Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2016 17:24 - РИБЕНОТО МАСЛО
Автор: mit777 Категория: Други   
Прочетен: 929 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.11.2018 11:35


      Рибеното масло е чудесен източник на витамин А и на омега -3 мастни киселини. Всъщност то е  сред най-добрите източници на витамин  D. Комбинацията между омега-3 и витамин D  го прави перфектна противовъзпалителна храна. Това съчетание играе огромна роля и за доброто здраве на сърцето и сърдечносъдовата система, хормоните и имунитета, както и на нервите.
      Рибеното масло е малко позабравена хранителна добавка. Подходящо е за хора с висок холестерол, високи нива на триглицеридите, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, остеоартрит, депресия. .Рибеното масло е сред най-добрите източници на омега-3, които имат естествени противовъзпалителни свойства. Рибеното масло е добра  естествена профилактика на на сърдечни заболявания, депресия и артритни болки. Омега -3 мастни киселини са особено важни, особено в днешно време, когато хората консумират все повече полуфабрикати и храни, преминали твърде много обработка. Тези храни могат да са причина за различни възпалителни процеси в тялото, а рибеното масло намалява подобен риск.

Рибеното масло съдържа големи количества витамин А. Витамин А е важен, защото е антиоксидант, който се бори с вредните свободни радикали.

Витамин А отговаря за здравето на очите и мозъка, както и с производството на хормони в тялото ни.Изследвания показват, че рибеното масло помага за намаляването на нивата на триглицеридите, вид опасни мазнини, които повишават риска за сърцето. Рибеното масло помага за намаляване нивата на триглицеридите и така намалява риска за сърцето.Проучвания показват, че витамин D, като комбинация от излагането на слънчева светлина и приема на рибено масло могат да понижат риска от развитие на ракови заболявания.Понеже рибеното масло е добър източник на полезни мазнини, то може да помогне за контрола на производството на инсулин и да предотврати развиването на инсулинова резистентност. 

Според редица изследвания рибеното масло може да облекчи болките при артрит, схващане на ставите и подуване на крайниците. Смята се, че  без проблем може да замени обезболяващите лекарства за такива състояния. Това разбира се, трябва да се случи след консултация с лекар.

Благодарение на омега-3 и витамин D се смята, че рибеното масло се грижи за здравето на вашия мозък. Омега-3 мастните киселини пък са чудесни за хора, които имат склонност към депресивния състояния, нервност и напрегнатост.

Заради високите нива на витамин D, то се превръща в чудодейна добавка за здрави кости. Витамин D е особено важен за хората, които прекарват много време на закрито. Смята се, че редовният прием на рибено масло е чудесна превенция на заболявания на костите като остеопороза



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2615335
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930