Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2019 10:49 - 4 начина, по който колата ви може да бъде открадната БЕЗ ключове и как да ги избегнете
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2019 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  4 начина, по който колата ви може да бъде открадната БЕЗ ключове и как да ги избегнете

22.09.2019 / От Едсел Кук

image  
https://www.newstarget.com/2019-09-22-your-car-can-be-stolen-without-keys.html?fbclid=IwAR1qoDGH7J1MIxLT6mOvXDSk9-TApUcQdWTzoZkxCUe9lV4gJfyKnqo08ys

Дните на Терминатора да счупи прозореца на автомобил и да го накара физически да го преследва, за да преследва Коннорите. Крадците на автомобили имат няколко начина за отключване на превозни средства, без да е необходимо първо да откраднат ключовете или електронните фолиа.

Типичната система за въвеждане без ключове е проста. Ключът излъчва радио сигнал, който пътува на къси разстояния.

Ако колата е в обхвата на fob, тя идентифицира сигнала и отключва вратите. Превозните средства със стартови бутони използват подобен метод за запалване. (Свързано: Подготовка 101: Какво е информираността за ситуацията и защо е от решаващо значение за вашата лична безопасност? )

Заснемане и заглушаване на сигналите на ключовете

Крадците на автомобили могат да се възползват от този процес. В техниката за препредаване на сигнали те пренасят безжични предаватели в къщата на собственика.

Предавателите приемат сигнала от ключодържателя и го предават на превозното средство. Друг крадец на кола чака там - той улавя сигнала и го използва, за да отключи колата.

Крадците също могат да използват метода на заглушаване на сигнала. Те използват устройства, които излъчват същата честота като отдалечени ключове.

Смущенията между идентичните радиовълни нарушават сигнала от фоб. Предотвратявайки командата да стигне до автомобила, джамърът предпазва автомобила от заключване.

Заглушителят на сигнала е достатъчно малък, за да се побере в джоба на крадец на кола, което му позволява да обикаля паркинга на колата. Освен това е лесно да се скриете в алеята на целта.

Хакването на компютъра на колата струва само 13 долара

Съвременните компютърно управлявани превозни средства имат стандартен диагностичен порт, така че техниците за ремонт имат лесен достъп до бордовото диагностично устройство . Често се появява в предния кладенец на автомобила.

За съжаление компютърните хакери са измислили начини за достъп до компютъра на автомобила през този порт. Устройствата им се включват, зареждат софтуера и програмират празен ключ.

Отнема само няколко секунди, за да може хакерът да модифицира софтуера на автомобил през стандартния диагностичен порт. Устройствата са достъпни онлайн и струват по-малко от 13 долара (по-малко от 10 британски лири) за единица.

И накрая, тестването на близки разстояния не е толкова техника, колкото неволен резултат от опит за кражба на автомобил. Ако човек паркира автомобила си директно извън дома си или имота, той може да остане в обсега на ключодържателя вътре в къщата.

Макар това да улеснява крадците да заобиколят системата за заключване без ключове, но също така им пречат да излязат с автомобила. Двигателят ще се запали само ако ключа на ключалката е физически вътре в автомобила.

Недостатъкът е, че електронните системи остават в режим на готовност и изтощават акумулатора на автомобила. Докато крадците на автомобили няма да избягат в кола с батерия, нито собственикът.

Как да защитим автомобилите без ключове от крадци на автомобили

Винаги проверявайте автомобила два пъти след натискане на бутона за заключване на ключалката. Потърсете явни знаци като мигащи индикатори и сгъваеми странични огледала.

Блокирайте сигнала на ключодържателя, за да предотвратите отвличането на релейните предаватели. Скрийте го в торбичка за блокиране на сигнала и го извадете извън обсега на автомобила.

Използвайте старомодно физическо заключване на волана. Не е нечуплив, но ще забави крадците на автомобили, увеличавайки шанса те да бъдат забелязани и хванати.

Инсталирайте GPS устройство за проследяване в колата. Той ще предупреди собственика за кражбата и ще разкрие текущото му местоположение.

Уверете се, че актуализирате софтуера за сигурност на компютъра на автомобила. Проверете уебсайта на производителя, изтеглете последните актуализации в USB устройство за съхранение и прехвърлете данните в автомобила.

Източниците включват:

UKSurvivalGuides.com

EngieApp.com




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739082
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031