Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2015 06:14 - Теория на конспирациите: Девет непознати лица управляват света
Автор: mit777 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1973 Коментари: 1 Гласове:
17

Последна промяна: 27.10.2015 06:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Или как шепа хора контролира съдбата на милиарди. Джулието Киеза е бивш депутат в Европейския парламент и известен антиглобалист. Той даде интервю преди няколко седмици за „Росбалт“. Киеза зачеркна някои от най-големите проблеми на човечеството, като изрази съмненията си около това кой всъщност ръководи човешкия живот.

image

„Всеки месец в един ресторант на „Уолстрийт се събират ръководителите на девет водещи банки: „Голдман Сакс“, „UBS, „Банка на Америка“, „Deutsche Bank“, и други подобни.

Тези девет души вземат решения за шестте милиарда хора: какво ще е равнището на безработица в света, колко хора да умрат от глад, колко правителства да бъдат свалени, колко много министри да  бъдат купени и така нататък. Това са уважавани престъпници, но те са по-мощни, отколкото всеки световен лидер.

Те имат реална власт – властта на парите.“, коментира италианецът.

Киеза обаче не пропусна да отбележи, че според него цялата тази система ще се срути съвсем скоро:

„Днес е ясно, че е невъзможно развитие извън затворената система на ресурсите – светът е достигнал границите си на развитие. Всички тези хора, които казват, че старата система ще продължи да работи- лъжат. Въглища, нефт, дори и уранът – всички ресурси на планетата са почти изчерпани и е само въпрос на време преди те най-накрая да свършат. Всички наши реалности, с които сме свикнали да – ще се променят.

Цивилизацията на парите ще изчезне.

Ние трябва да разберем, че старата демокрация вече умира. В Европа половината от населението не стига до урните – и не заради политическа апатия. Огромен брой хора не припознават своe представителство във властта Аз не съм против парламента, общински съвети и т.н.

Просто трябва да се създаде нова система на представителство, нови партии и движения. И това движение трябва да тръгне отдолу, от  дъното.“

А какво ще стане след това?

„Ние сме в началото на преходен период, който няма прецедент в историята.

Той можеше да настъпи преди десетина години, но   САЩ през 2001 г., поради  събитията от 11 септември отложиха кризата  със 7 години. Отложиха я , но не я отмениха. И през 2008 г. тя се върна. Кой ще се възползва от тази епоха – е сложно, но вече е ясно, че историята от последните три века е към своя край.“, разказва Джулието Киеза, който извън Европейския парламент работи като журналист.

Като такъв той не пропусна и темата за влиянието на т.н. четвърта власт – медиите:

„Преди 50 години   човешката личност  се формираше в семейството, в училище, а понякога – в църквата. Днес 90% от мисленето  на младите хора, се формира  от телевизията. TV се превърна в най-важната културна структура по целия свят, от САЩ до Индия и Китай.

Медийната система –  е фундаментално право на хората, а то не може да бъде приватизирано. Те трябва да бъдат върнати на държавата и нацията. За състоянието на планетата не може да се разкаже на хората  без участието на ТВ. Вместо това, телевизията се опитва да ни убеди да си купим  друга кола.

По същия начин смятам, че ние трябва да национализира всички банки, печатащи пари. Ние губим контрол върху парите.




Гласувай:
19



1. liliyanaandreeva - Констатациите - верни - капитал...
30.10.2015 13:06
Констатациите - верни - капиталистически!
Мерките - лъжовни - социалистически!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2619415
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930