Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2019 21:01 - Дали има лекари в България, някои от които да си пожелават следното:
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1583 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Господи, дай ми сила, да излекувам онези, които мога да излекувам, дай ми смирение, да не приемам онези пациенти, които може да се почувстват по-зле след моето лечение, но ми дай сили да ги насоча към правилната болница и дай ми мъдростта да не бъркам едното с другото.“

Тази молитва трябва да придружава всеки лекар при всеки преглед на пациента, който дойде в кабинета Ви. В този случай, действията Ви никога не ще дискредитират метода на лечение.

Факт е, че надеждността на биорезонансния тест (БРТ) е висока, че много статии са написани и са проведени много изследвания на тази тема. Здравеопазването на някои страни от ЕС е дало препоръки за това как да се използва тази апаратура, за което знаят и и с която работят много лекари от цял свят.

Защо все още ортодоксалната медицина не се доверява на резултатите от диагностиката на БРТ? Става въпрос за пълната неинформираност  на медицинския персонал по темата: „Защо се нуждаем от това БРT?" А този метод ни е нужен за една комплексна, често пред и клинична диагностика на хора с неясна етиология на болестта, с неразбираеми оплаквания: "умора", "главоболие", "липса на радост от живота" и т.н.

Или пациенти, на които са спасили живота в стационара, но се нуждаят от продължително възстановяване и рехабилитация.

Или отдавна страдащи "хронично болни", на които не е успяла да помогне алопатията.

Или просто хора, които не обичат да ходят по кабинетите, не искат да гълтат десетки взаимно несъвместими лекарства, не искат да бъдат лекувани според принципа "ще лекуваме, както показват анализите", а искат да им се лекува причината за болестта им.

По този начин БРТ само в един кабинет за около 1,5-2 часа (без да се обикаля от кабинет до кабинет, от лаборатория до лаборатория – понякога неудовлетворително за пациента и лекуващия го до месец-два) помага да се установи:

-         пълния патогенетичен  пръстен на заболяването;

-         основна причина за възникването му;

-         да избере на кой етап от патомеханизма на заболяването трябва да въздействате, с цел да се постигнат най-добри резултати и то за най-кратко време.

Това изложение е посветено на въпроси, които ще помогнат на класическите лекари да разберат, защо е толкова добър БРТ.

Смея да се надявам, че ако го изучат и прилагат ще спрат да се плашат от съкращението БРТ. Ако го възприемат, ще останат приятно изненадани от резултата, но и ще подберат най-благоприятната за пациента терапевтична стратегия и обяснява защо различните пациенти реагират различно на една и съща терапия.




Гласувай:
8



1. shtaparov - ИМА РАЗБИРА СЕ- ИЗОБЩО НЕ СЕ...
08.07.2019 21:49
ИМА РАЗБИРА СЕ- ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ В ТОВА!
цитирай
2. morskipesni - Биорезонанс, в настоящия търговски вид е измама
09.07.2019 15:11
Ако беше нещо друго, щяха да го въведат в някоя напреднала страна. Може би методът ще помогне на някоя научна лаборатория, но не ин полевата медицина. Схемата на "зарибяване" на лекарите, за да назначават на жертвите си подобни парамедицински шарлатании е КОРУПЦИОННА.
цитирай
3. mastino - до morskipesni
09.07.2019 16:19
Ако сте лекар щяхте да сте наясно, че информационната медицина отдавна е навлязла в традиционната и двете са неразделни една от друга.
Информационната система на човека не се изучава в България, защото студентите ни по медицина учат по остарели и излезли от употреба учебници и затова напускат страна ни като завършат.
Коментари от рода, че не се прилага и практикува в ЕС е повече от смешно и обидно за лекар, защото в ЕС работят не само с немска, австрийски апаратури (сертифицирани съгласно изискванията на ЕС), но дори и с руски такива.
Предполагам, че като човек на изкуството сте запознати с човешкото тяло, но явно сте пропуснали някои новости в медицината, физиката, биотехнологиите и др. научни дисциплини.
Прегледайте, естествено ако имате време публикациите ми от тази година и тогава може да коментираме разумно БРТ и ВРТ, които се прилагат единствено и само от лекари, а не във фризьорски, фитнес и др. салони.
Прочетете публикацията ми от днес и ми посочете колко от вашите пациенти имат такива изследвания.
Умишлено съм пропуснал изследването на лимфа, защото в България почти не се практикува, а в ЕС, САЩ, Русия е задължително.
Ако сте лекар щяхте да сте по-наясно по темата, защото щяхте да сте запознати със Закон за здравето (Глава 6) и Наредба № 7 от 1 март 2005 г. на МЗ.
Ако сте лекар имам няколко простички въпроса към вас:
1. Колко пациенти имате трайно излекувани и без рецидиви?
2. Знаете ли каква е фамилната ви обремененост - вашата и на близките ви към различните видове паразити - вируси, бактерии, гъбички и др.?
3. Какви мерки сте взели по горните въпроси?
Ако сте или не сте лекар по-добре си работете в сферата на изкуството и се лекувайте както и където си желаете - това е ваше право на избор, но не давайте препоръки за неща от които не разбирате.
В България всеки от всичко разбира и дава препоръки за всичко, независимо дали е наясно по темата или не. Пример - сватбени агенти учат хората как да се лекуват и то по държавната телевизия - защо ли?
цитирай
4. kolevdobri - Примерът...
09.07.2019 23:15
...за това, колко пациенти е излекувал всеки един доктор е любимият ми. Ако се стигне до оперативна намеса е ясно - ставата е износена, слага се нова и готово - пациентът е излекуван. Или има катастрофа, има фрактури, които подлежат на различни терапии в болниците и оттам - пациентът е излекуван. Значително по-труден е въпросът, ако се зададе на личните лекари. Те блокират, когато ги попиташ, колко пациенти са излекували, защото първо трябва да има точна диагноза и след това точно лечение, в което активно участва и самият пациент. Много пъти сме говорили - в тези случаи, в България, не се плаща за излекувани пациенти, нито дори и за подобрение на статуса на пациентите, записани при личните лекари. Плаща им се на бройка, така, както са плащали субсидии за бройки овце в Новата Зеландия. А личните лекари са така наречената първа фронтова линия. От тях зависи колко пациенти ще "произведат" за клиниките за оперативно лечение и колко ще спасят от тях. Тази философия обаче те не я разбират. И няма как, като отговарят за хиляди пациенти. На кого по-напред да обърнат внимание. Още повече, че освен да изписват "илачи", друго не правят. Те си нямат понятие от "индивидуална медицина". Карат напосоки. Изпишат някакъв химикал и гледат как действа. Карат я на системата проба - грешка. Ти им говориш за информационна медицина. Все едно им казваш, че са си изгубили времето в института. Те са в период на "кеширане" на познанията си, ако това са познания, а ти им казваш, че са сбъркали пътя. Няма да е никак лесно. Грешно наученият е по-опасен от недоучения.
цитирай
5. morskipesni - Дечко, по-наясно съм с всички теми, до които ти си стигнал по случайност.
10.07.2019 09:42
Но това е само за да се успокоиш и да не викаш излишно на магарето "чуш".
цитирай
6. mastino - До morskipesni
10.07.2019 12:58
Незнанието не ви оправдава за да твърдите неистини.
Съжалявам, че Германия е пропуснала факта да ви поиска разрешение и съгласието ви за регистрация на цяла Академия и през миналата година сертифицира новия апарат на Паул Шмид по последните изисквания на ЕС.
Освен това застрахователни компании в Германия са подписали над 7000000 (седем милиона) договора с лица, които не се лекуват по традиционната медицина. Ех, как са пропуснали да Ви питат - българина в Германия.
Германия е на едно от първите места в света по заболели от агранулоцитоза (над 15% от населението) и затова прокараха закон, че антибиотици се изписват след 3-5 членна ЛКК особено за деца.
Там професорите като влязат в зала, където има източноевропейци - питат : "Защо ми мирише на мърша?" А нашите българи им свалят звезди и им се хилят насреща.
Помолих Ви, да прочетете изложеното от мен от началото на тази година, а да не спорите с мен за абсолютни глупости.
Не може да давате констатации за възприети в цял свят разработени от германците методи и методология.
Не ви подобава да отхвърляте доказали се в годините постижения.
Прочетете от какво се състои заобикалящия ни свят, човешкото тяло и "Всичко е информация" и др.
Ако продължавате да твърдите глупости, оставаме с впечатление, че сте платено тролче.
Ще ви отговарям само на конструктивни въпроси, а не и на глупави констатации.
Препоръка: На децата си можете да казвате "Дечко, ... чуш, ...", но това не подобава на разумен човек да се държи по този начин.
Извинете ме, ако съм ви обидил или засегнал по някакъв начин - не е било умишлено!
цитирай
7. kolevdobri - Ако демокрацията беше нещо хубаво...
19.09.2019 12:11
morskipesni написа:
Ако беше нещо друго, щяха да го въведат в някоя напреднала страна. Може би методът ще помогне на някоя научна лаборатория, но не ин полевата медицина. Схемата на "зарибяване" на лекарите, за да назначават на жертвите си подобни парамедицински шарлатании е КОРУПЦИОННА.

...щяха да я въведат в някоя страна. Страхотна логика, няма що. След като нещо не са го въвели масово, значи не е хубаво. Случайно да ви минава през ума, ЧЕ ОНОВА, КОЕТО НЕ СЕ ПРИЛАГА ТОЛКОВА ЛЕСНО, НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА НЕ СЕ ПРИЛАГА? И ТОЗИ НЯКОЙ НЕ СМЕ НИЕ, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351952
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031