Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2012 23:11 - Долу лапите от Ботев!!!
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 57687 Коментари: 134 Гласове:
16

Последна промяна: 06.06.2013 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Комисия сепната от негативизма на Ботев към турците, не можело така



„Да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище”, е пример за политически некоректен израз, тъй като внушава негативно отношение спрямо турците и ги представя като поробители и насилници. Поне така е според логиката на чиновниците от Комисията на защита от дискриминацията, която разкритикува остро начина, по който се представят турците в учебниците ни. В такъв случай какво да правим – да изхвърлим Ботев от програмата ли, пита в отговор директорът на издателство „Просвета” Йоана Томова.
Не само турците обаче би следвало да се чувстват дискриминирани според умовете от Комисията. Жената също има от какво да се засегне, ако види начина, по който е представена в родните учебници. А именно – или като сексуален обект, или като домакиня. Всяка жена може сама да си избере кое от двете повече я обижда. Издателите контрират, че няма как със задна дата да се направят народните приказки и песни с по-феминистично звучене. Примерно изразът „мома за женене” няма как да се махне, колкото и обидно да звучи той в ушите на феминистките, пише "Преса".

Действително до края на Деветнайсети век жените са били „разменна монета” – при династически бракове, политически съюзи, дори и сред обикновените фамилии, признават от издателството. Но по тази логика не би трябвало да се преподава и творчеството на Вирджиния Улф, която иначе е една от първите феминистки. Историята, езикът и литературата не могат да бъдат „мръсни тайни” - те са такива, каквито са, твърдят издателите.

Според Комисията трябва да се ревизира и отношението към хомосексуализма, за който са забелязали, че се представя в учебниците ни в отрицателна светлина. Също така в текстове се срещали недопустими според тях думи като „манго” и „негър”. Засега те нямат отговор на позицията на издателите и тепърва ще се решава дали Ботев ще остане в учебниците, или робството пак ще стане присъствие, жените няма да са „моми за женене”, негрите ще станат афроамериканци, а хомосексуализмът ще е нещо прекрасно!?!?!?




image





image





image





image


image





image







image






image






image




"Българийо, за тебе те умряха!"
изрече Вазов във молитвен миг.
Но някой блъска гробната им стряха
и тъне в мрак светилникът разбит.

... Грабител кърти бронзовата слава,
отскубва имената им дори,
та утре някъде да ги продава –
така, за шепа юдини пари.

Българийо, до болка е жестока
такава безгранична леснота,
с която живите превръщат в стока
на мъртвите герои паметта.

Не ще прокопса никоя държава,
дори държава с хералдичен лъв,
в която някой може да продава
пролятата за нея свята кръв !


 
image



image




image




image





Как си, Христо? Събра ли се вече с Венета?
Тук животът е глупав. Ежедневно си крета.
Вече зная и аз за какво се умира.
Свободата ли? Струва, две кебапчета с бира.

...
Дали гледаш отгоре с небесната чета?
... На Околчица – дъжд. И разгонени псета.
На Околчица – срам. Имаш много поклонници.
Генерали и лумпени, политически конници…

Живи трупове жалят за мъртвите, Христо.
Всенародната кал днес се кланя начисто.
Цветове… Гласове… Знамена… Шарения.
Обещания светли и… помия до шия.

Как се люби и мрази? Там пишеш ли нещо
или вече не искаш дори да се сещаш.
Много здраве от мен на небесната чета.
Във дванайсет завийте и вие, момчета.

И станете на крак, и за вас помълчете…
Втори юни си струваше всичко, поете!



автор: Яна Кременска








Гласувай:
16



1. allvin - коментар 1
13.08.2012 23:15
"Хан Крум"

Разбира се, че Христо Ботев трябва да се изхвърли от учебните програми. Та кой все пак е Ботев? Нима е бил министър-председател на България, или най-малкото министър на вътрешните работи? Нима битието му на хъш, може да се ...
сравни с това на борец от прехода ни, или, хайде да не сме максималисти, поне с това на учител по физическо възпитание?Отишъл си на 27 години марцина, вместо да се цани охранител в Цариграда на султана, на султана, още на везира... Отвлякъл кораба “Радецки”, отвлякъл го, вместо да пренесе дрога с него, той пренася революция, стремеж за свобода... А оня вопъл “мила ми Венето”, проронен нейде над Дунава, може ли да съперничи по своето проникновение с чувствата към една друга жена, дарена с банки и власт?
Христо Ботев няма място в учебните програми, нито в тези по литература, още по-малко по история. Историята на България започва от 2009 г! Времето назад, та до гибелната 1876 г. е вредно, та пагубно за днешното ни управление.
Кой наивник днес би дръзнал да съизмери патриотизъм в това да водиш чета срещу турците срещу оная безкомпромисност, с която беше сринато Догановото барбекю, Кирил Рашковите палати и т.н. Хеле пък, кой историк би съзрял във фейлетончетата Ботеви срещу “болния човек” на Европа тази дълбочина на прозрение, с която пред Европа се гордеем с 2,9 % бюджетен дефицит, ако и да сме по-бедни от времето на турското иго...
Историята трябва да се пренапише и мястото на Христо Ботев трябва съвсем закономерно да се заеме от... вие знаете от кой!!!
цитирай
2. kostadin - И да го пипат, ще стане още по търс...
13.08.2012 23:15
И да го пипат ,ще стане още по търсен!
А тези които параноично се натискат да влязат в историята ще са за посмещище и забрава -тя ще е бърза и завинаги
цитирай
3. allvin - коментар 2
13.08.2012 23:19
Национален Протест срещу безобразията в България

Мнение на приятелка.

:(( Точно така: Махнете Ботев, Вазов и всички там, които Ви пречат. Махнете си накрая и сами главите, защото те определено не Ви трябват, след като не може да мислите с тях, освен за украса и завършващ израстък на тялото, не виждам за какво друго може да ги използвате? Ако това, което се пише в статията е истина мисля, че много..., ама много хора трябва да се уволнят без право за упражняване на каквато и да е била дейност в тези комисии, образователното министерство и издателствата. С няколко думи: ОМРЪЗНА МИ ОТ ИДИОТИ! ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ МАЛОУМНИЦИ, АКО СЪТВОРИТЕ И ТОВА! ЗАЩО БЪРКАТЕ ТВОРЧЕСТВО ОТ ПРЕДИ ЕДИН _ДВА ВЕКА НАЗАД СЪС СЪВРЕМИЕТО? ИСТОРИЯ НЕ СЕ ТРИЕ И НЕ СЕ ПРЕНАПИСВА ЗА ДА Е УДОБНА НА НЯКОЙ, ТЯ ЗАТОВА Е ИСТОРИЯ, А НЕ НАСТОЯЩЕ!!!!!!
цитирай
4. allvin - коментар 3
13.08.2012 23:46
Дарина Маркова · Водещ коментатор

То не било робство ,било османско присъствие,сега няма да е присъствие ,а ще го изкарате съжителство...........след някоя и друга кадърна година с още по-кадърен министър може да се окаже ,че сме ги и поканили на гости направо!
цитирай
5. allvin - коментар 3
13.08.2012 23:53
Petya Kirisheva

Не че сме ги поканили,а сме им се натресли ...
цитирай
6. allvin - коментар 4
14.08.2012 00:03
Danny Dimova

Моля те,какво говориш ... те просто са били на курорт тука по-дълго ... около 5 века...
цитирай
7. allvin - коментар 5
14.08.2012 00:07
И ни любили цели 5 века без да спират.То било само обич и нищо друго , по - голяма глупост не е чувана.Махнете и Левски да е пълна радост за комисията.


цитирай
8. allvin - коментар 6
14.08.2012 00:11
Hero

Ами ако бяха така наречени експерти щяха да отбележат, че не е на дискриминативна основа написаното от Ботев. Първо тогава е било предосвобожденски период и е нормално да се пише така, но явно те са си купили дипломите както и много други гниди в тази скапана държава. Господа и госпожици и госпожи от подобни звена и комисии, ако можехте да мислите за нещо друго освен за собствения си г*з щяхте да защитите нашата литература като посочите точно това, че това е предосвобожденска литература, писана във време на робство, тирания и насилие. Днес се изучава за да се даде представа на така ли иначе изпростелите млади за геройство, отдаденост и дълг, да не казваме, че и разказва историята на един велик българин. Така че ако може вземете си парцалите и се изнасяйте в област Македония да им говорите колко са велики за изработването на машината на времето, за успехите в патентованите от тях летателни апарати, компютри и всякакви технологии, да не споменаваме и знаменитите македонски философи и математици от древни времена, които гърците оспорват, че са немакедонци.


цитирай
9. allvin - коментар 7
14.08.2012 00:16
Крум Фильовски

Чета и не вярвам на очите си!
Вие полудяхте ли бе хора?

500 г. турско робство! и тази "Комисия" недоумява негативизма на Ботев към турците?!?

Както сте я подкарали скоро време децата няма да знаят кой е Левски, Ботев, Раковски...

СРАМ И ПОЗОР!

Ако знаете само КАК ГНЕВНО ви ПСУВАМ в този момент!
цитирай
10. allvin - коментар 8
14.08.2012 00:30
Plamena Vankova

Да, именно, натискат ни от Европа за тези глупости, и за Левски е тяхна идея, всички ги псуват по нета. Кампанията на Мартина Балева беше в същия дух, платена от немски фондации, натискът от Турция да се промени съдържанието на учебниците ни, турските сериали, промиването на мозъците на хората...това е масирана кампания.
цитирай
11. yuliya2006 - КОЙ СЕ СТРАХУВА ДНЕС ОТ ЛЕВСКИ И Б...
14.08.2012 07:44
КОЙ СЕ СТРАХУВА ДНЕС ОТ ЛЕВСКИ И БОТЕВ..КОЙ? НИМА НЕ Е ОНЗИ ПЛАТЕН ПОЛИТИК, КОЙТО ЩЕ ПРОДАДЕ МАЙКА СИ И РОДИНАТА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЗА ДА СИ НАПЪЛНИ ШВЕЙЦАРСКАТА СИ СМЕТКА С ПАРИ..ДА, ОНЗИ КОЙТО КАРА КОЛИ ПОД НАЕМ,КОЙТО НЯМА СОБСТВЕНОСТ, НО ДЪРЖИ МИЛИОНИ В ЧУЖДИ БАНКИ. ДА, ОНЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ПРИЯТЕЛИ,КОЙТО ИЗТРЕБИХА МЕСТНОТО НЕПОКОРНО ИНДИАНСКО НАСЕЛЕНИЕ И ПОЛУЧИХА ПРОКЛЯТИЕТО ИМ..ДА, ОНЕЗИ КОЙТО УЖ СЕ БОРЯТ С ТЕРОРИЗМА НО ВОДЯТ В КЛАСАЦИЯТА ЗА ТАКЪВ В СВЕТА...БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ..САМО БОГ! С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
12. allvin - коментар 9
14.08.2012 10:05
Национален Протест срещу безобразията в България

Преди време един приятел написа:

Когато си тръгнат отвратените, ще останат отвратителните.
Тогава не обърнахме внимание на тези думи, дори и не помислихме за дълбокото му прозрение, но днес, ден след като една шепа хора решиха, че трябва да извадят и Ботев от учебниците се сетихме за тези думи. Дали пък вече в България не са останали, само ОТВРАТИТЕЛНИТЕ. Какви са тези хора? Кой? Защо и Как? ги слага на тези постове, нима в България не останаха честни БЪЛГАРИ, които да не мислят само за пари и далавери, а да ценят всичко онова което се нарича ДОБРОДЕТЕЛИ. Приятели, помислете какви хора се наричат политици и как така в листите на партиите попадат всякакви екземпляри - това трябва да се ПРОМЕНИ. Не може депутати да не знаят кога сме се ОСВОБОДИЛИ от турско робство, не може комисии да махат от учебници БОТЕВ, ЛЕВСКИ, АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ, НЕ МОЖЕ- ако позволим всичко това да се случва, значи великите БЪЛГАРИ умрели за да ни има нас днес, са се жертвали напразно.
цитирай
13. allvin - коментар 10
14.08.2012 10:06
Nikolai Popov

Да не позволим на тези мекерета ,родоотстъпници и Неграмотни :филолози: да унищожават историята ни и БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!
цитирай
14. zaw12929 - Nikolai Popov Да не позволим на тези мекерета ,родоотстъпници и
14.08.2012 10:23
ПО ПОЛЕКА, НЕ СМЕ 1876 ГОДИНА... ТИ СЪЩО ГРЕШИШ УЖАСНО С ТОЗИ ЕЗИК.... И БОТЕВ СИ ИМА СВОИТЕ ГРЕШКИ, КАТО ТЕЗИ

"НЕ ТИ БОЖЕ НА ГЛУПЦИТЕ... А ТИ БОЖЕ ..."
"СИЛНО ДА ЛюБИМ И МРАЗИМ" И ДРУГИ БИСЕРИ, КОИТО ВЪРШАТ РАБОТА ЗА ЗАДАЧАТА НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА МИСИЯ
ЖИВЕЕМ В НОВО ВРЕМЕ, КОЕТО СЕ ОСНОВАВА НА ДОБРОТА, НА ЗАЧИТАНЕ
А НЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ ДВИЖИМ КЪМ ОКОЛЧИЦА..., ЗАЩОТО ИМАМЕ ДЪРЖАВА И ЗА НЕЯ ДА ПОМИСЛИМ, КАК Я ДОКАРАХМЕ ДО РАЗРУХА... ДОКАТО ТУРЦИЯ Е ТРЕТА ПО ТЕМПОВЕ НА РАЗВИТИЕ . НИЕ СМЕ НЕТОЛЕРАНТНИ... ГЛУЧАВИ ДАЖЕ... БОТЕВ Е КОЛОС... НЕКА НЕ ГО ОБСЪЖДАМЕ. пРАВИЛНИ СА РЕШЕНИЯТА НА КОМИСИЯТА
цитирай
15. allvin - коментар 11
14.08.2012 10:58
Alex Res

Полезното нещо, което направиха еничарите от КЗД с опита да забранят Ботев, беше че припомниха неговата личност, дело и поезия на хората.
Защото хората се замислят колко ценно е едно нещо, само като има възможност да го загубят.
От вчера, с радост виждам как младо и старо качва снимки и стихотворения на великия ни поет-революционер на стените си и в групите.
Изводът, който си правя е, че много неща дадохме, много неща продадохме, от много неща е отказахме ... но колоси като Ботев не се дават, не се продават и хората няма да се откажат от тях.
цитирай
16. allvin - коментар 12
14.08.2012 11:39
Ина Алексиева

Аз не мога да изрека Османско владичество пък какво остава тази дума да е част от убежденията ми..за мен Баташкото клане,издевателствата над българите и зверствата причинени от турците не могат да се наричат ПРИСЪСТВИЕ още повече НОРМАЛНО,сигурна съм,че и за много други ДОСТОЙНИ( акцентирам върху тази дума) българи е така!
цитирай
17. sistemite - Следва да се престане с подобни манипулативни дискусии.....
14.08.2012 12:18
Няма БЪЛГАРИ - политици, както и няма да се родят такива БЪЛГАРИ - политици, които да посегнат на Левски и Ботев, изопачавайки делата и думите им !! Анадънму ?
цитирай
18. voxpop - Те и комунистите след 9-ти 44
14.08.2012 14:12
са се страхували от Левски, Ботев и Вазов и са ги обрекли на почти 20 годишно забвение, щото нали ..А после тъй извъртяха нещата, че изкараха Ботев едва ли не комунист (смех) !!! Да не говорим за велики хронисти и историци като Симеон Радев, Иван Шишманов и пр, които и днес не са особено долюбвани.

Но такова чудо като днешните управници-дупедавци и комплексари сш е направо за музей, а не за учебник по история!
цитирай
19. allvin - коментар 13
14.08.2012 15:13
Мирчо Мирчев

Ботев е ВРЪХ по– висок от Еверест, защото е духовен! Много народи могат да ни завиждат, че го имаме.Духът на Ботев ще надживее шушумигите, мижитурките и блюдолизците!Време е родолюбците да поемат властта в милата ни Родина!Законите да са в интерес на БЪЛГАРИЯ и всички, които искат да живеят тук или да ги спазват или да се изнасят!
цитирай
20. allvin - коментар 14
14.08.2012 15:13
Мирчо Мирчев

Дори Мустафа Кемал, роден в Солун, е осъзнал вината на империята за страданията причинени на много народи– включително и на нашия, та помаците чия рожба са? Дори и сега са по– фанатизирани от насилниците си.Ние културните и цивилзованите няма да прехвърляме вина, но никога няма да забравим!
цитирай
21. allvin - коментар 15
14.08.2012 15:15
Кирил Петков

Идиоти и предатели - само такава сволач има на отговорни постове в тази държава
цитирай
22. kudran - Кой...
14.08.2012 15:17
Да остане във учебника, оня дето се чеше по вратът (на снимката по горе).
цитирай
23. allvin - коментар 16
14.08.2012 15:18
Dimitar Stoyanov

Тези идиоти да четат какво е писал Макгахан за Батак:

http://alexanderherzdorf.blog.bg/history/2012/01/10/otnosno-batashkoto-klane.880190

За политическата коректност:
http://alexanderherzdorf.blog.bg/politika/2011/12/26/mamka-vi-politkorektna.872382
цитирай
24. allvin - коментар 17
14.08.2012 15:21
Simka Ognianova

Фактите са такива каквито са! Как може да преоценяват Ботев? Писна ми от измислени "право защитници"!
цитирай
25. sistemite - Аллвин, не си виждам коментара - изтрил си го. Браво много смел и родолюбив БЪЛГАРИН си.
14.08.2012 15:24
!!!!
цитирай
26. allvin - коментар 18
14.08.2012 15:24
Цвети Павлова

Бюджет на комисията за 2012 г.
http://kzd-nondiscrimination.com/layout/images/stories/materials/budget_2012.pdf

Разходи: 1 880 000 лв.
цитирай
27. allvin - коментар 19
14.08.2012 15:26
Alex Res

Милион и осемстотин и осемдесет хиляди ТОЯГИ НА ГОЛО ЗАСЛУЖАВАТ ТИЯ ИЗРОДИ!
цитирай
28. allvin - коментар 20
14.08.2012 15:32
Иванка Шошева · Водещ коментатор · ПУ, Филиал "Любен Каравелов" гр. Кърджали, Теология

Димитър Димитров: - "Точно кои ги е пратил и защо дори не е сигурно." Абе, малоумни ли сте или ей така си отваряте устата, за да я проветрите и освежите без дъвка...Как не се знае, бре, уроди?! ИМА АРХИВНИ ДОКУМЕНТИ ПРИ ТОВА НЕ САМО НАШИ, НО И НА ЧУЖДИ ЖУРНАЛИСТИ...БРЕЙ, ЧЕ ТЪП НАРОД СМЕ, БРЕЙ!!! ЧАК СРАМ МЕ ХВАЩА ОТ НЕВЕЖЕСТВОТО НА НЯКОИ "БЪЛГАРИ", КОЕТО Е ТАКА ТИПИЧНО И ПРИЛИЧНО ЗА ТУРЧАЦИТЕ!
цитирай
29. allvin - коментар 21
14.08.2012 15:33
Zlatko Angelov

Някои „историци „стигнаха и по далеч – „трябва да сме горди, че сме били част от една велика империя“. ПОЗОР!!!
цитирай
30. allvin - коментар 22
14.08.2012 15:42
Николай Долапчиевъ

Лъжа ли е било това, което е писал Ботев?! Да не би да цъфнахме и да вързахме по турско време?! Да не би това да бе Третият Златен век в българската история?!
цитирай
31. allvin - коментар 23
14.08.2012 15:43
Brutal Deathmetal

Разстрел за продажните свини!
цитирай
32. allvin - коментар 24
14.08.2012 15:47
Rumyana Markova

Ами щом не са съгласни с написаното от Ботев,да отидат при него и да го помолят да поправи написаното,та да е угодно на комисията.Тази комисия иска да промени българската история ли?Или да пренапише българските приказки?Най-добре е да я няма тази смешна комисия,която само взема заплати и не върши нищо,освен да става за смях и псувни.
цитирай
33. allvin - коментар 25
14.08.2012 15:51
Marry Jane

Долу ръцете от Ботев, турски ибрици такива !!! Дедите и бабите ви явно са правили свирки на башибозука , та и вие сте същия курвенски ген! Нищо чудно, щом министър на НАШАТА , българската култура е един турчин, мултак и бияч на българската полиция !!! Нищо чудно,че телевизиите по цял ден излъчват турски сериали . Срам, срам, българи !!!
цитирай
34. allvin - коментар 26
14.08.2012 15:56
Иванка Шошева · Водещ коментатор · ПУ, Филиал "Любен Каравелов" гр. Кърджали, Теология

Мръсната ръка на Турция отдавна шета из България...Как ще променяте творчество на световно известен автор, бе тъпаци?! Айде, турчулята са такива, но нашите - защо и те стават тъпи наравно с тях?! Това подлежи на съдебно производство!
цитирай
35. allvin - коментар 27
14.08.2012 15:58
Zlatko Angelov · АбониранеАбонирани · Водещ коментатор · Електротехник в По Света и у Нас

Народ, който не помни миналото си е обречен на изчезване! Не позволявайте това!
цитирай
36. allvin - коментар 28
14.08.2012 16:01
Илияна Бишурова · Управител в ДРИЙМ ИНВЕСТ ООД

Комисията но защита от дискриминация иска българският национален герой и поет Христо Ботев да бъде изхвърлен от учебниците, като КЗД критикува, че
в поезията на Ботев османците са преставени като поробители и насилници.
Чудя се как още плат
ените мегафони от Българския хелзински комитет още не са посмяли да посегнат на тази българска светиня Христо Ботев.

Криворазбрана европеизация и толерастия.

Нима и стиховете на Христо Ботев в Лувъра трябва да бъдат изтрити?
цитирай
37. allvin - коментар 29
14.08.2012 16:05
Ангел Василев · Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"

Скоро ще се извиняваме на турците, че 500 години са ни унижавали и изтребвали като кучета....

Чужденци сме в собствената си държава и политиците нямат смелост да защитат дори себе си...то това си е убида и към тях нали уж са българи и те. Нека всички балкански държави се извиним на Турската държава че 500-550 години сме им цапали мечовете и ятаганите със нашата кръв...
цитирай
38. allvin - коментар 30
14.08.2012 16:08
Atanas Nikolov

То дискриминация няма, има олигофрени обаче. Жените трябвало да бъдат обидени, абе какво да ти кажа. Дискриминация към българите, само това има.

Не ми се коментира. Писна ми навсякъде да се застъпват за накякви фалшиви права и задължения. Литературата е това, което е. Ако ще и да всява каквото си иска. Трябва ли да забранят Утопия на Мор или ще ставаме като в "451 градуса по Фаренхайт".
цитирай
39. allvin - Отец Силвестър Янакиев
14.08.2012 16:12
Гаджали Ботев няма да ми оценяват!!!
цитирай
40. allvin - коментар 31
14.08.2012 16:31
kudran написа:
Да остане във учебника, оня дето се чеше по вратът (на снимката по горе).



Еню Илиев

В Пловдив привържениците на ФК "Ботев" смятат идеята да се премахне Ботев за кървава обида и вече върви подписка в Пловдив родителите да спрат децата си от училищни занятия до отменяне на идеята на министерството на образованието. Предполагам, че същото ще стане и с идеята за отменяне изучаването на Левски.

Интересно ще ми бъде какво ще остане от сградата на Министерството на образованието ако я атакуват примерно 50 хиляди левскари от София и 10 хиляди ботевисти от Пловдив. Дали ще има сила, която да ги спре?
цитирай
41. allvin - komentar 32
14.08.2012 16:49
Nadia Nikita Daskalova

закриване на кзд и съд за членовете и!!!!
цитирай
42. allvin - коментар 33
14.08.2012 16:50
Mimi Vladicheva

Съд задължително!
цитирай
43. allvin - коментар 34
14.08.2012 16:56
Иванка Шошева

ДА!!! В една демократична държава като България, в която всеки български гражданин може да живее, да се труди, да изповядва и практикува свободно вярата си, за каква дискриминация може да се говори??????????? Това са отживели форми на контрол и трябва да бъдат разпуснати...В България вече няма дискриминация! Това не ти е тоталитарния режим на БКП!!! Турците е време да влезат в час, но и те са като циганите, не подлежат на цивилизоване! Да се разпусне КЗД! Няма нужда да тежат като заплати и на държавния бюджет!
цитирай
44. allvin - коментар 35
14.08.2012 16:57
И. Христов

За тия гадини не съд, а сопа!!!
цитирай
45. allvin - коментар на Алекс с цитат от стихотворение на Христо Ботев
14.08.2012 17:02
Alex Res

Дано ми найдат пушката,
пушката, майко, сабята,
и дето срещнат душманин
със куршум да го поздравят,
а пък със сабя помилват...
цитирай
46. allvin - и още един коментар от Алекс
14.08.2012 17:08
Баки Хюсеинов грачи грозно, зловещо,
Ана Страшимирова, Кемал Еюп и Сабри Ахмедов вият преяли,
старци се молят Богу горещо,
жените плачат, пищят децата.

...
Комисията пее свойта зла песен,
еничари гонят българи от страната,
и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето.
цитирай
47. allvin - Браво,Алекс!
14.08.2012 17:10
allvin написа:
Alex Res

Дано ми найдат пушката,
пушката, майко, сабята,
и дето срещнат душманин
със куршум да го поздравят,
а пък със сабя помилват...



Браво,Алекс!!! :))) Цитата е точно за такива безродници като онези сволачи във КЗД!!!
цитирай
48. анонимен - Много приятно съм изненадан от тоя ...
14.08.2012 17:16
Много приятно съм изненадан от тоя постинг. БРАВО!
цитирай
49. allvin - коментар на Димитър Стоянов
14.08.2012 17:25
Димитър Стоянов

Ботев винаги е бил препратка към непокорния и борбен дух на предците ни...Нужен ни е и днес! Особено в днешното ни кръстопътно време на отказ от идентичност и историческа памет!
цитирай
50. allvin - коментар на Жара Пенева
14.08.2012 17:29
Жара Пенева

Ще споделя мислите Ви! Поздрав! И нека запазим историята си чиста. Аз не се срамувам от нея! Не се срамувайте и вие!
цитирай
51. allvin - коментар на Румен Денев
14.08.2012 17:30
Rumen Denev

Тези който ги е срам искат да я променят но няма да им позволим.
цитирай
52. allvin - коментар на Димитър Стоянов
14.08.2012 17:32
Димитър Стоянов

Всеки народ има своите духовни опори и водачи.В нашата летопис от последните кървави години на робство Ботев е предтеча на Свободата,обезсмъртил с кръвта си пътя към своята Голгота...Горд съм ,че съм българин и като такъв възпитавам своите ученици да помнят светлите и тъмни български уроци - близки и далечни,чрез които съхраняваме себе си като народ.
цитирай
53. allvin - Извадки от трудовете на Христо Ботев
14.08.2012 17:40
СЛОВА ЗАВЕТИ

"Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата"

в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г.
...

"Както окото е потребно за светлината, ухото за звукът, а разумът за разбирането и на най-простите истини, така също науката, образованието и развитието са потребни за който и да е народ, за да достигне до известна степен на своето благосъстояние..."

в. "Знаме" бр. 1, 8 декември 1874 г.

"Идеята за свободата е всесилна и любовта към нея сичко може да прави."

в. "Знаме" 22, 13 юли 1875 г.
цитирай
54. allvin - коментар на Петя Велчева
14.08.2012 17:46
Petya Velcheva

Азис може,Ботев -не! Възмутена съм до дъното на душата си!

Ето кои са ""експертите"!

Председател на КЗД - Ана Владимирова Страшимирова
Зам. Председател - Баки Хасанов Хюсеинов
и членове: Атанас Георгиев Мусорлиев, Кемал Еюп Адил и Сабри Салиев Ахмедов.

Намерете ги, и поне ги заплюйте, ако ви се свидят развалени яйца от "щастливи" кокошки, или скъпи домати...:((((
цитирай
55. allvin - коментар с цитати от творчеството на Христо Ботев на ,,Червената Буря"
14.08.2012 17:51
Червената Буря

Христо Ботев (1848 — 1876) е български революционер, поет и публицист.

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира... — от стихотворението „Хаджи Димитър“

Знай, че после отечеството си съм обичал най-много тебе. — от писмо до ...
жена му Венета

Знайте, че който не обича родителите си, жена си и децата си, той не обича своето отечество! — в писмо до приятели

Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти! — от „Смешен плач“

Настане вечер — месец изгрее,
звезди обсипят свода небесен;
гора зашуми, вятър повее, —
Балканът пее хайдушка песен! — от стихотворението „Хаджи Димитър“

Но... стига ми тая награда -
да каже нявга народът:
умря сиромах за правда,
за правда и за свобода... — от стихотворението „На прощаване в 1868 г.“.

Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.

От сичкото това, що казахме дотука, ние не можеме да направиме друго никакво заключение, освен това, че единственото спасение на нашия народ се състои в революцията. Който има уши, той нека чуе. Нашата революционна партия скоро ще покаже де е, какво е и какво иска. — от в-к „Знаме“

Пътят е страшен но славен. — от стихотворението „На прощаване в 1868 г.“

Радостта ми няма граници, като си наумя, че „моята молитва“ се сбъдва. — писмото до БРЦК

...законът е напечатан само за робовете и ние имаме пълно право да кажем заедно с Прудона, че сяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството. — от статия във вестник ,,Знаме".
цитирай
56. allvin - коментар на Недялка Димитрова
14.08.2012 18:00
Недялка Димитрова

Комисията предлага,а парламента гласува.И този ли път ГЕРБ ще си покаже небългарския си облик,както се случи с признаване за геноцид на "Екскурзията" със специалната заслуга на Иван Костов?
цитирай
57. allvin - коментар на Нацонален протест
14.08.2012 18:12
Национален Протест срещу безобразията в България

Болестта сама на себе си не може да бъде причина на своето развитие и тя се не лекува и не спира нито с баяния, нито с плачове, нито с молитви, а с унищожението на оние причини и обстоятелства, които са я родили и които й помагат да се развие. Ако е възможно да унищожите или да отстраните тие причини, то организмът на личността или на народът ще влезе в пътят на своята естествен и нормален вървеж, а ако ли не можете то наместо да губите време и да плачете над развалините на своите надежди, изкопайте гробът на Товия и заровете в него това, щото ви е така мило и драго. Но преди сичко попитайте: каква е болестта на нашият народ, кои са причините на нейният прогрес, излечима ли е тая болест, коя е методата, която се рекомандува от здравият човешки разум?

Христо Ботев
цитирай
58. allvin - коментар на Боян Максимов
14.08.2012 18:24
Боян ܔܢܜܔ Максимов

Незнам, ако е нямало робство, какво е било еничерството? Кланетата или десетките хиляди изнасилени и изнесени българки, след всяко едно потушено възстание. А брака по сметка, особено на този глад сега, не виждам грам да е тема табу Май Ботев им е крив,единствено и само защото родните ни управляващи са едни долни и жалки дупедавци, затова се чувстват навярно засегнати. Е това е, когато една измет те управлява, да тръгне същата, да засяга най-болните теми от историята.
цитирай
59. allvin - коментар на Димитър Стоянов
14.08.2012 20:17
Димитър Стоянов

Ботев остава в учебните програми по литература.Това е заявил днес Сергей Игнатов.Ето това е добра новина. Но натискът следва да продължи,за да се върнат преднамерено изхвърлени български автори и техни творби в часовете по литература.
цитирай
60. allvin - коментар на Петя Велчева
14.08.2012 20:18
Petya Velcheva

Имам чувството,че това не е излязло от комисията,а по скоро от някое учебно издателство!
цитирай
61. allvin - коментар на Димитър Стоянов
14.08.2012 20:19
Димитър Стоянов

Не знам, Петя!По-скоро ми прилича на евтин популистки ход,защото в "славеевата песен" на министър Игнатов се цитира името и на тиквоча. "Как тъй ще махате Ботев?!" - намръщил се той. И припка министърът,свиква специална пресконференция. И ...безумието е свалено от дневен ред.Само че докога? Ако не беше натискът в мрежата,щяха да се правят на ни чули,ни видели...Четох някъде,че в тази прословута комисия болшинство са имали случайно попаднали хора, правещи метани на Аллах и Стамбул...Но каква е истината,просто не знам.
цитирай
62. allvin - коментар на GIGI
14.08.2012 20:30
Не напразно има виц за дявола и казана!! Ума ми не го побира как може БЪЛГАРИН само да си го помисли а ТАКИВА ГОВЕДА ДА ГО предложат и то тези които се имат за ''много''учени За мен това са кръгли ПРОСТАЦИ И ТРЯБВА ПУБЛИЧНО ДА ГИ РАЗСТРЕЛВАТ!!!! ЛЕВСКИИИИИИИ ДОБРЕ ЧЕ ТЕ НЯМААААААААА!!!!
цитирай
63. allvin - коментар на Магдалена Дамянова
14.08.2012 20:48
Магдалена Дамянова

Да си подава оставката или направо да бъде уволнен този луд , който дръзна да поиска махане от учебниците ни автора на стихове, чиито строфи са оценени и записани със златни букви в Сорбоната / настане вечер, месец изгрее , звезди обсипят свода небесен...гора зашуми, вятър повее , балканът пее хайдушка песен ....! /
и още е автор на проза ненадмината и до днес по сарказъм , патриотизъм и актуалност.......
Няма какво да се молим да го оставят и ......уволнение за поругателя и то показно!
цитирай
64. allvin - коментар на Крис
14.08.2012 20:50
Kris Di MarYanа

Това е подигравка с България и българският народ! Всичко е нарочно направено, за да не почитаме и помним българските национални герои! Ужас!
Срамота и грехота!
Бог да пази България и българите от всичко лошо!
цитирай
65. allvin - част от днешна стaтия във vesti.bg
14.08.2012 21:00

Днес вълната на недоволство лавинообразно заля "Фейсбук" под очевидно манипулативното заглавие "Да изхвърлим Христо Ботев от учебните програми".

Социални мрежи се напълниха с хиляди гневни реакции.

Групата "Национален Протест срещу безобразията в България" заплашва, че ще направи така че максимален брой деца да не се явят на първия учебен ден, ако безумието да бъде изваден Ботев от учебниците стане реалност.

Като превръща въпроса в откровено политически, ВМРО настоява за незабавното разпускане и закриване на Комисията за защита от дискриминация.

"КЗД е напълно ненужен и безполезен орган, на издръжка на данъкоплатците, чието основно занимание доскоро бе, освен щедрото харчене на държавния бюджет, да си създава измислени проблеми, защитавайки измислени колективни права", декларират от партията.

"Предложенията и констатациите, направени от "комисарите" по отношение на творчеството и личността на Ботев, са скандални и нелепи, издават неграмотност и некомпетентност, но пък за сметка на това са ярък пример за неискано от никого псевдоевропейско подмазвачество.

Напомняме на очевидно незапознатите с историята на народа си членове на КЗД, че Христо Ботев е, освен гениален поет, български национал-революционер, загинал в бой за свободата на България по време на въстание срещу турското робство", палят се във ВМРО.

Те са особено крайни по отношение на членовете на КЗД Баки Хасанов Хюсеинов, Кемал Еюп Адил и Сабри Салиев Ахмедов, но не прощават и на другите: представителите на ГЕРБ и на президента на България - Ана Владимирова Страшимирова, Ивайло Стефанов Савов, Златина Манолова Касърова-Дукова, София Кирилова Йовчева и Лало Пацев Каменов, които са обвинени, че "би трябвало поне да опитат да проявят историческа грамотност и национално съзнание, а не да раболепничат.

Във ВМРО дори са убедени, че "ваденето на Ботев от учебниците" било "заявка на ГЕРБ за общи коалиционни действия с ДПС в бъдеще".
цитирай
66. allvin - коментар на Чичопей
14.08.2012 21:10
"Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов прекъсна отпуската си и свика спешна пресконференция, за да декларира, че "Христо Ботев остава в българските учебници и при това непроменен и такава е позицията на кабинета "Борисов".
Т.е. от Ботевото творчество остава (засега!) онова, което остана след предишните министри! Преди години от Ботев се учеха и публицистични произведения - сега вече ги няма! Що не вземат да ги върнат в училище - "Политическа зима", "Смешен плач", "Примери от турско правосъдие", "Знаеш ли ти кои сме?"... Ама те вече са изхвърлени, нали? Рано или късно това ще стане и с поезията му - в угода на сещате се кого... И правилно е писал един от коментаторите, че засега "Някой опипва почвата и се опитва да разбере колко дълбока е водата!!!" Жалка и продажна картинка... Едно време разни ибрикчии са посегнали на живота на Ботев, сега други посягат на творчеството му.
цитирай
67. allvin - коментар на Constanse
14.08.2012 21:12
Така както уверяват, че нямало как народните приказки и песни да се „усъвременят” в езиково отношение, така в учебника за IV клас на издателство «Просвета» е включена народната приказка за умния РОМ. Затова да не се оставяме да ни хвърлят прах в очите – криворазбраните понятия «хуманност», «толерантност», «равенство на етносите и половете» и тем подобни се прилагат с пълна сила в образованието ни и рано или късно ще доведат единствено до самозатриването ни като нация... Иван Вазов в «Под игото» майсторски е иронизирал тези наклонности (вж. разговора между поп Ставри, Кандов и Огнянов).
цитирай
68. detronator - Нали и Левски изкараха терорист
14.08.2012 21:26
Сега Ботев. После кой?
цитирай
69. allvin - коментар на ginkobiloba
14.08.2012 21:34
Всички антибългари - вън от България !
На всякъде по света хората си пазят историята, традициите, честта. Това не пречи да бъдем гостоприемни с чужденците. Но ако някой (било то посолсство или друга организация) посегне на национални исторически ценности и памет - трябва да бъде ударен през ръцете незабавно. Защото за такива неща няма съд. Това са дела за които не се прилага европейско право, а правото за самосъхранение.
цитирай
70. allvin - коментар на Образцов домашен негър
14.08.2012 21:36
"V. ИЗВОДИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО

Основният налагащ се извод е, че училището е изключително пасивно по отношения на различията. В изследването няма индикации, че учителите или учебното съдържание целенасочено създават предразсъдъци или предизвикват дискриминация. Има обаче много ясна тенденция училището и учителите да не противодействат по никакъв начин нито на формиращите се предразсъдъци, нито на вече съществуващите такива, нито на дискриминационните нагласи... "

И какво точно се очаква да направят учителите, когато децата виждат, че циганчетата и другите маргинали (за чиято маргинализация са виновни родителите и общностите им, никой друг) не внимават в час, пречат на учебния процес, говорят на неразбираем език, крадат от белите си съученици и пр.? Може би да им кажат, че това е нормално, но все пак да не си изграждат негативни стереотипи, защото според националните предатели от "Отровено общество" и турските иззедници от КЗД това противоречи на демокрацията и културното многообразие?!

Я вървете на майната си, гнусни унтерменши и чужди агенти.
цитирай
71. allvin - коментар - 2 на Образцов домашен негър
14.08.2012 21:39
Нека видим, освен Сорос, кой още участва във финансирането на това безобразие:

"Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програмата на Европейската Общност за заетост и социална солидарност - ПРОГРЕС (2007-2013)"

Освен логото на "Отровено общество", което прилича на анус, в документацията се се мъдри и знамето на ЕС. Така че хората да са наясно кой копае гроба на България.
цитирай
72. allvin - коментар - 3 на Образцов домашен негър
14.08.2012 21:43
Ето малък откъс от "изследването":

"За съжаление повечето деца вече имат изградени негативни стереотипи за ромите още на тази възраст: „Те са черни, мръсни и крадат”, „Всички са лоши и със скъсани дрехи”, „Те са бедни и ровят по боклуците”. "

Тези негативни стереотипи, неуважаеми юди от "Отровено общество", не са плод на предразсъдъци, а на това, което децата виждат. Щяхме да говорим за предразсъдъци, ако децата не бяха виждали на живо циганин и не бяха ставали негова жертва, а само бяха чували за тях. Но след като изследването е правено в смесена паралелка, значи това, което казват децата, е истина: "циганите са мръсни, черни и крадат, всичките са лоши и със скъсани дрехи".

Децата не са слепи, глухи или без обоняние, така че няма нужда да ни казвате какво са искали да кажат и защо са го казали по този начин.
цитирай
73. allvin - коментар на hahav
14.08.2012 21:45
Умирали са хората за майка България, мъчили са ги, преследвали са ги, а тия сега искат в учебниците по БЪЛГАРСКА история да пише че нямало турско робство и че Ботев бил терорист. Милички американци - да Ви напомня ли, че Вашият първи президент, Джордж Вашингтон, е бил робовладелец? Да Ви припомня ли, че същият този човек се подписва на Декларацията за независимостта, която гарантира равни права на ВСЕКИ един гражданин? Да Ви напомня ли, че ВИЕ не го представяте в лоша среда? А искате от НАС да пишем в НАШИТЕ учебници, че Ботев и Левски, които са умряли за СВОЯТА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, че са терористи?
цитирай
74. allvin - коментар на bulgarin555
14.08.2012 21:47
Ние никога няма да забравим ,че България е била под ТУРСКО РОБСТВО и БЪЛГАРИТЕ СА УНИЖАВАНИ 5 ВЕКА !!! АЗ не искам Турция и турците за приятели и братя!!!Нека Правителството да не се опитва да ни СБЛИЖАВА с Турция и Турците като продава медийните права на България,вследствие на което телевизиите ни излъчват в България нискобюджетни и безидейни сълзливи турски сериали.Като изважда от учебниците на България - докато я има тая държава на картата на света - народните герои и борци против турското робство!Сигурен съм че в БРАТСКА ТУРЦИЯ няма нито българска телевизия нито български филми нито български учебници за българското малцивство там и НИКОГА няма да го разрешат това.
цитирай
75. allvin - коментар на бат Милко
14.08.2012 21:50
За сега Ботев остава. Още е рано. Сега само ни изпробват изродите. Това ще се случи след 10-12 години, когато вече българите са останали още по-малко и ще са станали наистина чужденци в собствената си държава.
цитирай
76. allvin - коментар на Образцов домашен негър
14.08.2012 21:52
Историята е следната: от сороския институт "Отровено общество" са се опитали да окажат натиск над министерството на образованието, да махнат Ботев и Вазов от учебниците, като съучастници в подготвяното престъление са били турските иззедници и еничарския корпус на КЗД.

Това щеше да стане тихомълком, но за ужас на сороските юди и турските иззедници, изтече информация за подготвяната свинщина, финансирана от Сорос, Турция, Европейската комисия и няколко чужди посолства в България и след като народът реагира гневно, поредният опит за смазване на българщината се провали. Тая сбъркана комисия, пълна с еничари и хора с турско самосъзнание е ясно защо участва в антибългарските прояви на "Отровено общество". Но чий го дири и Министерството на труда и социалната политика в проекта, целящ окончателното сриване на българското образование, унищожаването на традиционните ни ценности, а накрая закриването на държавата?!

Не е ли редно пресконференция да дадат от това министерство и да обяснят на българските граждани защо експерти от министерството правят съвсместно изследване с антибългарското сороско "Отровено общество"? Ами то така утре някое българско министерство може да реши да парви съвсместно изследване и с "Ал Кайда".
цитирай
77. allvin - коментар на k.a.d.2
14.08.2012 21:53
Ми оправете си комиссите бе господа политици!!! Кой ви е крив че и там сте изпоназначии разни..."другарки на наши другари"???
Коя е тази държава, която може да подеме полемика, ама изобщо, за един отдвамата си най...силни национални герои??? - я идете в Турция, въпреки възвръщането на ислямизма,да видите, дали някой може да каже нещо срещу Кемал Ататюрк??? - човекът който спаси Турция през 1923 г., правейки я светска държава? Как може изобщо да се разсъждава над това, дали Ботев и неговото оригинално творчество да присъства в нашата литература??? че нали това е, едва ли не последния бастион срещу цялата чалгаджийска култура??? Или вече...майната и на културата...образованието..и всичко свързано с тях???
Бе колко му е като слушам не само Бойчо да се изказва па...старовремски и патриархалното?! - някой наскоро ми говореше пак за моми...та айде сега и момите да махнем от народното творчество.
Бе то не че можеш намери моми, по моминско "време", но това какво общо има с историята на народното творчество??? Ненормалници....
цитирай
78. allvin - коментар на nedzhati
14.08.2012 22:51
Някой опипва почвата и се опитва да разбере колко дълбока е водата!!!

Но духът и традицията на българският народ ще надживее дори и света!
цитирай
79. allvin - коментар на Образцов домашен негър
14.08.2012 22:56
"Отровено общество" трови българското общество вече 20 години. Именно от тях дойде оная мерзост, турското робство да се нарича "османско присъствие", те и партньорите им проведоха престъпната приватизация и прецакаха целия преход.

Същото това "Отровено общество" от дълги години финансира антибългарския хуйзелски комитет, който смачка българите и узакони дискриминацията на циганите и всякакви други паразити над бялото българско мнозинство.

Разните му там центрове, институти и пр. НПО-та, в чиито имена се съдържат "демокрация", "пазарна икономика", "либерални стратегии" и т.н., също финансирани от Сорос, превърнаха българите в най-бедните европейци, като въведоха лобистките си закони чрез техните хора в българския парламент, а техни хора има в абсолютно всяко правителство от началото на престъпния преход.

С икономически и социален терор, прикрит зад либерализъм, тая отвратителна пасмина от юди, продали и майките си за сребърниците на Сорос, разсипаха държавата ни, изплюха се на националните ни герои и докараха почти до край холокоста над българската нация.
цитирай
80. allvin - коментар на oceanside
14.08.2012 22:57
Това, което изглежда като локален проблем е малка стъпка от проправянето пътя на Глобализацията.
Чифутчетата много бавно, търпеливо и методично внедряват паразитни комисийки във всяко правителство
на всяка една държава.
Де юре, благородната им цел е "борбата и елиминирането на дискриминацията",
но де факто, за да се осигури най-ефективен световен контрол, истинската им цел е да се искореният всички етнически конфликти в света. Всички, освен един, които трябва да се помни, повтаря, и репарира от
цял свят - завинаги! Холокоста.
Тези комисийки имата за задача ефективно да преписват и модифицират
историята на всеки народ така, че всички предишни конфликти да избледнея и бъдат забравени до
няколко поколения.
Дали това ще се случи, зависи единствено от овчоглавието на народите.

Забележете колко бързо ще се задуши и потули тази история, за да не се привлича внимание и съпротива.

Добре дошли на пътя на Глобализацията.
цитирай
81. mitkaloto - Идват избори. Слънцето каза, че ...
14.08.2012 23:06
Идват избори.Слънцето каза ,че Ботев остава в учебниците.Потвърди го мин.на образованието.Следват Левски,Раковски..А тази комисия искам са я попитам..Вашите майки имат ли вина....
цитирай
82. shtaparov - Великият борец пречи на тираните
14.08.2012 23:55
Ботев пречи само на турците и на техните слуги,които искат цензура за Българите- на никой друг! А "Бай Ганьо" пречи на цяла България,но никой не иска да го маха!!! Явно защото ни е набутан за изучаване от полуумни туркокомунисти,а не от Българи!!!
цитирай
83. allvin - коментар на Безмерно възмутена
15.08.2012 00:31
[#6] Безмерно Възмутена

Че как ще променяш чуждо творчество, бе...това е възможно само в България...да сте чули да променят текста на стихотворения на Петрарка, Шекспир или някой друг, щото на някой от управляващите не му допадал текста...Тая простотия трябва тотално да бъде спряна...Тая измет в министерствата трябва да бъди ИЗМЕТЕНА КАТО БОКЛУК!!!
цитирай
84. allvin - коментар на Албена Казакова
15.08.2012 00:32
[#7] Албена Казакова

Въпросът е дали да си зачеркнем историята. Да не би 500 години да са ни галили по главите? Стига с тези глупости! Оставете Ботев и едновремешните турци на мира!
цитирай
85. allvin - коментар на Отвратен
15.08.2012 00:40
[#8] Отвратен

Жалко за държавата, която осквернява най- достойните си синове. Практически вече сме една колониална държава, забравим ли , че са съществували борци за свобода, няма да има и обратен път назад! Колко трагично, какво падение на българския дух!?! :(((
цитирай
86. allvin - [#13] ГОСТ Не знам, това което ...
15.08.2012 00:42
[#13] ГОСТ

Не знам,това което се пише тук е повече от абсурдно.Аз съм от града на ,,АПОСТОЛА,,писна ми от глупаци, които не си знаят историята.Само глупак може да си помисли,че ние българите сме живели добре в онези тежки времена на еничерство, на най-високите данъци на които сме подлагани,незначи и нищо и това че турчин харесали българка е негова и много други извращения.Романи,като ,,ПОД ИГОТО,, навярно е една измислица на Вазов или ,,ВРЕМЕ РАЗДЕЛО на Антон Дончев.Бескруполни псета на новото време!!!
цитирай
87. allvin - [#15] Mihaela Безумие е да се ...
15.08.2012 00:47
[#15] Mihaela

Безумие е да се премахне една от най-колоритните личности в историята!Не мога да повярвам,че има хора,за които дали съществува българската държава е нищожен факт.Добре,че навремето българите не са разсъждавали по този начин,защото сега щяхме да бъдем турски граждани, а не български!
цитирай
88. allvin - [#17] Мила Б. От какво са били лишени ...
15.08.2012 00:51
[#17] Мила Б.
От какво са били лишени освен от собствен владетел и държава? Донякъде има логика във въпроса,защото днес,когато си имаме и владетел,и държава пак сме роби. Да си роб не означава задължително да си притежание на друг човек,както е било в Римската империя или в Древна Елада. Да си роб не означава да живееш под чуждо владичество. Роби има и днес,роби са тези,които си мислят,че турското е било присъствие,че въстаниците са били бандити,че не е било толкова лошо,а дори в някои отночения е по-добре да си роб. Със сигурност е по-лесно за малките души,за слепите и страхливите,които гледат само собственото си сиво и безсмислено съществуване, живот по инерция без идеали,без достойнство. Истински свободните никога не могат да се превърнат в роби,независимо на какви изтезания,лишения и унижения биват подлагани. В мислите,в мечтите,в своята действителност те остават рицари на свободата. Тъжна е тяхната съдба.Те жиеят в жесток и безчувствен свят, напуснали нямото стадо,превръщат се в изнурени единаци,в бродещи души. И въпреки това отказват да видят вятърни мелници във великаните,с които се борят,отказват да повярват,че няма друг изход,че разложението на обществото е необратимо. Най-често подобни странстващи рицари умират в нищета и самота,неразбрани,отхвърлени. Такива са били борците за свободата на България. Може би в името на паметта им не е редно да се питаме дали нямаше да е по-добре да си стоим поробени, Може би пролятата кръв,отмила срама на робството, трябва да изплакне слепите ни очи. Може би тогава ще осъзнаем... може би...
цитирай
89. allvin - [#19] Galya Просто съм зане...
15.08.2012 00:52
[#19] Galya

Просто съм занемяла след прочетеното.Срам за българите. От къде се взеха тези мерзавци, които четат историята според техните лични интереси. Това не може да бъде истина! Не искам да повярвам.
цитирай
90. allvin - [#20] Цветелина Пак ли ще ставаме ...
15.08.2012 01:04
[#20] Цветелина
Пак ли ще ставаме по католици от папата? В САЩ цензурираха Марк Твен, ние ли ще оставаме по-назад? Що да мъчим главите на децата с "Елегия", "Моята молитва", "В механата" - ще вземат да започнат да мислят (ако все още го могат) и ще осъзнаят, как в културно развитие не сме мръднали вече близо 150 години. Не им трябва да четат "Записки по българските въстания", "Бай Ганьо", "Приказка за стълбата", "Зимни вечери" (там присъства думата "цигани") ... Не им трябва да знаят кой е Левски (те отбора го знаят де), кой е Ботев и Бенковски - ще вземат да се почувстват дискриминирани! Не им трябва да знаят за Батак, Перущица, Брацигово, Панагюрище. Сложете им "Миска Лиска" и "Доко, Доко" - това няма да им действа дискриминиращо.

Не трябваше да чета тази статия - отново побеснях от вопиющата глупост на няколко кляфки, решили да отчетат дейност. Само защо не се борят срещу истинската дискриминация, а? Не им стиска!
цитирай
91. allvin - [#22] Родолюбец Да "изх...
15.08.2012 01:06
[#22] Родолюбец
Да "изхвърлите" патриарха на българската литература от самата литература, мисля че ще се съгласите с мен, че най-малко е глупаво, наивно и противно! Мислите, че думи като поробители, тирани и мн други накърняват нечия гордост? Кой е мислил за гордоста, мнението и чуствата на прадедите ни ? Ще жи кажа кой Вазов, Ботев, Левски и много други хора умрели за свободата на тази страна, страна която сега се отрича от тях !! Не само от Ботев, а и от много други, но не е сега времето и мястото. Някой по горе каза, че не сме били роби и че Османската империя не била робовладелска а феодална! Да дори и да се пише феодална (пак заради променяне на историята и литературата, за да не убижда някой) прочетете малко за това как са живяли и за какво умират българите дали са имали право на глас или на каквото и да било и тогава говорете за да не се излагате! Искате си родството "ей Богу" колко смешно и едновременно тъжно е това! Да това Левски го е казал а замислила ли си се, защо тогава той иска освобождението ? Нали всичко е било страхотно защо тези хора хващат оръжието и заминават в балкана без близки и имущество ? Защото са нямали интернет сигурно!!! Прочела си нещо за Левски, но хората днес или поне повечето имаме една избирателна способност четем това което ни изнася за момента, а не е редно така ! Другите дърйави си измислят история и си я добавят към своята защото нямат или е прекалено бедна, а вие се опитвате да унищожите богатата българска литература! Срам и позор ! Ако премахнете Христо Ботев и всички патриотични произведения от българската литература какво ще научат бъдещите поколения ???? Махате Ботев от литературата, после махате други важни и стойностни личности от историята ни и не усещате ли как малко по малко българина губи своята култура, личност, история, традиции ? А какво е човек без тези неща ? - НИЩО!!! Знам, че това което пиша едва ли ще повлияе или ще бъде видяно от някой, но все пак ако някой го е прочел нека знае това е българско не го махаите толко лесно няма да се хареса на народа! Замислете се какво са направили тези хора за народа, какво сте направили вие за него и кажете според вас кого ще избере да запази народа ????
цитирай
92. allvin - [#23] тцЪ Да бе, верно - защо да ...
15.08.2012 01:08
[#23] тцЪ
Да бе, верно - защо да изучават Ботев? Защо да четат "Елегия", "В механата", "Моята молитва", "На прощаване"?
Защо да се запознават със "Записки по българските въстания" - която освен летопис, се явява и своеобразен портрет на тогавашното общество (който е чел първите глави, знае за какво иде реч)
Защо да четат Константинов - "Бай Ганьо", "Пази , боже, сляпо да прогледа"
Защо да четат Смирненски - "Приказка за стълбата", "Зимни вечери" (в последното фигурира думата "цигани" - циганите... извинете "ромите" ще се обидят ...
Ще започнат да мислят (доколкото са усвоили това умение) и ще стигнат до извода, че нищо не се е променило за последните 150 години.

В САЩ цензурираха Марк Твен, ние ли ще оставаме по-назад, а?

Защо им е на децата да знаят какво е ставало в Батак, в Перущица, в Брацигово, в Стара Загора, в Панагюрище?...
Сложете им в учебниците текстовете на "Доко, Доко" и "Камъните падат" и няма да се чувстват дискриминирани.

Защо да знаят кой е Левски (достатъчно им е да знаят, че има такъв отбор), кой е Ботев, Бенковски... Стига да знаят кой дава парата, друго не им трябва.
Ето, другарката Йоана Томова (директор на най-голямото издателство на учебници и помагала в България), прекрасно е усвоила последното.

Отивам да се изплюя някъде, защото не ми се иска да си наплювам монитора.
цитирай
93. allvin - [#24] кита Има разни личности в ...
15.08.2012 01:10
[#24] кита
Има разни личности в държавата на които им е много изгодно народа да остане ПРОСТ!!!! Много ми е жално като гледам тази картина, искат да останем без история да сме супер манипулирани и т.н. Не знам кога тоя народ ще се събуди и ще разбере , че тия лиглювци в парламента ги командваме ние (тези които сме избрали) , а не обратното! Те работя за МЕН а, не аз ЗА ТЯХ!!!
цитирай
94. allvin - [#26] аман вече мила Жана, дей...
15.08.2012 01:13
[#26] аман вече
мила Жана, действително през турско (или поне през по-късната му част) занаятите и търговията е била доста добре развита. Може ли, обаче, това да промени факта, че при всяка една прищявка на агите хора са били зверски убивани, посичани, гаврени? Навярно не си чела един труд, наречен "Райна княгиня", в който доста цветно е описано как деца са били насилвани и бременни са били разпорвани, за да се гаврят с неродените им още деца. (да уточня, че в момента съм бременна и този спомен от книгата ми е доста болезнен). Така че, кой, извинете, беше Ботев и какво си е мислел той като е пишел такива лоши неща за братята турци? Да не би, случайно, да е бил свидетел, че да ги разбира толкова много тия неща? Трябва, разбира се, да се освободи литературата и историята от него, иначе на господа управляващите няма да им е чак толкова лесно да ни "ръководят". Срам ме е от тая държава!!!
цитирай
95. allvin - [#28] Ди всички, непознаващи ис...
15.08.2012 01:15
[#28] Ди всички, непознаващи историята си!
Абе, глупци на глупците. Как не ви е срам,бе? Самата мисъл да го няма Ботев и да поставяте аргументи против неговото съществуване в учебниците е... като не ви харесват някой неща- късате българския паспорт и марш в Анадола.
Вместо да се чудим как да върнем самочувствието на стар и велик народ, ние мислим как да го сринем тотално. "Българска' работа - ама не съвсем...
цитирай
96. allvin - [#30] Кирчо “. . . Както с прием...
15.08.2012 01:17
[#30] Кирчо
“...Както с приеманието византийската култура ние се показахме маймуни и достигнахме да бъдеме робове на азиатските варвари, така и със сляпото поддържание на Европа ние ще да достигнеме да бъдеме робове сами на себе си. — Когато е така, то какво тряба да се прави? — Преди сичко ние тряба да влеземе в самуиловска борба с новата Византия, пък тогава вече да заемеме от Европа това, щото ни е потребно, щото ни не достига й щото е признато за полезно на човекът. В противен случай с нашият живот е неприменимо нищо човеческо и ние твърде лесно можеме да загинеме....” Хр.Ботев
цитирай
97. allvin - [#34] Читател Тотална некомп...
15.08.2012 01:23
[#34] Читател
Тотална некомпентентност цари в МО, в стремежа им да променят историята, а може би причината е да се подмажат на някои? Зачеркването на иконите ни , манипулацията върху поколението , за да не познават героизма им , посланието и това, че те са дали живота си за нас говори за ниското ниво , на което се намират чиновниците в министреството.Горко на младото поколение, което те мислят да възпитат.
цитирай
98. allvin - [#35] ЕДИН ЛУД Ботев е история, ...
15.08.2012 01:25
[#35] ЕДИН ЛУД

Ботев е история , Ботев е поезия и никой никога няма да я махне защото всеки един ще се вдигне пред събранието. Ботев е направил толкова много за България, а вие какво направихте ? Аз ще ви кажа - нищо!!!
цитирай
99. allvin - [#40] Цветомила От малка съм в ...
15.08.2012 01:30
[#40] Цветомила

От малка съм в чужбина. Учих до 5-ти клас в България. Не зная цялата история с подробности, но знам че Христо Ботев е един от хората който до ден днешен ме кара да се чувствам българка, независимо на коя точка на планетата съм!

От отстраняване или подправяне на историята няма никакъв смисъл. Радвам се когато чета всички тези коментари и съм убедена че по-скоро ще бъдат премахнати тези, заради които пишем ние тук всичко това.


Докато Ботев се е борил срещу такива които несправедливо са убивали - наши прадеди, борил се е за СВОБОДАТА и това не трябва да го знае младото поколение??? Явно наистина някой не иска младото поколение да е борбено....

И не разбирам защо не трябва да са 'османи' след като по цял свят в учебниците и по историчните книги така ги наричат???

Ако искаме да се променим като хора - толерантност, милосърдие, отзивчивост... То не историята ни трябва да се унищожава, а да бъде създадена база / среда, в която хората могат да се развиват съответно.

Това което в момента се случва в България е историята на Америка в компримиран вариант. И знам че България ще стане много силна държава и то доста скоро, само трябва всички взаимно да вярваме в това!

Не е гордост че не живея в родината си, но мисля че когато останат само роми и остатъците от 'османците', ще се сетят политиците че нещо са объркали...

Но нека да не се откланям от темата - Ботев ще остане за винаги в учебниците!!!
цитирай
100. allvin - [#41] България над Всичко Б...
15.08.2012 01:31
[#41] България над Всичко

Българи, всичко си има някакви граници, а тези мишки в София започват да преминават всичките!!!! Как е възможно някой ДОРИ да си помисли да премахне Ботев от учебниците?!?!? " БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО" Ботев ще живее.
цитирай
101. allvin - [#43] Иван Добрев Патриотите ...
15.08.2012 01:33
[#43] Иван Добрев

Патриотите днес!!!

,,Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!"

Христо Ботев
цитирай
102. allvin - [#45] Иван Димитров Наистина ...
15.08.2012 01:35
[#45] Иван Димитров

Наистина турците (защото агенцията за дискриминацията е оглавена от такъв) си играят и може би Бойко Борисов ще го играе супер герой пак и ще вдига ПР. Това го правят винаги като наближат избори. И с Рашков беше театър и много други подобни заигравания на патриотична тема е имало и пак ще има. Ще има още особено около месец преди изборите, пак ще има цигани с брадви и скинари по улиците. Аз вече не им се връзвам. Ще чакам да видя, че иначе много лесно залитаме като сме емоционални. АКО ОБАЧЕ наистина има желание да подменят Ботев или подобни, просто мисля откровено да изляза на улицата и да им го.... и не съм сам....
цитирай
103. allvin - [#47] Не вярвам на очите си, , Тежко, ...
15.08.2012 01:38
[#47] Не вярвам на очите си

,,Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани;
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани".

Христо Ботев

Да се изкара този велик човек от учебниците е равносилно на богохулство, мисля че е време ние да изхвърлим министерството от държавата си! Този велик българин е умрял за да ни спаси от такива като тези дето сега ни управляват, а най-тъжното е че тези ние сами си ги избираме и сега те ограбват историята ни!!! :((((((((
цитирай
104. allvin - [#50] "Хан Крум" ...
15.08.2012 01:40
[#50] "Хан Крум"

Ликувайте форумци! След бурното денонощие на нашето недоволство, заплахата МОН по предписание на КЗД да преразгледа „дискриминационното” творчество на Христо Ботев отпада. Това е победа на волята на народа над политиката! Разбира се, след 2009 г. всяка народна победа априори става победа и на Бойко Борисов. Някой от форумците ми предложи бас, че Бойко щял да ревне в стила си:”Долу ръцете от Ботев!”. Какво стана всъщност?

Министърът на просветата Сергей Игнатов, прекъснал отпуската си, за да защити Ботев, но от името на Борисов. Не разбрах, от кого защити министърът Христо Ботев. От нелепото предписание на КЗД, предизвикало това масово недоволство или цитирам: от „некоректни писания в интернет”.

Защо ли си мисля, че тази чрезвичайна министерска пресконференция беше продиктувана от реакцията на обществото и се превърна в типична проява на българската мъдрост „Гузен Борисов, негонен бяга”.

Да не забравяме, че КЗД е новоизбрана от мнозинството на ГЕРБ и председателят й Ана Владимирова Страшимирова е лично одобрена от премиера.
И така става ясно, че учебниците по история няма да се коригират, т.е. заедно с Христо Ботев съвсем естествено остава и периодът на управление на Бойко Борисов със своя кабинет.
„И сме убедени, че никой от следващите правителства няма да посмее да посегне на тези наши светини”, разбирай Ботев и Борисов, категоричен е министър Игнатов.
Както се вика и Христо Ботев цял и Борисов сит, пардон преживе в историята...
цитирай
105. allvin - [#54] Сотирис Що за подигравка с ...
15.08.2012 01:44
[#54] Сотирис
Що за подигравка с българския народ?! Ако махнете Ботев от учебниците, махнете и всичките му паметници от България... ненормалници. Братя и сестри не се продавайте на Америка за пари. Ние сме по-богати и по-силни от тях, защото сме древен народ! Преживяхме Римската империя, Византия, Турските поробители, световните войни и нищожните им договорчета, с които се опитват да ни унищожат и до днес. България е била и винаги ще бъде! Аз ще разкажа на децата си истината за България, нейните войни и борците за свобода - от Спартак до Левски. Ще им покажа древните български руни, писания и календари.
Какво правите за моята страна г-н Президент, защо сте толкова коварен г-н Премиер?! Бъдете на щрек вие в парламента, ЗАЩОТО НЯМА НИЩО ПО-СТРАШНО ОТ ЛЪВСКИЯ НАРОД НА БУНТ!!!
цитирай
106. анонимен - коментари
15.08.2012 14:57
Комисия за защита от дискриминация: Левски бил нарушител на реда, Вазов бил неправ, но трудно се редактирал, „Къде си вярна, ти любов народна” не е много подходяща за учебник по „Музика”

Alex Res

Дерзайте! Тоз век беден, осъден е да види
Все, що е най-омразно, чудовищно и зло:
Един злодей да вдига от кости пирамиди,
А друг - да слага венци на негово чело.

...
Вий, варвари безсрамни, вий, кърлежи вонещи,
Които сте се впили в славянската снага!
Вий хуни, вий вандали! Вий бухали зловещи!
Вий зверове! Проклети да бъдете сега!

/Иван Вазов/
цитирай
107. allvin - коментар на Генчо Вълчанов
15.08.2012 17:50
Генчо Вълчанов

Народ който не помни историята си няма бъдеще !
цитирай
108. allvin - коментар на Диана
15.08.2012 17:51
Diana Grozdeva-Leondaridi

гласа НАРОДЕН трябва да се чуе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
109. allvin - коментар на Мишел
15.08.2012 17:53
Michel Sussi

‎....Нито крачка назад! Да заличим Левски, Ботев, а утре не знам още на кого ще вдигнат мерника.... Безобразие, нямам думи...
цитирай
110. allvin - коментар на Васо
15.08.2012 17:56
Васо Васо

Човешката наглост и безочие достигат критични предели ,членовете на тази комисия не носят дори български имена !
цитирай
111. allvin - коментар на Златка Димитрова
15.08.2012 18:01
Zlatka Dimitrova

ИСТОРИЯТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА, ДА ТУРЦИТЕ СА БЕСНЕЛИ НА ПОРОБЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, КОЛИЛИ, ИЗНАСИЛВАЛИ....ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО , НИТО ЗАРАДИ ТУРЦИТЕ НИЕ ДА СИ ЗАЛИЧИМ ИСТОРИЯТА. ВЪОБЩЕ Е ЛУДОСТ ЧЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ СА АКТУАЛНИ И СЕ РАЗСИКВАТ. ТУРЦИТЕ ДА СИ ПРОМЕНЯТ ИСТОРИЯТ И ЛИТЕРАТУРАТА.
цитирай
112. allvin - коментар на Ива Атанасова
15.08.2012 18:05
Iva Atanasova

Не знам кой се връзва на статиите по сайтовете и кой - не, но е факт, че видите ли, прекъснал си министърът отпуска си, за да ни обещае, че Ботев и Борисов (?!?!) остават в учебниците? Апропо, Борисов какво ще прави там? Ще реже неудобните стихове на лентички ли? Факт, че очевидно дискусия е имало и това е всъщност срамното, както казва Златка, че въобще се е заговорило за подобно малоумие Ботев да го няма или да се цензурира... Нощес до късно се дискутираше както това, както и други наболели проблеми и явно взе да ни идва в повече, защото и много от нас не спаха заради това, затова - голямата гьостерица и всички вън от комисии и от министерства, вън от държавата. Национални предатели, дето не се налапаха толкоз години. Да видим и първия, много верен коментар на Генчо, какво повече да говорим. Каквото и да сме преглъщали досега, ТОВА вече не можем да си позволим да им го простим. Пази, Боже.
цитирай
113. allvin - коментар на Павел Петров
15.08.2012 18:28
Pavel Petrov ‎"

Турците били представени като убийци". Ами с перце не са ни галили... Времената са били такива, и дори да си сложим розовите очила, ние сме били "рая" и "гаури". В очите на някои съвременни турци, живеещи в България, все още сме си.
Хайде след Ботев, Вазов и Константинов да погнат и Талев, че той също не си поплюва!
цитирай
114. allvin - коментар на Адул Хитьо
15.08.2012 18:29
Адул Хитьо

АБЕ ЕЙ, МЪРШИ ДОЛНИ, ПОЧВАТЕ ДА ПРЕКАЛЯВАТЕ ПЪРВО БОТЕВ СЕГА И ЛЕВСКИ, КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ДА ПЕТНИТЕ ИМЕНАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТИНИ?!?!?!? СЕГА ПЪК ЛЕВСКИ БИЛ ПРЕСТЪПНИК!!! СЕРЕМ ВИ НА ЖИВОТА ЕНИЧАРИ, ДА УМРЕТЕ ВСИЧКИ ОТ ТАЯ КОМИСИЯ, ШИПТАРИТЕ ...Адул Хитьо
А ТОВА НЕ СА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ВЕКОВЕ?!?!?!? ВИЕ ОТ ТАЯ СМЕШНА КОМИСИКА ЩО НЕ СЕ САМОСЕЗИРАТЕ ПО ТИЯ ВЪПРОСИ И НЕ ПОТЪРСИТЕ СМЕТКА НА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ЗВЕРСТВА, А ГЛЕДАТЕ КАК ДА ЗАЛ...
ЕЕТЕ С КАЛ СВЕТИТЕ ХОРА ЗА НАРОДА НИ?!?!?!?!? И КАКВИ ЕТНИЧЕСКИ ПЕСНИ ДА ВКЛЮЧИМЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО МУЗИКА ТУРСКИ ЛИ, ВИЗАНТИСКИ, Я ПОТЪРСЕТЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ДА НЕ БИ И БРАТЯТА АСЕН И ПЕТЪР НЕ СА КРАДЦИ ЗАЩОТО ДОНЕСЛИ ИКОНАТА НА СВ. ДИМИТЪР ОТ СОЛУН В ТЪРНОВО, СИГУРНО СА Я ОТКРАДНАЛИ А?!?!?!? ИЛИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ ЧЕ СА ВДИГНАЛИ ВЪСТАНИЕ СРЕЩУ ВИЗАНТИЦИТЕ?!?!?!? ВИЖТЕ КИРИЛ И МЕТОДИ ДА НЕ СА ОТКРАДНАЛИ МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ИЛИ СА ГЕПИЛИ ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ОТ МАЛЯКИТЕ А?!?!?!? СМЪРТ ЗА ВАС МЪРШИ СЪМРТ!!!
цитирай
115. allvin - коментар на Александър
15.08.2012 18:34
Alexandrov Alexander

ДОЛНИТЕ АНАДОЛСКИ ЖИВОТНИ СА ИЗКЛАЛИ НАРОДА НИ КАТО ПРАСЕТА ! ЗА 500 години мръсните ЖИВОТНИ са оставили живи едва 30 000 БЪЛГАРИ в цяла България ! ТОва освен РОБСТВО СЕ НАРИЧА И ГЕНОЦИД и то на ВЕРСКА ОСНОВА ! А КОМИСИЯТА -НА КОЛКО РЯЗАНИ ВЕЧЕ ДУХАХТЕ ???

БЕСИЛО ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ от КОМИСИЯТА !
цитирай
116. allvin - коментар на Гора Лесова
15.08.2012 18:36
Гора Лесова

На личните документи на всеки българин пише - гражданство БЪЛГАРСКО! Конституцията им осигурява правото на вероизповедание. Официалния език е БЪЛГАРСКИЯ! Ще учат Историята на България такава, каквато е и то на български език! Всяка промяна ...
в Историята, освен ако не е новооткрит факт , има за цел да обслужва нечии интереси. Едно от условията за точност на Историята е използването на верни факти и точни определения - робство , владичество , присъствие , наместничество са за художествената литература. Тук сме били под ТУРСКО ИГО -Състояние на чуждо държавно управление, при което дадено население е обезправено и лишено от възможността за самостоятелна политическа, икономическа и културна изява. Явно някой се срамува от предците си и желае тези думи да се подменят , както и факти. Никаква телевизия на турски! Да си направят такава на турски! Аз съм изтрила БНТ. Ще я запиша отново, когато премахне новините на турски език! Цял народ ще се съобразява с някакви неграмотни гьотверени, хайде бе! Вкарате ги в училище, че да научат националния си език и да разбират, а не да ги държите неграмотни, за да ги командорите! Да знаят колкото си искат езика, ако искат да ги ползват и за лизане на задници, но тук се говори и пише на български език! Да ходят в САЩ и там да учат майчиния си език в училище! Също там да гледат новините на турски език!
цитирай
117. allvin - коментар на Георги Петров
15.08.2012 18:38
Georgi Petrov

Нашите управляващи са долни кретени и пиявици!Смучат от изтънялата кожица на горкия човечец!!!Питам докога ще търпим тези безобразия до кога ще седим ще си мислим че помията която се излива върху нас е дъжд докога тези безчинства всеки сре...
дно интелигентен човек може да прозре що за изроди са тези хора които да посегнат на тези велики личности тези колоси които би трябвало да са за всеки един от онези тъпоглавци пътеводи светлини!!!Нямам думи!Жалко за децата ни жалко за нас!
цитирай
118. allvin - коментар на Лъчезар Христов
15.08.2012 18:39
Лъчезар Христов

Ако ще махаме Ботев,ами тогава въобще да не пишем за турските кланета и зверства!!!То бива, бива слагачество,ама чак пък толкоз!!!
цитирай
119. allvin - коментар на Катя Костова
15.08.2012 18:41
Катя Костова

Те преминаха всякаква граница.Нека ги спрем!!!
цитирай
120. allvin - коментар на Ангел Джамбазки от ВМРО пред ,,Агенция Фокус"
15.08.2012 23:29
Комисията за защита от дискриминация е вредна, абсолютно безсмислена и ненужна и час по-скоро трябва да бъде разпусната и закрита. Това каза пред Агенция „Фокус” общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. „Това, с което се занимава тази комисия, когато не си купува джипове и не харчи 2,5 млн. лева на година за удоволствие на Кемал не знам какъв си и всички подобни нему да се возят в беемвета в София, се занимават с това да защитават съмнителното за мен и несъществуващо право на циганите да се возят без билети в градския транспорт, да не си плащат водата, тока и т.н.”, каза Джамбазки. „Самият факт, че се отдават на литературно четене и на изследване на учебниците по литература и по история е меко казано смехотворно и щеше наистина да е много комично, ако не беше жалко и ако не беше абсолютно безотговорно и национално предателско. Да седнат да обясняват как трябва да отпаднат текстове от Вазов, от Ботев, как Левски трябва да бъде представян като виновен според турските власти, защото това е написал някой малоумник в един от докладите – е някакво психическо състояние на духа на тези хора. Тези хора очевидно са много чуждопоклонно, подмазваческо наведени и се опитват да си измислят работа”, посочи Джамбазки. „Оставям бе коментар факта, че индианците не трябва да се рисуват с пера по главите, защото сегашните индианци не били с пера по главите, нали се сещате, че трябва да се пренапише „Винету”, заради Комисията по дискриминация. Оставям настрана факта, че наричат Левски нарушител на реда. Тези хора си позволяват това нещо. Оставам настрана факта, че те вероятно не знаят, че Христо Ботев освен гениален поет е и революционер, който загива в бой с турска армия в борба за Освобождението на България”, подчерта Джамбазки.
цитирай
121. allvin - продължение на коментара на Ангел Джамбазки от ВМРО пред ,,Агенция Фокус"
15.08.2012 23:33
Тези хора се опитват да пренапишат учебниците по история, учебниците по литература. Те се опитват да пренапишат Вазов и Ботев. Хора, които не са достойни да стоят в една стая с портрет на Левски, Ботев и Вазов, ще кажат какво ще напишат Вазов, Ботев и как се отнасят към Левски българите. Това е унизително, смешно, жалко и безотговорно. Така че – разпускане и закриване на тази комисия”, зави Джамбазки.
Според него е хубаво да се направи сериозен финансов преглед на делата на Комисията за защита от дискриминация, както и на това дали са спазени всички законови норми по сформирането и мандатността на комисията. Изобщо какво са правили тези хора, докато не са чели Винету, за да кажат, че индианците не са с пера. „Кемал Еюп, някоя си Страшимирова и другите анонимници ще редактират Чинтулов. Това е смешно и жалко. Тези хора трябва да бъдат разследвани сериозно за поведението и за действията си. Лицата, които трябва да бъдат проверени са – Анна Владимирова Страшимирова; хубавото българско име - Баки Хасанов Хюсеинов, Атанас Мусорлиев, Кемал Еюп Адил, Сабри Салиев Ахмедов и новите звезди на президента на републиката Ивайло Стефанов Савов, Златина Манолова Касърова-Дукова, София Кирилова Йовчева и Лало Пацев Каменов. Тези хора смятат, че са способни да редактират творчеството на Чинтулов, Ботев и Вазов. Аз смятам, че те не са достойни да стоят в една стая, в която има портрети на тези хора. Ако имаше възможност българското гражданство да бъде отнемано и да отпада, те са в моята челна десетка за това какво трябва да се случи, подчерта още Ангел Джамбазки.

Красимира ГЕОРГИЕВА - ,,Агенция Фокус" - 15 август 2012 г. - 19:11
цитирай
122. allvin - коментар на Професор Божидар Димитров пред ,,Агенция Фокус"
15.08.2012 23:42
Хората, написали анализите за Ботев и Левски, трябва незабавно да бъдат уволнени или да бъдат подканени да подадат оставките си. Това каза пред Агенция „Фокус” историкът проф. Божидар Димитров във връзка с анализ на Комисията за защита от дискриминация на текстове от българската литература и дискутираната тема за оставането на текстовете на поета-революционер Христо Ботев в българските учебници. „Тези хора, които са написали, че Левски е смутител на обществения ред, а Ботев такъв и онакъв – просто ми е чудно как в държавния апарат на България, защото Комисията за защита от дискриминация е част от държавния апарат, може да попаднат такива хора – глупави, невежи. Тези хора някога се наричаха вредители, но в ботаниката, а не в живота”, каза проф. Димитров. Според него заявлението, че няма да се променят учебниците не е достатъчно, тъй като са предприети активни действия за махането или трансформацията на съответните пасажи от думите на нашите герои в други. „Сега те не успяха, но каква е гаранцията, че няма да успеят утре, когато Бойко Борисов няма да е министър-председател, а Сергей Игнатов – министър на образованието”, каза още проф. Димитров. Според него Комисията по дискриминацията не трябва да се закрива, но оставането на тези, които са написали анализите, в държавния апарат, означава, че „ние съзнателно ще трябва да търпим хора, които ще дебнат удобен момент да нанесат своя пъклен удар”.

Яна НЕЦОВА - ,,Агенция Фокус" - 15 август 2012 г. - 17:27
цитирай
123. allvin - коментар на Волен Сидеров пред ,,Агенция Фокус"
15.08.2012 23:46
Комисията за защита от дискриминация с държавни средства, с пари на данъкоплатеца провежда антибългарска политика като обявява за автори, които не трябва да се учат от българските деца, класици като Вазов, Ботев и други. Това каза пред Агенция „Фокус” лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров във връзка с анализ на комисията на текстове от българската литература. Още миналата година май месец партия „Атака” е заявила своята позиция в парламента, че тази комисия трябва да се закрие, след като тя е излишно харчене на пари и дублира конституционните защити от дискриминация, които са заложени в основния закон на републиката. „На този наш призив ГЕРБ не реагира, не поиска да го направи. При това положение ние предложихме сега наскоро, преди броени седмици, наш кандидат, юрист, за член на тази комисия и сега аз осъзнавам, че това е било правилно, защото това, което излиза като доклад, е потресаващо”, допълни Сидеров. Според „Атака” Комисията за защита от дискриминация има злоупотреби с финансови средства. Този доклад, който сега е огласен, е поръчан на чуждестранни експерти и не е ясно по какъв начин, с какъв регламент, с какъв конкурс е направено това. Освен това в европейските държави, където има подобни комисии, няма практика да се поръчват доклади на чуждестранни експерти. Това е някаква новост, наложена от Кемал Еюп. „Затова ние от партия „Атака” настояваме да се направи ревизия на досегашната дейност на комисията от страна на всички институции, които са оторизирани – Сметна палата, Финансовия инспекторат към Министерство на финансите и да се търси отговорност от Кемал Еюп, който беше председател от ДПС, и досегашните членове на комисията за употребените неправомерно и неясно за какво средства. Имаме съмнения и за корупция чрез тези поръчки с експерти. Всичко това трябва да бъде проверено, ревизирано и да се търси съдебна отговорност”, допълни Волен Сидеров.

Яна НЕЦОВА - ,,Агенция Фокус" - 15 август 2012 г. - 20:42
цитирай
124. анонимен - коментар на Красимир Каракачанов пред ,,Агенция Фокус"
16.08.2012 00:12
Комисията за защита от дискриминация трябва да се разпусне и да се махне, защото тези хора само харчат парите на обикновения български гражданин, за да говорят глупости. Това каза пред Агенция "Фокус" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с анализ на Комисията за защита от дискриминация на текстове от българската литература. „Да кажеш, че Левски е смутител на обществения ред – това означава, че си човек, който няма грам национална гордост, национално чувство и се държи като някакъв чиновник от Интернешънъл или от Хелзинки Уоч, а не като българин. Да кажеш, че Левски е смутител на обществения ред – не знам каква по-голяма гнусотия може да измисли човешкият мозък. Ако ще говорим за човешкия мозък, а не за маймунска реакция”, каза Каракачанов. Според него на служителите на Комисията за защита от дискриминация трябва да им се зададе един прост въпрос - кой им плаща заплата, българският данъкоплатец или турското правителство. „Ако са турското правителство – Левски е смутител на обществения ред и като обект, като човек, който смущава раята. Тези хора просто са толкова жалки и нещастни, че най-доброто нещо, което може да направи премиерът Борисов е да ги хване и да им бие по един шут и да ги върне в първи клас, за да започнат отначало да изучават българската история и литература”, допълни Красимир Каракачанов. „Относно Ботев и приказките, че неговите стихотворения против турското робство насаждат етническа омраза – то е подобно безумие. Не можеш да извадиш от контекста на поезията на един поет като Ботев или който и да е друг извън контекста на времето, в което е писана. Ако Ботев и Левски са знаели, че един ден българи ще пишат подобни глупости и ще разсъждават по този подобен безроден начин може би Ботев щеше да скочи от парахода Радецки и да си остане в Дунав, а Левски никога нямаше да се върне от учителството си в Северна Добруджа. Това са безумци, които трябва да се махат от там и това е позицията на ВМРО”, посочи още Каракачанов.
цитирай
125. анонимен - допълнение към предишния коментар на Красимир Каракачанов пред ,,Агенция Фокус"
16.08.2012 00:16
Няма нужда от подобна комисия, която си измисля несъществуващи проблеми, харчейки нашите пари, получавайки депутатски заплати, ползвайки мерцедеси и беемвета за служебни автомобили. Това са едни паразити, които трябва да се махат час по-скоро, категоричен е той.

Яна НЕЦОВА - ,,Агенция Фокус" - 15 август 2012 г. - 20:00
цитирай
126. анонимен - коментар на Академик Георги Марков пред ,,Агенция Фокус"
16.08.2012 00:20
Не може да се цензурира един автор от 19 век с оглед началото на 21 век. Това каза за Агенция „Фокус” историкът академик Георги Марков във връзка с анализ на Комисията за защита от дискриминация на текстове от българската литература и дискутираната тема за оставането на текстовете на поета-революционер Христо Ботев в българските учебници. „Този въпрос за мен не е нов, защото още преди десетина години започнаха да повдигат въпроса главно в средите на ДПС относно „Под игото”, че бил остарял роман, „Не мили не драги”, сега стигнаха и до Ботев. Мотивировката на тези, които повдигат въпроса е, че децата, турчетата в училищата, когато четат, че Ботев гледа как турчин беснее над бащино огнище, те се засягат. Аз им отговорих, че винаги съм казвал, че това не засяга нашите сънародници от турски произход, защото това са стихове на един поет-революционер от 19 век срещу Османската империя. Така че те нямат нищо общо с престъпленията на Османската империя. Трябва да останат така и стиховете, и повестите, романите, защото това е историята на 19 век”, коментира академик Марков. Той подчерта, че не може да се цензурира един автор от 19 век с оглед началото на 21 век. „Това е един подход, който вече е по болшевишки прилаган след 9 септември 1944 г. Тогава за 100-годишнината на Вазов – 1950 г. правят така наречените събрани съчинения. В неговите военни стихосбирки голяма част от стихотворенията са изхвърлени като изражение на великобългарския шовинизъм. След това песни дори като „Питат ли ме дей зората” вместо Вардар слагаха Искър. Една фалшификация и то в София, не в Скопие. Фалшифицираха и текста на „Велик е нашият войник”. Той беше около 15 години забранен, а после го пуснаха с променен текст.
цитирай
127. анонимен - допълнение към коментара на Академик Георги Марков пред Агенция ,,Фокус'
16.08.2012 00:24
Дори химнът – тази хубава песен „Мила родино” през 1964 г. поетите Димитър Методиев и Георги Джагаров си позволяват да променят текста на Цветан Радославов – една песен от епопеята на Сръбско-българската война, когато Радославов и други студенти се завръщат с парахода като доброволци по Дунав и той тогава пише този текст. Така че да не се връщаме през онези 45 години, когато имаше цензура в България”, каза още академик Георги Марков.

Яна НЕЦОВА - Агенция ,,Фокус" - 15 август 2012 г. - 16:47
цитирай
128. анонимен - коментар на Иванка Шошева
16.08.2012 00:48
Иванка Шошева

Нещо трябва да се направи с тая комисия...трябва да се забрани със закон...чувала съм че едно време е имало Закон за Защита на Държавата - ЗЗД...сигурно, за да се пази от политици с подривна дейност, като нашите депесари.
цитирай
129. allvin - ,,Патриот" - Христо Ботев
17.08.2012 12:42

Патриот


Патриот е - душа дава

за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя,

а душата на народа!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

продава си и душата.



И е добър християнин:

не пропуща литургия;

но и в черква за туй ходи,

че черквата й търговия!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

залага си и жената.



И е човек с добро сърце:

не оставя сиромаси;

но не той вас, братя, храни,

а вий него със трудът си!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

изяда си и месата.
цитирай
130. georgealall - В механата
17.08.2012 14:53
Пием, пеем буйни песни

и зъбим се на тирана;

механите са нам тесни -

крещим: "Хайде на Балкана!"



Крещим, но щом изтрезнеем,

забравяме думи, клетви,

и немеем и се смеем

пред народни свети жертви!
.....................................
ще да пия напук врагу,
напук и вам патриоти.
Аз нямам милу драгу,
а вий - вий сте идоти
цитирай
131. schumpov - За пореден път турци и турски мек...
20.08.2012 22:39
За пореден път турци и турски мекерета се изгавриха с България и българите. Изводът е , че на отговорни държавни постове не бива да се назначават турци и глупаци. Те са вредни и трябва да бъдат дискриминирани.
За пренаписването на историята трябва да питаме Гоце или другите "майстори на лъжата"
цитирай
132. allvin - ,,20 август"
21.08.2012 11:09
http://dimenzed.blog.bg/history/2012/08/20/1095-godini-ot-bitkata-pri-r-aheloi.990324


20 август (КЗД да слуша)

Тук ще разкажа на всички песимисти,
които смятат героите за терористи,
нека от Комисията прави да стоят,
да не би нещо важно да проспят.
----------------------------------------------
На тази дата, край река Ахелой,
византийската армия яде голям бой,
от шейсет хиляди, хиляда оцеляха
и векове наред голям срам браха.

Ето на кратко всичко как се случи
и дано някой от Комисията нещо да научи
да не стане в хубав слънчев ден,
Симеон Велики за терорист да бъде набеден.

Преди да ни срещнат ромеите славни,
по целият свят нямаха си равни,
българите искаха да сломят,
но нямаха шанс да победят.

Събират безчет бойци от цялата Империя,
но им липсва голяма кавалерия
край брега се движат те пеша и в строй,
докато не стигат река Ахелой.

Нашите деди тука ги очакват,
а ромеите примамката захапват
следва челен сблъсък, копия, стрели
още не се знае кой ще победи.

Бойците ни отстъпват в пълен боен ред,
с цел да дръпнат византийците напред,
противниците тръгват без да жалят сили
смятайки, че най-сетне вече са ни били.

Тогава от хълма, на който е Симеон,
знак бе даден и започна погром
конницата в миг се появява
и ромеите слисани бърже обкръжава.

Разпръснати и обкръжени,
объркани малцина са спасени
без да спират бягат един по един,
чак до града на Константин.

България тогава покри се със слава,
а векове всеки от съседите я уважава,
противникът страшен бе разгромен,
в този топъл августовски ден.
------------------------------------------
Дедите славни ни гледат от високо,
Крума Страшни сбръчил е челото:
- Каква е таз Комисия - мисли си на глас -
нови чаши, ще имам скоро аз.
цитирай
133. allvin - коментар на zabravihsikoda
25.08.2012 21:58
zabravihsikoda cool bg каза:
преди 12 ч. 13 мин.
КЗД -изверги, вие сте същия башибозук които е клал и убивал деца в Батак!!!

"Гледано от нашето място, Батак напомняше нещо сходно с развалините на Херкулан или Помпей - написал Макгахан. - Не беше оцелял нито един покрив, нито една стена. Всичко беше маса от развалини, сред които се издигаше и достигаше до нас дълбок, оплакващ стон, подобен на оплакването, с което ирландците изпращат своите мъртъвци. Стонът изпълваше малката долина и се възнасяше във вой. По-късно, когато влязохме в градчето, ние разбрахме този звук. Отново погледнахме грамадата от черепи и скелети пред нас. Забелязахме, че всички те са малки и че парчетата облекло, смесени между тях и пръснати наоколо, бяха части от женски принадлежности. Тогава всички те са били жени и момичета.

От седлото на коня преброих над сто черепа без да включвам тези, скрити под другите кости на страхотната грамада, нито тези, разпилени надалеч из нивите. Почти всички черепи бяха отделени от останалата част на костите, почти всички скелети бяха без глави. Тези жени до една са били обезглавени..."

"Това беше ужасяващо зрелище - зрелище, което ще ни преследва цял живот... малки бебешки ръчички, протегнати, сякаш молеха за помощ; бебета, които са умрели, учудени от яркия блясък на сабята и червените ръце на свирепооките мъже, които са я размахвали... Никога не съм могъл да си въобразя неща, ужасяващи до такава степен. Върнахме се обратно, отровени и убити, с виене на свят, доволни да излезем отново на улицата и да напуснем страшния дом на чумата..."
цитирай
134. allvin - Принос към Европейската история
25.08.2012 22:13
ПРИНОС КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ

Ивайло Балабанов

Европа, млада и непохитена,
четеше своя рицарски роман,
когато, във зора незазорена,
загина рицарят Иван-Шишман.

Европа плачеше за Жулиета,
Европа се прехласваше по Бах...
А, с вълчи вой, в тракийските полета,
вървяха глутниците на Аллах.

Когато обкръжена от слугини,
тя плуваше в охолство и разкош,
във Солун, на пазара за робини,
гяурките вървяха - пет за грош.

Когато тя строеше катедрали,
и замъци... във зимния Балкан,
скърбяха тънки липови кавали
и плачеха за Алтанлъ Стоян.

Въздигаха се кървави калета,
градени със отрязани глави.
И, всъщност, си остана непревзета
страната на хайдушките орли.

А беше колкото калпак голяма,
широка колкото следа от лъв,
но се превърна в страшна вълча яма,
покрита с кости и залята с кръв.

Със кремъклийка пушка, с проста сопа,
със камък и стрели от бучиниш,
дедите ни завардиха Европа.
И турците не стигнаха Париж!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1456250
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031