Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2015 06:34 - Едгар Кейси "видя" тайната библиотека под Сфинкса
Автор: mit777 Категория: История   
Прочетен: 2567 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 20.10.2015 06:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Съществува ли тя в неговата лапа и какво ли съкровище крие?Екстрасенси, писатели, алтернативни учени смятат, че под една от лапите на Сфинкса има тайнствена библиотека, където се съхранява информация за съществували на Земята цивилизации, знания за уникални технологии и дори информация за бъдещето на планетата!
image

Един от първите, който заявява, че под Сфинкса са скрити сакрални знания, е знаменитият американски ясновидец Едгар Кейси. Според него под една от лапите на статуята има подземна стая, в която се съхраняват удивителни технологии и свитъци с информация за изчезнала земна цивилизация.
Топ 10 на предсказанията на Едгар Кейси

За съществуването на „Залата на знанията” споменава византийският историк Георгий Синсцела, живял през IX в., както и легендарните Херметически писания.
Пазителят на тайните
image

Ако се вярва на древните писмена, свещените книги са скрити под земята от самия бог на мъдростта Тот.

За същия факт говорят настенните записи на храмовите комплекси в Египет, в които древното хранилище е наречено „Палата на архивите”, „Зала на записите” или „Зала на знанията”.

Явно, някъде под платото Гиза действително има тайна зала с източници на ценна информация. Според преданието в тайната стая се намират и вещи,  принадлежащи на боговете Тот, Озирис и Изида. За този факт пряко споменава едно от заклинанията в Погребалните текстове, датирани към 2000 г.пр.н.е.

Но най-подробно за тайната стая съобщават коптските предания, записани от арабски пътешественици. В текстовете се говори за подземни проходи, водещи от трите пирамиди до хранилището на знанията. На входа на всеки от тях има вълшебна статуя пазач, унищожаваща неканените гости.

Шумерските плочки твърдят, че убежище на анунаките – пришълци от звездите, е подземен град, накъдето води тунел, започващ от „Хувана” „със зъби като на дракон и лице като на лъв”. Това описание подхожда най-много на Сфинкса…
Загадката на египетския Сфинкс
image

През 1989 г. японски учени от Университета Васеда започват проучване. Оказва се, че Кейси е прав!

Под лявата лапа на Сфинкса, на дълбочина 2 метра наистина откриват тунел, водещ под наклон към пирамидата на Хефрен.

Попадат и на кухини и тунели в северозападната стена на камерата на царицата и около нея. Но властите на Египет забраняват по-нататъшните изследвания.

  След японците, през същата 1989 г., геофизикът от САЩ Томас Добецки изследва площта под лапите на Сфинкса. Апаратурата му също показва съществуването на правоъгълна камера под предните крака на статуята. Но американецът не успява да се добере до сакралните знания поради забраната от страна на Египетската организация за древностите, ръководена по това време от Захи Хавас. Нещо повече, след откритието на Добецки египтяните напълно забраняват на чужденци провеждането на геологически или сеизмични работи в района на Сфинкса.

През 1993 г. Захи Хавас започва разкопки около Сфинкса. Той открива „Залата на знанията“ не там, където посочват японците и американецът, а по-вдясно от Сфинкса. Той открива някакви тунели, но с това работата приключва. Следват версии, една от друга по-фантастични…

Изведнъж между лапите на Сфинкса се появява стела с йероглифи, свидетелстваща за „Залата на знанията”. Веднага я махат, за да не може да се прочете древното послание.

След това египтяните все пак откриват подземната стая, на която се натъкват японците през 1989 г. Но в нея се оказват само кана и въже, затова пък в пода има проход към следващата стая. Според древните източници от нея водят три подземни прохода към Голямата пирамида. И тук започват чудесата! В един от тунелите изследователите се натъкват на пелена от светлина, оказваща се защитно поле, което не пропуска никого. Край него на човек му става лошо и ако упорства, започва да се чувства така, сякаш умира.

 Проходът под Сфинкса
image

 Като не успяват да преодолеят мистериозното защитно поле, египетските учени изследват с радар областта около него. Приборите показват съществуването на 12-етажно здание, намиращо се в дълбочина. Египтолозите решават да не изкушават съдбата и викат чуждестранни специалисти. Те успяват да изключат защитното поле и влизат в тунела. Зданието се оказва шахта, която ги извежда в покрайнините на огромен подземен град. Цялото пътешествие е заснето с камера и е демонстрирано на частна прожекция в Австралия. Филмът разказва за подземен град, създаден преди повече от 15 000 години. Гигантското съоръжение се намира на площ, съразмерна с долината на Нил – 10,4 х 13 км. В града са открити огромни храмове, езера с диаметър около километър и множество други чудеса.

Удивителното е, че този филм не е видян от никого другиго, освен от анонимните източници, представили информацията за него на жълтата преса.

Странното е, че за тайнствения град става известно в средата на ХХ век. Подробното описание на грандиозния подземен строеж може да бъде открито в доклада на доктор Селим Сахан „Разкопките в Гиза” в 10 тома, публикуван през 1944 г. от Каирското държавно издателство. Преводът му е в интернет.

Нищо чудно, че египтяните скриват древните артефакти от обществеността. Независимо от космическата снимка и доклада за разкопките на Селим Хасан официалните власти на Египет отхвърлят всякаква информация за съществуването на подземен град под платото Гиза.

Пророчества на Едгар Кейси за нашето време и бъдещето
image




Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2602056
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 952
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031