Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2015 10:02 - Най-големите предатели в историята
Автор: mit777 Категория: История   
Прочетен: 1462 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Мордехай Вануну

Работи като ядрен техник за Израел през 80-те. През 86-та година разкрива, че тайно произвеждат ядрени оръжия. Точно пет дни по-късно е отвлечен от агенти на Мусад и е закаран обратно в Израел. Прекарва 18 години в затвора и към момента е на свобода. Номиниран е за Нобелова награда, но я отказва. Единственият добър предател в списъка ни.

Уанг Цингвей

Бил е президент на Китай, като неговото правителство задкулистно е управлявано от Япония, за което е смятан за предател в Китай.

Сем. Розенберг

Юлий и Етел Розенберг са екзекутирани през 50-те заради обвинения в шпионаж. Чак през 2008 година друг шпионин – Мортон Собел, който им е бил близък признава, че Юлий наистина е бил шпионин, но отрича Етел да е била.

Адолф Толкачев

Толкачев е един от най-ценните шпиони, които ЦРУ някога е имало. Той е предавал информация, свързана с електрониката на съветските самолети. Неговата информация е спестила милиарди долари и много години напразен труд от страна на САЩ. В крайна сметка е заловен и екзекутиран от КГБ.

Ефиалт

Гледали сте филма 300, знаете какво се случва със спартанците. Ефиалт е бил този, който е издал тайните пътеки, по които персите са стигнали до спартанците.

Мата Хари

Мата Хари е фризийска екзотична танцьорка. Тя е екзекутирана във Франция, защото е шпионирала за Германия през ПСВ.

Брут

Историците много си противоречат, някои от тях смятат, че той е патриот, който е спасил Рим от лошото управление на Цезар. ФАКТ обаче е, че до ден днешен името му е синоним на предател заради убийството на Юлий Цезар.

Гай Фолкс

Той е вдъхновението за филма „В за Вендета“. Участва в известния Барутен Заговор, хванат е с 36 бъчви барут поставени под сградата на парламента. Опитвал се е да убие протестантския Крал Джеймс I.

Мир Джафар

Той е бил първият Набаб на Бенгал под влиянието на Британската източноиндийска търговска компания. Толкова е искал да стане Набаб, че предава предшественика си, като задържа войската си и по този начин позволява британците да изколят голяма част от индийската армия.

Юда Искариотски

Без съмнение най-известният предател в историята. Той е бил образован мъж от семейство със силни религиозни възгледи. Бил е един от Сикарии, най-радикалната еврейска група, част от членовете им са били терористи. Както всички знаем Юда става част от дванадесетте апостола на Христос и след това го предава срещу 30 сребърника.




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2614098
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930