е само на 4 години. Завръщайки се от войната овдовелият й баща се жени повторно.

Веднъж, когато 12-годишната Ванга отива на полето, се разразява страшна буря. Намират я затрупана с пръст в една нива. Тя е страшно изплашена, а при инцидента са пострадали и очите й. Зрението и започнало да намалява, а лечението не помагало. Четири години след произшествието губи напълно зрението си и е настанен в дом за слепи, където прекарва три години.

Необичайните й способности започнали да се появяват постепенно и се усилват в годините на Втората Световна война. С абсолютна точност Ванга казва на селяните, къде да намерят загубения си добитък. Слава за дарбата й бързо се разнася в околността и към двора на къщата й започват да се стичат тълпи от хора.

Към нея започват да се обръщат за съвети в най-различни ситуации. Тя помага на всички. Българският учен Георги Лозанов наблюдава Ванга в продължение на 25 години и отбелязва, че над 7 000 от предсказанията й са се сбъднали.

Сред „попаденията" на Ванга са предсказанието за поражението на Хитлер. Тя му казва «Остави Русия на мира! Ти ще загубиш!».

Половин година преди смъртта на Сталин, тя предсказва кончината му.

Тя предсказва и покушението над Джон Кенеди през 1963 година, а през 1968-а - събитията в Чехословакия, убийството на Робърт Кенеди и победата на Никсън на президентските избори в САЩ.

Ванга вижда смъртта на цар Борис III, връщането на Симеон Сакскобургготски в България, но не като цар, потъването на руската подводница „Курск" и атентатите от 11 септември.

Способностите й са признати от правителството на България и от 1967 година решили да я направят държавен служител.
Назначават й касиер и й определят приемни такси - за чужденците по 50 лева, а за тия от соцлагера - по 20, а за българи по 10 лева. Парите се превеждат бюджета на държавата, а за това и дават заплата от 230 лева на месец.

Ванга не харчи парите, а ги събира за да ги инвестира в построяването на параклиса „Св. Петка Българска" в местността Рупите.

Ванга умира на 11 август 1996 година, но пророчествата й и до този момент не дават покой на тълкователите. 
Ето част от пророчествата, за които само времето ще покаже дали са верни или не:
- През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне
- След 2000 г. няма да има катастрофи, ни потоп. Чакат ни 1000 години мир и благоденствие. Обикновените човеци ще пътуват до други светове със скорост, 10 пъти по-голяма от светлината, както се пътува с автобус. Това ще стане не по-рано от 2050 година
След двеста години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Унгарска апаратура ще улови първа разумни сигнали от космоса
- Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено! Водата ще стане по-скъпа от черното злато (петролът), а един ден тя напълно ще изчезне. Ке дойде ден - в златни паници ке ядете и в медни чаши ке пиете, но вода нема да имате. Пчелите ще измрат. Млякото ще стане отровно. Ще затваряте вода в буркани.
- Онова, което е написано в Библията, ще се сбъдне. Апокалипсисът ще дойде. Вие не, но децата ви ще го преживеят
- България ке стане добре... Ке се живее добре! Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички

Днес в църквата "Света Петка Българска" пристигат хиляди миряни от страната и чежбина, които искат да запалят свещи на гроба на ясновидката. В 11 ч. започва тържествената литургия, а паметникът ще бъде открит в 12 ч.
Вижте и два филма за Ванга и неините предсказания, като кликнете по-долу.









Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Тя е нашата светица!
03.10.2011 20:56
Ванга не случайно избира Рупите за място на параклиса. Според Спас Мавров това е място на формите. Тус са творени първите хора на земята от Небесен тип! Рупа на санскрит означава форма. Това е мястото на творчество на човешкото тяло. Тук Бог реализира идеите си във физични форми.
Поздрави и благодарност за спомена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2600547
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031