Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2016 11:34 - Д-р Валтер Лонго: 3 дни пост възстановява имунната система
Автор: mit777 Категория: Други   
Прочетен: 1082 Коментари: 0 Гласове:
1



 Повечето от вас са чували и знаят какви са ползите от спазването на Великденския или Коледния пост. Има хора, които се подлагат на глад, защото са вярващи, но има и такива, които гладуват, за да изцелят тялото си, за да пречистят не само душата, но и организма си.

Гладните диети не са само за детокс или за загуба на тегло. Изследване, направено от университета в Южна Каролина, показа първото доказателство, че спазването на пост или лечебното гладуване създава нови клетки, които са естествена защита на цялата имунна система, при хора от всички възрасти.

Оказва се, че постът има редица ползи за здравето, към които повечето хора се стремят: от подобряване здравето на сърдечносъдовата система и намаляване риска от рак, до подобрена устойчивост и дълголетие. Три дни без храна, три дни, в които се пие само пречистена вода, медитира се, и се почива могат да допринесат за ускоряване на метаболизма и подобряване движението на червата. Тези три дни са и чудесна почивка за храносмилателната система.

Съавтор на изследването е доктор Валтер Лонго, професор в Университета на Южна Каролина. В съобщение до пресата специалистът по геронтология казва: Когато се гладува в продължение на три дни, тялото се опитва да пести енергия, и едно от нещата, което то прави, е да рециклира много имунни клетки, които не са необходими. През трите дни, в които човек пие само вода, тялото се самопречиства от негодните, мъртви и повредени клетки, с помощта на които работи имунната система. Представете си това като един грандиозен и сложен процес, като едно необходимо и животоспасяващо прочистване и възстановяване на тази толкова важна за здравето ни система.

Много хора си задават въпроса дали наистина има някаква полза от лечебното гладуване, и не е ли тази система пропагандирана от псевдо лекари и самозвани народни лечители. Оказа се, че не е. Оказа се, че всеки, които иска да подобри здравето си и да се предпази от опасни болести и възпалителни процеси, трябва да се подлага на тридневно прочистване на организма и възстановяване на имунната система чрез гладуване.

Добрата новина е, че чрез спазването на тридневен пост, тялото се отървава от онези клетки на системата, които могат да бъдат повредени, стари или неефективни.

Професор Валтер Лонго е категоричен, че ако 3-дневното гладуване се превърне в система и се спазва регулярно, циклите на пост могат да генерират нова имунна система, буквално.



Източник: lekuva.net



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2618528
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930