Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2015 06:58 - Част от обитателите на мистериозния остров Атлантида успели да оцелеят след гибелта му и в момента живеят между нас
Автор: mit777 Категория: История   
Прочетен: 3465 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Митичната страна била издирвана от тайното немско общество „Туле”, те вярвали, че корените на арийската раса са от там. Едгар Кейси имал видения за Атлантида и твърди, че атлантите построяват подобни на лазер кристали за електроцентрали, претоварват ги и така причиняват голяма експлозия.
image
Историята на Атлантида, разказана от Платон, винаги е разпалвала човешкото въображение. Но тя попада под фокуса на прожекторите благодарение на американския конгресмен Игнатиус Донъли (1831-1901 г.). Той винаги е вярвал в идеята за съвършеното общество. Донъли пише книга, която озаглавява „Атлантида – праисторическият свят”. Той вярва, че Атлантида е райска градина, дом на много напреднала древна цивилизация и на гръцките богове и богини. Според Донъли Атлантида е около Азорските острови.

                                                        Атлантида
Според Кейси на Атлантида добивали енергия от кристали.
image

„Хората му вярват, било края на XIX век. Тогава археологията е била нова наука. Той е казал нещо и много хора са му повярвали” – твърди Ричард Елис, автор на „Измислената Атлантида”.

Идеята за Атлантида се появява и в Германия в началото на ХХ век. Тайното общество „Туле” (Орден на германците) изпраща експедиции по цял свят, които да издирват доказателства за превъзходството на арийската раса. Те вярват, че корените на арийската раса са в Атлантида. И смятат, че тя е някъде около Гренландия и Исландия.

По време на Втората световна война Адолф Хитлер няколко пъти нарежда на войските си търсенето на изгубения континент. Човекът, който отново привлича вниманието към Атлантида, е известният американски медиум Едгар Кейси. Той твърди, че има видения за континент, претърпял 3 основни периода на физическо разделяне, при които се обосновава група острови вероятно в Карибско море. Според него атлантите построяват подобни на лазер кристали за електроцентрали, претоварват ги и така причиняват голяма експлозия.

image

От записките на Едгар Кейси е ясно, че атлантите притежавали ядрена енергия. В сърцето на острова се намирал огромен реактор, наречен от пророка „огнен камък”. Той се използвал за осветление, зареждане на малки двигатели и подмладяване на жителите на острова, за управление и движение на корабите по вода и въздух, а така и за осигуряването на средства за развлечения като телевизия и звукозапис. Гадателят подробно описал неговото устройство. Апаратът на Атлантида представлявал технология на основата на кристалите, усилена с помощта на пирамидите.

Едгар Кейси също твърди, че според едно негово видение Сфинксът е създаден 10 500 г. пр. Хр., тоест 8 000 години по-рано, отколкото смятат учените. И че под него се пази архивът на човешката раса.

                Потомци на Атлантида живеят сред нас

 Потомци на Атлантида и до днес живеят сред нас? Според учените част от хората, населявали мистериозния остров, са успели да оцелеят след гибелта му. И се разхождат необезпокоявани сред нас до ден днешен. Като основна предпоставка за това мнение на специалистите е не само начина, по който са изглеждали древните атланти.

Експертите са убедени, че те са били руси, високи и синеоки, откъдето е тръгнала и пропагандата на Хитлер за чистотата на арийската раса и приемствеността им от Атлантида. Основен фактор за съмнението за съществуването на атланти сред нас е съществуването на хора, притежаващи изумителни знания. Писмени свидетелства за такива личности, които освен това са били руси, стройни и синеоки, съществуват още от преди Христос. Преди 6 000 години в Древен Египет се появил мистериозен рус и синеок мъж, който наричал себе си Трижди Велики (Хермес Трисмегистус). Според легендите, точно той е човекът, който е дал знанията на египтяните в областта на най-различни науки – астрономия, география и алхимия. Неговите трудове за жалост са изчезнали, а се твърди, че е имало цели томове. Основното му произведение, от което са останали все пак някакви свидетелства, се нарича „Кибалион”. „Изумрудения Скрижал” и „Корпус Херметикум” са други два трактата, които са също така запазeни и за тях се твърди, че са дело на Хермес.

В „Кибалион” се съхраняват 7-те херметични принципа. Според някои изследователи те са в основата на музикалната динамична медитация Паневритмия. Това изглежда логично, тъй като Хермес е смятан за откривателя на флейтата и за човек, който можел с музика да вдъхновява хората и да събужда доброто в тях. И досега Хермес се свързва с древната мъдрост и връзката между човека и Висшия свят. Терминът “херметичен” идва от неговия древен създател и означава таен, заключен. Оттам и твърденията, че древното знание е херметично, че то може да бъде достигнато само с нужните ключове и умението за тяхното ползване. А умението се придобива с работа и практика.

Друга историческа личност, считана за наследник на Атлантида, е Якоб Беме (Бьоме), немски философ, който е живял през XVI век. Въпреки, че по професия той е бил най-обикновен обущар, трудовете му по теория на езиците, окултното и антропологията, са едни от най-популярните в цял свят.

Индианците в Америка също разказват за рус и синеок гигант, на име Кон Тики Виракоча, който дошъл от морето, заедно с други, подобни на него, и научил местните на лов и на земеделие.

 Ясновидецът Едгар Кейси разкрива къде са скрити тайните на Атлантида

 Прочутият американски ясновидец Едгар Кейси още приживе твърди, че част от населението на Атлантида впоследствие се заселва в Древен Египет, пренасяйки със себе си и тайната история на легендарния континент. Той заявил, че записки с инструкции за производството на устройството се пазели на три места. На сушата днес са останали две – това са мексиканска пирамида и египетски храм.

Тези документи са скрити от тях в малка пирамида, наречена „Зала на летописите“, намираща се между река Нил и дясната лапа на Сфинкса. Според Кейси това мистериозно място един ден ще поднесе на света изумителните си съкровища – печати, таблици, хоругви, украшения за олтари на храмове, лекарства, музикални инструменти, ленени тъкани и злато.

В културните пластове на Древен Египет се открива необичаен скок в развитието на културата и науката, който съответства на времето, когато Атлантида завинаги престава да съществува, унищожена от природно бедствие преди около 11 хил. години.

Твърди се, че част от оцелелите атланти оглавяват управляващите царски династии в Древен Египет, превръщайки постепенно страната в най-развитата в технологично отношение в целия древен свят, използвайки своите изключителни астрономически, математически и архитектурни знания, донесени от Атлантида.

За пръв път мистериозният континент се споменава в диалозите „Критий“ и „Тимей“ на древногръцкия философ Платон през V в. пр.н.е., който на свой ред се позовава на атинския законодател и философ Солон, научил историята за Атлантида от жреци по време на посещението си в тогавашната египетска столица Саис.

 Снимка:                                                                                                       1. Прочутият ясновидец Едгар Кейси приживе твърдял, че част от населението на Атлантида се заселва в Древен Египет, пренасяйки със себе си и тайната история на легендарния континент                           2. Митичната Атлантида, описана от Платон
3.В сърцето на острова се намирал огромен реактор, наречен от Едгар Кейси „огнен камък”



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2616480
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930